KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Sağlık

Akhisar Sigara Fabrikası arazisine yapılacak hastanede gelişme var!

Akhisar Sigara Fabrikası arazisinin 100 bin metrekarelik bölümü 2018 yılında Sağlık Bakanlığı'na devredilmişti. Akhisar'daki iki devlet hastanesinin burada yapılacak yeni binaya taşınması için çalışmaların son durumunu AK Pa

30 Kasım 2022 Saat: 18:15
Akhisar Sigara Fabrikası arazisine yapılacak hastanede gelişme var!
Akhisar Sigara Fabrikası arazisine yapılacak hastanede gelişme var!
DAYIOĞLU KASABI

Sezgin Ticaret Akhisar

Akhisar AKM Alışveriş Merkezi

Akhisar Sigara Fabrikası arazisine yapılacak hastanede gelişme var!

Haber Merkezi - MHA

Akhisar Sigara Fabrikası arazisinin 100 bin metrekarelik bölümü 2018 yılında Sağlık Bakanlığı'na devredilmişti. Akhisar'daki iki devlet hastanesinin burada yapılacak yeni binaya taşınması için çalışmaların son durumunu AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir’den aldık.

Dönemin Başbakanı Süleyman Demirel tarafından 1977 yılında şaşalı biçimde temeli atılan Akhisar Sigara Fabrikası, 7 yıl sonra atıl durumda kaldı.

Akhisar Sigara Fabrikası'nın 1993 yılında yapılan yeni bir ihaleyle yarım kalan inşaatları bitirildi. Üretime başlaması için makine aksamının gelmesi beklenirken, ekipmanları Samsun Ballıca Sigara Fabrikası'na kaydırılınca bir türlü üretime geçemeyen fabrika, ilk olarak 1998 yılında Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından satışa çıkarıldı. Ancak alıcı çıkmadı. 1 milyon 200 bin metrekare alan üzerinde kurulu bulunan sigara fabrikası arazisi daha sonra birçok kez daha satışa çıkartıldı ancak, yatırımcılar yine ilgi göstermedi. Yetkili kurumların çalışmaları ve siyasilerin de girişimleri ile 2 ayrı tapuda bulunan toplam 1 milyon 200 bin metrekare alan 9 ayrı parsele ayrıldı. Arazinin 220 bin metrekaresi Manisa Celal Bayar Üniversitesi'ne (MCBÜ), 18 bin 500 metrekaresi de Aliya İzzetbegoviç Meslek Lisesi yapılması için tahsis edildi. Lise inşaatı kısa sürede bitirilip, hizmete girdi. Ancak MCBÜ Akhisar Meslek Yüksekokulu inşaatı bir türlü bitirilemedi.

Akhisar Sigara Fabrikası arazinin 2018 yılında 100 bin metrekarelik bölümü Sağlık Bakanlığı'na tahsis edildi.

Akhisar'da sağlık hizmeti sunan hastanelerin tek çatı altında toplanması için gösterdikleri çabalardan olumlu yanıt aldıklarını ifade eden AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, “Akhisar ilçe merkezindeki devlet hastaneleri, iki farklı noktada. İki hastaneden biri, İzmir-İstanbul Karayolu'nun bir tarafından, diğeri ise öteki tarafında. Böyle olunca da iki ayrı noktada hizmet verilmesinden kaynaklanan sıkıntılar yaşanıyor. İlçemiz ve çevresinde bulunan yerleşim birimleri ile 300 bin civarında nüfusa hizmet veren hastanemizin bölge hastanesi konumunda olması, hizmetin etkin ve verimli verilebilmesi, kolay erişebilir ve aynı yerde olması kanaati oluşmuştur.

Proje ihalesi daha önce yapılmıştı ve bitme noktasına geldi. Yatırım alınması için Sağlık Bakanlığı ile görüşmelerimizde de sona geldik. En kısa zamanda yapım ihalesine çıkmak için konuyu çok yakından takip ediyoruz. Tek çatı altında toplanacak modern bir hastane için proje aşamasında da çok titiz bir çalışma örneği ortaya koyuyoruz” dedi.

Yeri boşalan iki devlet hastanesinin ise yıkımı yapılarak farklı bir proje olarak kullanılacağı iddia edildi.







 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız