KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka DönerŞentürk Gayrimenkul

Asayiş

2014 YILI SÜT DESTEKLEME BİRİM FİYATLARI AÇIKLANDI

Manisa Süt Üreticileri Birliği adına Veteriner Hekim Ulvi Murat Tunca, üreticilerin desteklenmesi anlamında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının tarımsal destek ödemeleri kapsamında 2014 yılı Ocak,

29 Mayıs 2014 Saat: 10:10
2014 YILI SÜT DESTEKLEME BİRİM FİYATLARI AÇIKLANDI
2014 YILI SÜT DESTEKLEME BİRİM FİYATLARI AÇIKLANDI
DAYIOĞLU KASABI

Manisa Süt Üreticileri Birliği adına Veteriner Hekim Ulvi Murat Tunca, üreticilerin desteklenmesi anlamında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının tarımsal destek ödemeleri kapsamında 2014 yılı Ocak, Şubat ve Mart aylarına ait süt destekleme birim fiyatının Sıcak süt olarak tabir edilen İnek sütünün litresinin 4 kuruş ve soğuk sütün litresinin de 6 kuruş olarak belirlendiğini söyledi.
Konuyla ilgili açıklama yapan Tunca, "Üreticimizin desteklenmesi anlamında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızın tarımsal destek ödemeleri kapsamında 2014 yılı Ocak, Şubat ve Mart aylarına ait süt destekleme birim fiyatı Sıcak süt olarak tabir edilen İnek sütünün litresi 4 kuruş ve soğuk sütün litresi ‘de 6 kuruş olarak belirlendi. Buna göre Köylerinde ve çiftliklerinde soğutma tankı olan işletmeler ve üreticiler 1 litre soğuk süte 6 kuruş destek alırken, sıcak sütte ise 4 kuruş destek alacak" dedi.
“SÜTE VERİLEN DESTEKLERİN ÜRETİCİLER İÇİN ÖNEMLİ”
Süt’e verilen desteklerin üreticiler için önemli olduğunu belirten Veteriner Hekim Ulvi Murat Tunca, "Ülkemiz ve bölgemizde hayvancılığın lokomotifi olan sütün desteklenmesi çok büyük önem arz etmektedir. Çünkü süte verilen destek hayvancılık işletmelerinin sürdürülebilirliği açısından büyük rol oynamaktadır" şeklinde konuştu.
“PİRİMLERİN EN KISA SÜREDE YATIRILMASINI BEKLİYORUZ”
Anaç Sığır Desteklemesi kapsamında, başvuruda bulunan hayvan sahiplerine destekleme paralanın ödendiğini hatırlatan Manisa Süt Üreticileri Birliği adına Veteriner Hekim Ulvi Murat Tunca, “Ülkemizde hayvancılığın geliştirilmesi, hayvansal üretimin artırılması, yetiştiricilerin girdi maliyetlerinin azaltılması, kırsal alanda istihdamın ve işgücünün artırılması amacıyla hayvancılık yapan yetiştiricilere, geçmiş yıllarda olduğu gibi, bu yılda destekleme ödemesi yapıldı. Süt üreticilerimiz şimdi süt ve buzağı destekleme pirimlerinin en kısa sürede yatırılmasını bekliyor” dedi.

 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız