KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka DönerŞentürk Gayrimenkul

Ekonomi

Akhisar Sanayici ve İş Adamlarına Seminer

Akhisar Sanayici ve İş Adamlarına Seminer

16 Ekim 2011 Saat: 00:19
Akhisar Sanayici ve İş Adamlarına Seminer
Akhisar Sanayici ve İş Adamlarına Seminer
DAYIOĞLU KASABI

Denizli Ticaret Odası Başkanı Özer, sivil toplum kuruluşlarının Ticaretteki yeri ve öneminin yanı sıra sosyal ve kültürel yaşantımızdaki yerinin de önemli olduğunu söyledi.

 

Özer, Manisa’nın Akhisar ilçesinde Akhisar Sanayici ve İş Adamları Derneği (AKİSAD) tarafından düzenlenen “Sivil Toplum kuruluşlarının Ticaretteki yeri ve Önemi” konulu konferansına katıldı.

 

Özer, Sivil toplum kuruluşları 1990 ve 2000 yılları arasında hızlı bir şekilde dernekleşmeye gitmiştir fakat bir çok derneğimiz tabela derneği olmaktan öteye gidememiştir. Sivil toplum kuruluşlarının önemini biz özellikle 2000’li yılların olduğu başlangıç dönemlerinde hepimizi derinden üzen Marmara depreminde devletimizin yanında birçok sivil toplum kuruluşları da sosyal yarayı sarmada yardımcı olduğunu görmekteyiz. Enkaz çalışmalarında kimse yok mu diye bağırıldığını hala hatırlıyoruz. Denizli genç işadamları derneği olarak Kore de yaptığımız gezide depremin yaralarının sarılmasında katkı sağlamak için kurulan dernek sayesinde bir günlük alışveriş merkezinin yaptığı hasılatı 2 milyon doları Türkiye yetkililerine ulaştığını bizler biliyoruz ve şahit olduk. Bu anlamda sivil toplum kuruluşları tabela derneği olmaktan çıktığını kaydeden Necdet Özer, "Biz ne kadar kalabalık yaşarsak yaşayalım bir sivil toplum kuruşu çatısı altında yer almalıyız. Bugün iş odalarımız belediyelerimiz bile birer sivil toplum kuruluşudur. Çünkü belediyelerimizi sizlerin seçtiği kişiler oluşturuyor sizlerden oluşan bir topluluktur” dedi

 

(AKİSAD) Başkanı Said Yalçın konuşmasında, Global ve küreselleşmeye doğru giden bir çağın en önemli özelliklerinden birinin; bireylerin, kurumların ve devletlerin birbirleriyle süreklilik arz eden bir etkileşimin içerisinde olmasıdır. Bu çağda kendi günlük yaşantımızın dışındaki gelişmelere de duyarlı ve proaktif olmak durumundayız, İleri toplumlardaki “gelişmiş sosyal bilinç” kavramının altında yatan formül de budur diyerek, Parçası bulunduğumuz toplum ileri gittiği takdirde bireylerin de sağlıklı olarak ilerleyebileceğini kaydederek, Akhisar Sanayici ve İş Adamları Derneği olarak yapmış olduğumuz programlarda, üyelerimizin ve katılımcılarımızın bu değişimi takip edebilmelerini amaçlıyoruz” dedi.

 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız