KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka DönerŞentürk Gayrimenkul

Güncel

Akhisar Belediyesi 2022 Yılı Son Meclis Toplantısı Yapıldı

Akhisar Belediyesi 2022 yılının son meclis toplantısı Belediye Başkanı Besim Dutlulu’nun başkanlığında Akhisar Belediye Meclis Salonu’nda yapıldı

7 Aralık 2022 Saat: 12:36
Akhisar Belediyesi 2022 Yılı Son Meclis Toplantısı Yapıldı
Akhisar Belediyesi 2022 Yılı Son Meclis Toplantısı Yapıldı
DAYIOĞLU KASABI

Sezgin Ticaret Akhisar

Akhisar AKM Alışveriş Merkezi

Akhisar Belediyesi 2022 Yılı Son Meclis Toplantısı Yapıldı

Haber Merkezi

Akhisar Belediyesi 2022 yılının son meclis toplantısı Belediye Başkanı Besim Dutlulu’nun başkanlığında Akhisar Belediye Meclis Salonu’nda yapıldı. Mazeret dilekçelerinin onaylanmasının ardından meclis öncesi Başkan Besim Dutlulu değerlendirme konuşması yaptı.

2022 yılının Akhisar Belediyesi için çok verimli ve hizmet dolu geçtiğine değinen Başkan Besim Dutlulu, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Yorulduk. Zorlandığımız zamanlar oldu. Çeşitli sıkıntılar yaşadık; ama çok şükür anlımızın akı ile bu yılı bitiriyoruz. 2022 yılından mutluyuz, 2023 yılından umutluyuz. Bizim canımızı sıkan, acaba dedirten tek şey ülkenin ekonomik durumu. İnşallah ekonomimizin durumu daha iyi olur da 2023 yılında çok daha güzel, verimli ve hizmet dolu geçer. 

2022 yılında Akhisar Belediyesi hem sosyal belediyecilik anlamında hem de proje belediyeciliği anlamında bence başarılı bir yıl geçirdi. Aklımızdaki birçok işi başardık, hayata geçirdik. Bu aynı zamanda tüm belediye meclis üyelerimizin uyumlu ve iyi niyetli çalışması sayesinde oldu. Sosyal belediyecilik açısından baktığımızda, aşevimiz yüzlerce kişiye hizmet veriyor, süt kuzusu projesi kapsamında her ay 5 bin 500 aileye hizmet veriyoruz.  Bir ilçe belediyesi olarak inanılmaz bir rakam. Süt kuzusu projesine başladığımızda sütü 3 buçuk 4 liradan alıyorduk; şimdi 18 liradan alıyoruz. Gerçekten bu bizi biraz yoruyor; ama geleceğimizi oluşturacak çocuklarımız için bu hizmetimiz artarak devam ediyor. Bence bizim yaptığımız en önemli, en değerli projelerimizden birisi de Süt Kuzusu hizmeti. Halkımızdan gelen olumlu geri dönüşler de bu düşüncemizi destekliyor.

İnsanlar, ‘En önemli projeniz Güneş Enerji Santralleri mi, Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi mi, park veya asfalt çalışmaları mı?’ diye sorduğunda en önemli iki projemizin Aşevi ile Süt Kuzusu projesi olduğunu söylüyorum. Bir de bunların yanlarına kreşlerimizi sayabiliriz. Bunlar gerçekten vatandaşa dokunan hizmetler ve bunlar 2019 yılı öncesi olmayan hizmetler. İnsan hayatına dokunan, aile ekonomisine destek olan, ihtiyaç sahiplerine yardım eli uzatan bu tür projelerin çok daha değerli olduğuna inanıyorum.

Doğal Yaşam Alanımız yine örnek bir tesis haline geldi. Kısırlaştırma çalışmalarının son hızda devam ettiği, hayvanlarımızın gerçekten iyi şartlarda misafir edildiği bir barınaktan bahsediyorum.

Seyitahmet Mahallemize Aile Sağlığı Merkezi yaptık; iki adet doktor buraya en kısa sürede atanacak. Önümüzdeki aylarda da buranın açılışı olacak. 

Sadece 1 yılda 50’nin üzerinde park yaptık; yani Akhisar’ın dört bir yanında, sadece şehir merkezi değil kırsal mahallelerde de Akhisar Belediyesi’nin parklarını görüyorsunuz.

Asfalt çalışmalarımız, Büyükşehir Belediyesi dışında Manisa’da sadece Akhisar Belediyemizin asfalt çalışmaları bütün yıl boyunca sürdürüyor. Arkadaşlarımız şuanda Akhisar’ın bir çok noktasında asfalt çalışmalarına devam ediyor.

Köy hayır yerlerimizin sayısı ise 36’yı buldu. Çok ciddi bir rakam, bir köy için gerçekten çok önemli bir mekan. Önümüzdeki süreçte ihtiyaç duyan kırsal mahallelerimizde çalışmalarımız devam edecek.

2022 yılında çok çalıştık, bununla da çok gurur duyuyoruz. Bu çalışmalarımızın karşılığını da aldığımızı düşünüyoruz. Akhisar halkına destekleri için gerçekten çok teşekkür ediyorum. Her sokağa çıktığımızda bunu hissediyoruz. Halkımızdan aldığımız güç ile çalışmalarımıza aralıksız devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

2 ek gündem maddesinin gündeme alınmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Gündemin ilk maddesinde yine 2022 yılında olduğu gibi tatil ayının yapılmaması meclisin ise her ayın ilk Salı günü saat 16.00’da yapılması kararlaştırıldı. İkinci gündem maddesindeki geçici işçi çalıştırılması için yetki verilmesi oy birliği ile kabul edildi. Gündemin üçüncü maddesinde trafo yeri tahsisinin iptali oy birliği ile ara komisyona havalesi kabul edildi. Gündemin dördüncü maddesinde yer alan Huzurevi için yer tahsisi imar komisyonuna havalesi oy birliği ile kabul edildi. Ödenek aktarımının yer aldığı beşinci gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi. Altıncı gündem maddesinde yer alan 2023 yılı gelir tarifesi değişikliği plan ve bütçe ara komisyonuna havalesi oy birliği ile kabul edildi.

Altıncı gündem maddesi ardından ara komisyon için meclise 10 dakika ara verildi. Ara komisyon görüşmeleri ardından komisyondan gelen tüm maddeler oy birliği ile kabul edildi.

2023 yılı Ocak ayı meclis toplantısının 3 Ocak Salı günü saat 16.00’da yapılması kararlaştırılmasının ardından dilek ve temenniler ile meclis son buldu.

 










 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız