KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka DönerŞentürk Gayrimenkul

Eğitim

23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramını Kutladık

İlçemizde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 102.yıl kutlama etkinlikleri yapıldı

23 Nisan 2022 Saat: 14:21
23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramını Kutladık
23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramını Kutladık
DAYIOĞLU KASABI

Sezgin Ticaret Akhisar

Akhisar AKM Alışveriş Merkezi

23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramını Kutladık

Metronom Haber Ajansı-MHA 

İlçemizde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 102.yıl kutlama etkinlikleri yapıldı. İlk tören saat 10.00’da Milli Egemenlik Meydanında Atatürk Anıtına İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Erdem'in çelenk koyması ile başladı. Akhisar Ayvaz Dede İmam Hatip Ortaokulu Öğretmeni Eda Güler'in sunuculuğunu yaptığı programda tören yöneticiliğini Ayvaz Dede İmam hatip Ortaokulu Beden Eğitimi Öğretmeni Cihan Demirbek, yardımcılığını Ülkü Ortaokulu Beden Eğitimi Öğretmeni Remzi Özer yaptı. Saygı duruşu ve Akhisar Ülkü Ortaokulu Müzik Öğretmeni Canan Çınar yönetiminde İstiklal marşının okunmasıyla çelenk töreni sona erdi.

Programın sonunda CHP İlçe Başkanı Umut Çavuş ve Belediye başkanı Ecz. Besim Dutlulu, ADD Başkanı Av. Günhan Bakırlıoğlu ve Eğitim-İş Başkanı Cem Kadir Bedirhanoğlu Atatürk anıtına çelenk koydular. İkinci tören Mehmet Akif Ersoy İlkokulu bahçesinde saat 10.30'da başlayan programında Mehmet Akif Ersoy İlkokulu öğretmenleri Arzu Türkel Özkahya ve İsmet Çavuş'un sunuculuğunu yaptığı 23 Nisan programı Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemini anlatan konuşmayı İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Erdem yaptı. Süleyman Erdem;" Bağımsızlığımızın ve Cumhuriyetimizin güvencesi, milli iradenin tecelligahı Kahraman Gazi Meclisimizin kuruluşunun 102.Yıl dönümünü ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlamanın sevinci ve gururu içindeyiz. İki yıldır süregelen küresel salgın nedeniyle bir araya gelemediğimiz bu anlamlı günün heyecanını ve coşkusunu bugün, tüm çocuklarımız ve milletimizle hep birlikte yaşıyoruz. Mutluyuz, gururluyuz.

Sevgili Çocuklar; Biliniz ki siz, koca bir cihansınız. Vatanın her yerinden fışkıran volkansınız.

Doğan güneş sizindir, yıldızla ay sizindir, Gelecek sizindir. Ey gül yüzlü çocuklar, gülün, koşun ileri, Hayatta durak yoktur; hep ileri, Coşkun bir rüzgâr gibi aşın ufukları Temiz olsun kalpleriniz, aydınlık olsun fikirleriniz Neşelenin Sizindir bu bayram; Büyük 23 Nisan…

Ulusal egemenliğin ilan edildiği günü, aynı zamanda dünyada ilk ve tek olarak tüm çocuklara armağan eden milletin çocuklarısınız. Ne mutlu sizlere, Bugün burada 23 Nisan coşkunuzu, sevincinizi ve heyecanınızı gönülden paylaşıyorum. Sizler sevgi dolu yüreklerinizle, önyargısız ve aydınlık bakışlarınızla yaşamımızı zenginleştiren, geleceğimizin teminatı, en değerli varlıklarımızsınız. Sizler, insanlığın ortak umudu, geleceği ve en önemli hazinesisiniz. Bu doğrultuda geleceğe yürürken bizler üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmeye devam edeceğiz. Memleketimiz için çok kıymetli olduğunuzu bilin ve çok çalışın. Sizler de -yarının büyükleri olarak - milli ve manevi değerlere bağlı, vatanını seven, araştıran, düşünen ve üreten nesiller olacaksınız. Ülkemizin aydınlığını sürdürecek ve yüceltecek sizlersiniz. Sizlere inancımız ve güvencimiz tam Sevgili Çocuklarım.

Değerli Misafirler

Mustafa Kemal Paşa’nın önderliğinde kahraman ordumuz ve aziz milletimizin verdiği istiklal mücadelesini fiilen yürüterek zafere ulaştıran, ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' ilkesiyle kurulmuş olan, milletimizin bağımsızlığını ve milli iradenin hakimiyetini dünyaya ilan eden Gazi Meclisimiz, istiklalimizin ve istikbalimizin öncüsü olarak 23 Nisan 1920’de Ankara’da dualarla, tekbirlerle açılmış ve tarihimizde şerefli yerini almıştır. Milli iradenin merkezi, milli mücadelenin karargâhı, halkımıza güç ve cesaret veren Türkiye Büyük Millet Meclisimiz Kurtuluş Savaşı’ndan sonra 15 Temmuz hain darbe girişiminde ikinci defa Gazilik unvanına sahip olarak destan yazmıştır. 102 yıl önce 23 Nisan 1920 ’de aziz milletimizin ortaya koyduğu mücadele, Çanakkale Ruhu, Kurtuluş Savaşı Ruhu ve 23 Nisan Ruhu ile aynı hedeflerle ve her gün daha da gelişerek sürmeye devam edecektir. Şanlı tarihimizin, istiklal mücadelemizin simgelerinden biri olan Gazi Meclisimiz, 23 Nisan ruhu ile 102 yıldır olduğu gibi sonsuza dek, millet egemenliğinin, milli iradenin, bağımsızlığımızın tecelligahı olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Milli Mücadele Kahramanları olmak üzere, vatanı uğruna canlarını feda eden tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet, saygı ve dualarla anıyorum. Bayramımızı anlamlı kılan çocuklarımızın, ülkemizin, milletimizin ve tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten dileklerimle kutluyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum" dedi.

Mehmet Akif Ersoy İlkokulu öğrencisi Umutalp Çavuş, öğrenciler adına konuşma yaptı.

Anasınıfı öğrencilerinin hazırladığı "Türkiye'm" gösterisiyle program devam etti. 4/C sınıfı öğrencisi Tuğba Tükenmez "Hürriyet Bayramımız" şiirini okudu.  Okulun 1, 2,3,ve 4. sınıf öğrencilerinden oluşan "Halk Oyunları" gösterisi ve 4/B öğrencisi İsmail Bayram "23 Nisan Söyledi" şiirini okudu. Ayvaz Dede İmam Hatip Ortaokulu 6/E sınıfı öğrencisi Mahmut Esat Adıgüzel'in gitarı eşliğinde, 8/C öğrencisi Batuhan Ergörmüş "Dünyadan Uzak" şarkısını seslendirdiler. Okulun 1 sınıf öğrencilerinin hazırlamış oldukları "Tebessüm" şarkısını eşliğinde gösterilerini sundular. Okulun 4/A sınıfı öğrencisi Eylül Saygılı "23 Nisan" şiirini okudu. Okulun 3. sınıf öğrencileri "Atatürk Çocukları Marşını" seslendirdiler. Ayvaz Dede İmam Hatip Ortaokulu 6/A sınıfı kız öğrencileri gitar ve melodika eşliğinde "Hayat Bayram Olsa" şarkısını seslendirdiler.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 102. yıldönümü kapsamında Akhisar Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğünün okullar arası düzenlediği kültürel ve sportif faaliyetlerde ödül alan öğrencilere protokol tarafından kupaları verildi. Programın sona ermesinden sonra protokol 23 Nisan programını hazırlayan idareci ve öğretmenleri tebrik ederek toplu halde fotoğraf çektirdiler.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 102.yıl kutlama etkinliklerine Akhisar Kaymakamı Sabit Kaya, AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, Akhisar Hava Meydan ve Garnizon Komutanı Hava İstihkam Albay Mehmet Şahin, Belediye başkanı Besim Dutlulu, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mehmet Sait Küçükbursalı, Akhisar İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ali Galip Kocaman, Akhisar İlçe Emniyet Müdürü Sayım Başaran, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Öznur Bambal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Erdem ve Şube Müdürleri, ATSO Başkanı Mehmet Ali Erdayıoğlu, okul müdürleri, öğretmenler, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.  




































































































 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız