KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka DönerŞentürk Gayrimenkul

Ekonomi

Akhisar'a Değer Katanlara Ödülleri Verildi

Akhisar'a Değer Katanlara Ödülleri Verildi

2 Ocak 2013 Saat: 23:13
Akhisar'a Değer Katanlara Ödülleri Verildi
Akhisar'a Değer Katanlara Ödülleri Verildi
DAYIOĞLU KASABI



Akhisar Ticaret ve Sanayi Odasının (ATSO) düzenlediği 2011 Yılı Vergi-Hizmet-İhracat-İstihdam-Yatırım’da  “Akhisar’a Değer Katanlar Ödül Töreni”  Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun katılımı ile Akhisar Bülent Ciğeroğlu Kültür salonunda yapıldı. “Akhisar’a Değer Katanlar “ ödül törenine Manisa Valisi  Halil İbrahim Daşöz, CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, TOBB Başkan Yardımcıları Bülent Koşmaz, Faik Yavuz, Dünya Odalar Federasyonu Başkanı Rona Yırcalı, Türk Patent Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan, Akhisar Kaymakamı Kamil Köten, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, İl Emniyet Müdürü Yunus Çetin, Çevre İl ve İlçelerden gelen Ticaret ve Sanayi Odaları, Borsa Başkanları ve yöneticileri, il ve ilçe daire amirleri ile Akhisarlı iş adamları katıldı.

Akhisar’da yetişen Domat ve Uslu cinsi zeytinleri için, coğrafi işareti belgesini Türk Patent Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, ATSO Başkanı Mehmet Ali Erdayıoğlu ve meclis başkanı Dr. Mehmet Ulusoy’a verirken, Vergi rekortmenleri ile 40-50 ve 60 yıllık oda üyelerine plaketler verildi. Akhisar Belediyespor Başkanı Hüseyin Eryüksel, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Türk Patent Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan, ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Erdayıoğlu yaptı. Mehmet Ali Erdayıoğlu’na Akhisarspor forması hediye etti. Eğitim-Bir-Sen Akhisar temsilci başkanı Rıza Bahar, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’na Türkiye’ye yaptırdığı okullar için plaket verdi.

Akhisar’a Değer Katanlar Ödül Töreni Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının Okunmasıyla başladı. Törenin açış konuşması ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Erdayıoğlu yaptı. Mehmet Ali Erdayıoğlu;” 2013 Yılının bu ilk işgününde bizleri kırmayıp törenimize katılarak bizleri çok mutlu ettiniz. Hoş geldiniz şeref verdiniz. Sizleri şahsım ve Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası adına saygıyla selamlıyorum. TOBB Başkan yardımcım ve Yönetim Kurulu üyelerim Manisa İl ve İlçeleri Oda ve Borsa başkanlarım, Of, Sungurlu, Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası ile Balıkesir Sanayi Odası, Ödemiş Ticaret Borsası, Afyon Ticaret Borsası ve kardeş odamız Zile Ticaret ve Sanayi Odası da törenimize iştirak ederek bizleri ayrıca gururlandırdılar.

Sayın Başkanım; Günümüzde teknolojinin her geçen gün yenilenmesi, üretimi ve hizmet çeşitliliğini arttırıyor. Artık insanların hizmet alması, aradığı ürünü bulması çok kolaylaştı. Tüm bunlara bağlı olarak da gerek global bazda, gerekse yerel bazda gündemler çok çabuk değişiyor. Bu hızlara yetişemeyenler yok olup gitmeye mahkûm durumda.  Bu nedenle her kişinin, her kurumun kendini sürekli yenilemesi ve devamlı olarak yeni arayışlar içersinde olması gerekmekte. Ülkemizde artık bu hıza ayak uydurmuştur.  Özellikle 1995 yılında çıkan gıda yasasından önce birkaç büyük firma dışında standartlara uygun, markalı, belgeli ve en önemlisi hijyen üretim yapılmıyordu. Bu yasanın çıkmasından sonra herkes marka tescili yaptırdı, işyerlerini hijyen hale getirdi ve üretim izinlerini alarak üretim yapmaya başladı. Daha sonra tüm üretim kollarında standartlara uygun üretimler başladı. Ürünü üreten firma ürettiği ürünün sorumluluğunu da üzerine aldı. Bu da yetmedi Firma kalitesi ISO 9001 gündeme geldi ve firma kalitesini tescilletmeyen firmalar mal satamaz hale geldi. Artık hizmet olsun, üretim olsun her konuda Ulusal veya Global standartları uygulamaya başladık.

Çağa ayak uydurma konusunda Sayın Başkanımızın 26 Haziran 2001 tarihinde işbaşına gelmesinden sonra Ülkemizde bulunan tüm Oda ve Borsalarımızın aldıkları mesafede ortadadır. Hemen, hemen ISO belgesi olmayan Oda Borsamız kalmadı, Akredite Oda Borsa Sayımızda hızla artıyor. Bunlar bize daha hızlı, daha kaliteli hizmet sunma imkânı getirdi. Bizde Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası olarak Akredite oda olduk. Başkanım bizlere hitap ederken “Sizler artık Avrupa standardında 5 yıldızlı oda oldunuz” diyor. Evet, Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası bugün Avrupa standardını yakalamış bir odadır. Sayın Başkanıma bu çabalarından dolayı teşekkür ediyorum. Başkanımız öyle hızlı çalışıyor ki bizler de geri kalmamak ona yetişebilmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Söz hizmetten açılmışken Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası olarak yaptıklarımıza kısaca değinmek istiyorum. Öncelikle artık üyelerimize gerek toplu SMS gerekse e mail yoluyla anında ulaşarak bilgilendirme yapabiliyoruz. Ayrıca yıl içersinde seminerlerle kendilerini bilgilendiriyoruz. Odamıza gelen üyelerimiz bir dakikada belgelerini, 1 gün içersinde kapasite raporlarını alabilmektedirler. İlçemizde üretilen Gıda ürünlerinin tanıtılması ve Pazar paylarının arttırılması için İstanbul da açılan en büyük uluslar arası gıda Fuarı olan CNR EXPO’daki gıda fuarına 2005 yılından beri stand açarak 8 kez katıldık.  Borsamızda düzenlediği hasat şenliği ve Fuar katılımlarıyla ürünlerimizin tanıtımına katkıda bulunuyor. Üyelerimize hizmetlerimizin yanı sıra Akhisar’ımıza da hizmetlerimiz devam ediyor. İlçemize bir İlköğretim Okulu, bir diş hastanesi kazandırdık. Devlet hastanemizin 10 yataklı yoğun bakım ünitesini 17 yatağa çıkardık. İlçemizin yerel değerleri olan Akhisar Domat Zeytini- Akhisar Uslu Zeytini – Akhisar Gemlik Zeytini- Akhisar Domat Zeytinyağı- Akhisar Uslu Zeytinyağı ve Akhisar Köftesine Coğrafi işaret almak için Türk Patent Enstitüsüne müracaatlarımızı yaptık. Akhisar Uslu Zeytini ve Akhisar Domat Zeytininin Coğrafi işaretleri kesinleşti ve Enstitü Başkanımız Prof. Dr. Sayın Habip Asan bu coğrafi işaretlerin tescil belgelerini bugün Akhisarlılar adına bize vereceklerdir. Bu işaretleri almakla Akhisar artık Zeytinde marka olmuştur. Bu Coğrafi işaretlerin alınması bizlere yeni sorumluluklar yüklüyor. Bu nedenle bundan sonra marka değerimizi korumak ve geliştirmek için daha çok çalışmamız gerekiyor. Diğer coğrafi işaretlerimizin de süreçleri içersinde alınacağına inanıyor ve bizlere yardımlarını esirgemeyen Türk Patent Enstitüsü Başkanımız Profesör Doktor Sayın Habip Asan’a teşekkür ediyorum. 

KOSGEB ile yaptığımız protokoller çerçevesinde 2 yıl içersinde Odamız tarafından 4 Bakkallar Odamız ve Belediyemiz ortaklığıyla da 3 kez olmak üzere Akhisar da toplam 7. kez girişimcilik kursu düzenlendi. Bu eğitimlerden sertifika alan 210 girişimciden 33 tanesi işyerlerini açtılar. Akhisar girişimcilikte ve KOSGEB desteklerinden yararlanmada Manisa İlçeleri arasında ilk sıradadır. Manisa İlçelerinde kullanılan KOSGEB desteklerinin 1/6 sı Akhisarlı KOSGEB üyeleri tarafından kullanılmıştır.  4.kez düzenlediğimiz kurs da sertifika almaya hak kazananların sertifikaları da bugün burada içimizden çıkan ve her zaman yanımızda olan Akhisarlı hem şehrimiz KOSGEB Başkanımız Sayın Mustafa Kaplan tarafından verilecektir.

Sayın Başkanım; İlçemizin kültür ve turizminin hizmetine sunmak için Kültür Bakanlığınca tescilli eski bir ev satın aldık. Bu konuda da Akhisar da bir ilki başlatıp öncü olmak istedik. Evi biz satın aldık ancak biz bu eve “Bu evin tadilatı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından yapılmıştır” tabelasını asarak Akhisarlının hizmetine sunmak istiyoruz. Biz ATSO olarak okulumuzu ve Hastanemizi yaptık, bizim sizden okul veya hastane talebimiz yok bize sadece bu evin tadilatını yaparsanız bu bize yeter.  Hepiniz bilirsiniz, Ülkemizde “Ağanın eli tutulmaz “diye güzel bir söz vardır. Başkanım, Ağa sizsiniz, TOBB un ülkemizin çeşitli yerlerinde eserleri var bu evi de bu eserlere eklerseniz bizleri ve Akhisarlıları mutlu ve bahtiyar edersiniz. 

Akhisar ekonomisi ile ilgili olarak çok kısa bir şeyler söyleyeceğim 2001 yılında 7 firma ile 4.400.000.TL lik ihracat gerçekleştirilen ilçemizde 2011 yılında 24 firma ile 132.000.000. TL lik ihracat gerçekleştirilmiştir. 10 yıl içersinde ihracatçı firma sayımız 3,5 kat artarken ihracat miktarımız 30 kat artmıştır. 5.000.000. olan Zeytin ağacı sayımız 12 Milyon’a ulaşmış ve İlçemiz Ülkemizin Zeytin merkezi olmuştur. 45 MGW sahip 18 kuleden oluşan ve Yılda 165.000.000 kw elektrik enerji üretecek olan Rüzgâr enerji santralimiz üretime başlamıştır. 3000 dönüm den ve 3 bölümden oluşan ortağı olduğumuz Organize Sanayi Bölgemizde parsellerimizin % 90,48si satılmış 35 adet firma üretim yapmakta, 16 Adet firma inşaatlarına devam etmekte ve üretim yapan firmalarda bin 700 Kişi çalışmaktadır. Akhisar Organize Sanayi Bölgesi gelecek vaat eden bir Organize Sanayi Bölgesidir çünkü Demiryolu neredeyse içinden geçmektedir. İzmir limanına 1 saat, Bandırma limanına 2,5 saat, İzmir Adnan Menderes havalimanına 1,5 saat mesafededir. Doğalgazı olan ve büyüme imkânı bulunan Organize Sanayi Bölgemizin, İzmir-İstanbul ve yeni açılacak olan İstanbul-Antalya karayollarının kavşak noktasına uzaklığı ise 2 kilometredir. Tüm bunlardan sonra Akhisar’ın hiç sıkıntısı yok mu diyebilirsiniz. Var elbette Ülkemizin Zeytin merkezi olduk olmasına ama Zeytine desteğin olmayışı ve Zeytinyağına verilen desteklerin çok düşük olması Uluslar arası piyasalarda rekabet gücümüzü yok ediyor. İspanya, Yunanistan, İtalya gibi Ülkelerin ihracatçıları devletlerinden aldıkları prim nedeniyle maliyetine mal satsalar da para kazanıyorlar. Ancak bizim ihracatçımızın rekabet gücü olmadığından ürünleri iç piyasada değerlendirmek zorunda kalmaktadırlar bu nedenle çiftçimizin ürettiği ürün çok ucuza alıcı bulabilmektedir. Bu konunun çözümü için önce zeytine pirim verilmesi ve zeytinyağına verilen primin arttırılması gerekmektedir. Ayrıca TOBB un başlattığı Zeytinyağı tanıtım programına Zeytininde eklenmesinin gerekli olduğuna inanıyorum. Bizler ne kadar zeytin tüketirsek o kadar zeytinyağı tüketmiş oluruz. Genelde zeytinin irisi aranıyor

Ama şu bir gerçek ki küçük zeytinin tadı ve lezzeti daha güzeldir. Bu yüzden zeytin tüketimini arttırarak Zeytinyağı tüketimine katkı sağlamalıyız. Sayın Başkanım Sizden son isteğim çek yasası ile ilgili olacak. Çek yasasının değiştirilmesi için Hükümetimiz nezdinde girişimleriniz olduğunu biliyoruz. Bu konuda da görüşlerinizi bir kez de Akhisarlılarla Paylaşırsanız çok memnun olacağım. Beni sabırla dinlediğiniz için ATSO ve şahsım adına hepinize saygılar sunuyor. Son olarak da Hizmet binamızın yerini alan ve hizmet binamızı yaparak hizmet yapabilmemiz için bizlere hazır bir ortam bırakan eski yöneticilerimiz ve başkanlarımıza teşekkür ediyor ahrete intikal edenlere rahmet, yaşayanlara uzun ömürler diliyor onların ve üyelerimizin önünde saygıyla eğiliyorum” dedi.  

KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan;”Gerçekten bugün Akhisar’ımıza değer katanları bugün ödüllendireceğiz. Akhisar ekonomisine devamlı katkı sağlama konusunda yapmış olduğumuz faaliyetlerin bir sonucu olarak girişimcilerimize sertifikalarını dağıtacağız. Bugün bir iş yerimizin sertifika KOSGEP desteğiyle iş yerini açmış olan bir girişimcinin iş yerinin açılışını yapacağız. Akhisar’da çok güzel şeyler olmakta. Bundan bir sene evvel yine böyle bir törende konuştuğumda Akhisarspor’umuzu süper ligde göreceğiz demiştim. Akhisar’ımızı da bir gün marka şehirlerarasında göreceğimizi belirtmiştim. Bunun içinde dayanışma, hep birlikte bir vizyon gerekiyor. Bir strateji olması gerekiyor. Bu konuda bir şeyler yaptığımızı görüyoruz ve bunlardan da mutluluk duyuyoruz. Akhisar Belediye Spor’umuzu süper ligde gördük. Gerçekten bu başarıya imza atan en başta kulüp yöneticilerimize, belediye başkanımıza, takımdaki tüm futbolcu ve teknik heyete buradan teşekkürlerimizi ve takdirlerimizi sunmak istiyorum. Gerçekten Türkiye’ye Akhisar’ımızı tanıtmakta çok büyük bir rol aldılar. Büyük bir misyonu ifade ettiler onları tekrar yürekten tebrik ediyoruz. İnşallah bu başarıların devamının geleceğine inanıyoruz. Hemen arkasından zaten basketbolda iyi bir yerdeyiz. Orada da basketbol 1. ligine çıkmayı hedefliyoruz ama esas olan şehrimizi iyi bir konuma getirmek. Artık bu eski anlayışımızı terk etmek gerekiyor. Hani Akhisar, Manisa, Salihli, Turgutlu rekabeti muhakkak geçmişten beri devam eder. Ama artık havza mantığı ile kalkınmamız gerekiyor. Hep birlikte kazan kazan ilişkisi içerisinde olmamız, birlikte dayanışma içerisinde olmamız gerekiyor. Birlikte dayanışma ruhu içinde hareket etmemiz gerekiyor. Ve burada da tabiki ekonomimize can katan girişimcilerimizin önünü açmamız gerekiyor. Tabi marka şehir olma adına da birçok projeyi hayata geçirmek gerekiyor. Biz KOSGEP olarak da her zaman bunların yanında olmayı hedefledik. Zaten şuanda Akhisar Ticaret ve Sanayi Odamızda değil, Türkiye çapında girişimcilik protokolleri imzaladık. Türkiye’de bir girişimcilik seferberliği başlattık. Ne mutlu ki iki sene gibi kısa bir zaman zarfında birazdan serfitikalarını alacak olan arkadaşlarımızın sayısı 120.000 e dayandı. Şuanda işletmesini kuranların sayısı da yaklaşık 6.000e dayanmakta. Tabi bunlar ülke adına güzel şeyler. Artık bundan sonra işletmesini kurarken bir işletme nasıl yönetilir, bir işletme nasıl küresel bir pazara açılır ve pazarlama ilkeleri konusunda nelere dikkat etmesi gerekir gibi birçok donanımlar olan eğitimlerini tamamlıyorlar. Ben bunlara yeni nesil girişimci diyorum. Artık babadan anadan görme bir girişimcilik değil geleneksel bir girişimcilik anlayışıyla değil yeni nesil bir girişimcilik anlayışıyla onları yetiştirmeye çalışıyoruz. Doğduğundan itibaren ben küresel pazarcılıkta bulunmak istiyorum diyen girişimciler yetiştirmek istiyoruz.

Türk Patent Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Habip Asan;” Bundan 30-40 sene öncesine gittiğimizde işletmelerin ülkelerin toplam varlıkları içerisinde gayri maddi varlıklarına baktığımız zaman toplam varlıklarının yüzde on beşlerine tekabül ettiğini ve geri kalan yüzde 85 kısmının maddi varlıklardan oluştuğunu görüyoruz. Sahip oldukları sermaye hammadde arsa, bina bunların yüzde seksen beş doksandan oluştuğunu görüyoruz. 2010’lu yıllara gelince bu piramidin ters döndüğünü artık işletmelerin ülkelerin toplum varlıkları içerisinde gayri maddi markaların tasarımlarını yüzde doksanlara geldiğini ve maddi varlıkların yüzde onlara geldiğini görüyoruz. Ülke olarak 2023 yılı olan cumhuriyetimizin 100. yıl kuruluş etkinliklerinde ülke olarak çok iddialı özetler ortaya koyduk. Beş yüz milyar dolarlık ihracat kişi başı milli gelir 25 bin dolar gayri sahi iki trilyon dolar gibi çok iddialı diplomatlar ortaya koyduk. Biz bu hedeflere kamu ve özel sektör olarak beraber çalışarak ulaşacağımızdan en ufak bir şüphe duymuyorum. Bilgiden ortaya çıkan fikri ürünleri bütün işletmelerimizin gereken önemi vermemiz gerekiyor. Bu şekilde ancak bütün hedeflere ulaşabiliriz. Manisa ilimize baktığımız zaman özelde Akhisar’a baktığımız zaman büyük bir tarihi geçmiş olan yıllardan beri farklı kültürlerin insanların yaşadığı bir ilimiz ve ciddi anlamda tarım potansiyeli olan Akhisar dendiği zaman zeytin diyarı ve zeytinin anavatanı diye geçiyor. Buda coğrafi iştedir. Belli bir bölgede o bölgenin ikliminden doğa koşullarından tarihsel etkileşimleri ortaya çıkan yöresel devlerimiz söz konusu. Son dönemde rekabet ekonomisinde çok önemli pay almaktadır. Avrupa’da örnek olarak İspanya, İtalya, Fransa bu işten çok büyük paralar kazanmaktadır. Özellikle kırsal kalkınma aracı olarak bunlar son derece etkili. Manisa’ya baktığımız zaman bu konuda çok bilinçli olduğunu görüyoruz. Akhisar Domat zeytiniyle Uslu zeytiniyle coğrafi işareti tamamladık. Akhisar köftesi başta olmak üzere coğrafi işareti başvuru işlemleri devam ediyor. Bunları da en kısa süre içerinde sonuçlandırmak istiyoruz. Akhisar il olarak temelde oldukça başarılı bir il. Son on yılda örnek olarak rakamları sizle paylaşmak istersem toplam beş binin üstünde marka başvurusu bin civarında patent başvurusu iki binin üzerinde de tasarım başvuru söz konusu. Aynı zamanda coğrafi şart konusunda Manisa ilimiz genel olarak şuana kadar Salihli odun köftesi, Kırkağaç kavunu, Gördes el halısı, yurtta el halısı bunlar tescilli coğrafi şarttır. Akhisar ilçemizin Domat ve Uslu zeytinleri sürecini tamamladık. Toplama baktığımız zaman bilinçli olduğunu görüyoruz” dedi.

TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu;”Arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Bu ödüller aslında işlerini ne kadar düzgün yaptıklarının en güzel göstergesi. Siz kazanacaksınız ki istihdam ve yatırım olsun. Memlekette zenginlik olsun. Türkiye’yi zenginleştirecek, güzelleştirecek ve Türkiye’ye yatırım sağlayacak, işsizleri iş sahibi yapacak. Özellikle bu açıdan sizlerle beraber olmak sizlerin başkanı olmak her zaman için bana gurur vermektedir. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği olarak yapmış olduğumuz birkaç işi sizlerle paylaşmak istiyorum. Bir tanesi Türk Ticaret Kanununda ki değişiklik, eğer 1 Temmuz itibariyle değişmeseydi mevcut halinde kalsaydı Türk Özel Sektörü olarak bu salon olarak üzerimizden tam 6.000.000 TL lik yük kaldırıldı. Bu yük için herkes girişimcisine destek verip bu tam tersi bizim üzerimize bu kadar yük yüklüyor. Bende bunun üzerine onların yapmış olduğu çalışmayı aldım, hükümetimize gittim başta Başbakan Yardımcımız olmak üzere ekonomiden sorumlu bakanlarla tam 30 saat toplantı yaptık. Sonrasında yapılacak değişikliklerde mutabakat sağlandı. Dört siyasi partimizin vermiş olduğu destek ile üzerimizden 6 Milyon TL’lik yük kalktı. Sayın Erdayıoğlu’na, Oda ve Borsa Başkanlarıma, Hükümetimize, Türkiye Büyük Millet Meclisimize huzurlarınızda teşekkür ediyorum.  

Yargıtay’da şuan 240 bin tane karşılıksız çek dosyası var

Hisarcıklıoğlu;” Sayın bakanlarıma dedim ki tabela yasası kalırsa bunu yazan hoca işsizlik sorununu çözmek için yapmıştır. Niye diye sordular eğer siz bunu değiştirmezseniz ben şimdi tüm oda başkanlarına talimat vereceğim. Bir milyon beş yüz bin üyenize duyurun. Herkes bir tabelanın başına gece bekçisi diksin. Niye diye sordular. Bu yasa bu para cezası bu hapis cezası olursa o tabelanın hiç gelişmesine gerek kalmayacak. Bu yasa yürürlüğe girdiği zaman ertesi gün gece benim tabelayı indirir. Mecburen ceza almamak için 73 bin lira öder. Böyle garip hapisler var. Hükümetimiz TBMM hep beraber değerli oda ve borsa başkanlarının yapmış olduğu çalışmaya duyarlılık gösterdiler. Eğer bu hapis cezaları kalkmasaydı ticaretle uğraşan, sanayi ile uğraşan bir kişi mutlaka hapishaneyi ziyaret ederdi. Şimdiki uğraştığımız işlerden bir tanesi yakın zamanda devreye girecek karşılıklı çeklerle olan hikâyemiz bunla ilgili hapis cezası kaldırılmasıyla ilgili sayın bakanlarla yapmış olduğumuz toplantı şunu ifade ettiler. Sayın başkan eğer Yargıtay’da şuan 240 bin tane karşılıksız çek dosyası var. Yargıtay bunu bitirir ise tam iki yüz kırk bin kişi hapis cezası alacak. Ama Türkiye’de hapishane kapasitesi nedir? Diye sordular. Tam yüz kırk iki bin kişilik kapasite varmış. İki yüz kırk bin kişi hapishaneye girecekti. Türkiye’de hapishane kapasitesi yetmiyor. Bir buçuk misli daha hapishane kapasitemizi geliştirmemiz gerekiyor. Vadeli çek uygulaması dünyanın hiçbir ülkesinde yok. Alışverişi ticarete arttırmak için vadeli çeki bu kadar güvencesiz bırakırsanız bunun itibarı kalmaz. Bankada kredi almaya gittiğimizde ne kadar vadesiz çekim var ise ne kadar protesto olmuş kredim var ise ne kadar çek ödemişim ne kadar senet ödemişim. Bana bankaların açtığı kredi kartı borcunu doğal gaz borcumu ödeyip ödemediğimi hepsini görüyorlar. Vadeli mal almak veya satmak isteyen vatandaşa gittiği zaman kendisiyle ilgili kimlik numarası verdiği zaman bütün bilgileri görebilir.

Bu yıl karşılıksız çek, çıkması Türk lirası bazında yüzde 93 artmış durumda

Hisarcıklıoğlu;” Özel sektör ile yurt dışında rekabet ederken istihdam üzerindeki vergi, bunu 18 puan indirerek bizim rekabet gücümüzü artırıyor. UMEM beceri kurslarını bitirmiş kişileri istihdam et ki karın da 18 puan artsın. Bunu en çok yabancı firmalar yaparak faydalanıyorlar. Bir yıl öncesiyle, bu yıl arasında karşılıksız çek, çıkması Türk lirası bazında yüzde 93 artmış durumda. Enflasyon yüzde altı, 11 ayda karşılıksız çek çıkma oranı yüzde 93 bu müthiş bir rakam, olurken iç piyasada da sıkıntı var, Türkiye’yi gezerken bana gelen başlıca şikâyet bu oluyor. Türkiye zeytinyağı dışında bütün yağları ithal ediyor, ama zeytinyağında da fazlalığımız var. Gençliğimizde aman zeytinyağı yemeyin derlerdi, bizleri kandırdılar, dünyanın en sağlıklı yağı zeytinyağıdır ve bu gün doktorlarımız zeytinyağı yeyin diyorlar. Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası başkanı Mehmet Ali Erdayıoğlu, bu gün Türkiye’de 250 Organize Sanayi Bölgesi var, bu 250 Organize Sanayi Bölgesinin üst kurulu heyetinin içinde görev yapan hemşeriniz Mehmet Ali Erdayıoğlu var. Sigara fabrikasına Üniversite yapılacağı öğrendim bu çok doğru bir şeydir. Üniversitenin olmasıyla buranın vizyonu daha da gelişecektir. Türkiye’de Akhisar, Keskinoğlu, Köfteci Ramiz, Graniser, Ece Zeytinleri ve Akhisarspor ile tanınır hale geldiniz. Akhisar’a bu 7.ci gelişimde gördüğüm bu tablo, bir ilçe değil, bir il hüviyetindedir. Allah size her şeyi vermiş, bereketi zenginliği vermiş. İşte Akhisar’ı marka yapan protokol ve bereketli topraklardır. 

Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz;” İlk iş gününde böylesine anlamlı böylesine değerli toplantıda, çok özel konuklarımızla ve bizleri gururlandıran, başımızı dik tutan siz üreticilerimizle birlikte olmanın gururunu heyecanını ve mutluluğunu yaşıyoruz. Tabi çok güzel şeyler ifade ediyor. Akhisar’ımız sadece Manisa’mızın değil Türkiye’nin önemli bir ilçesi, değerleriyle, markalarıyla, büyüklüğüyle, üretim değerleriyle, markalarıyla, marka insanlarıyla gerçekten lider bir ilçedir. Aslında sadece ilçe demeye de insanın dili varmıyor. Bulunduğu coğrafyanın da getirdiği, il ayarında bir ilçedir. Manisa büyük şehir oluyor. Manisa’mızın içindeki bütün ilçelerde bu büyük şehrin bir parçası haline geliyorlar. Manisa’mız içinde bulunduğu ege bölgesi, halen ülkemizin gündeminde olan büyük projelerle Marmara Bölgesi ile ikinci büyük katma değeri yaratan ege bölgesi her geçen gün entegre oluyor. Bunların hepsinde Akhisar ilçesi önemli bir yerdedir. Tabi Manisa organize sanayi bölgesi, Türkiye’nin gurur duyduğu bir Organize Sanayi Bölgesidir. Manisa 7. sıradaki ihracat rakamıyla gerçekten ülkemizin lokomotif illerinden biri. Bir proje var ama hemen hemen yer tahsil etme imkânı kalmadı. Bundan sonra Turgutlu ve Akhisar ilçemizde çok fazla yatırım talebi gündeme gelecektir. Üniversiteden başkanımız kısaca bahsetti, bugün İzmir’de 9 tane üniversite var İstanbul’da otuzun üzerinde üniversite var. Şunu biliyoruz ki dünyada 150 üniversitesi olan şehirleri var. Şuna inanıyorum büyük şehir olarak en az dört tane üniversitesi olacaktır. Özel üniversiteleri de düşündüğümüzde daha fazla bile olabileceğini düşünüyorum. Bir başka konu ilimizde Kırsal Kalkınma Koordinatörlüğü kuruldu, işlem büyük ölçüde tamamlanıyor. 2013 yılının ilk çeyreği içinde büyük bir ihtimalle mali destek programları açıklanacak. Buda şu demek; Akhisar’ımız gibi kırsal kesimin özelliklerini taşıyan, zeytinciliğin, tarımsal kültürün değerli olduğu, ürünlerin önemli olduğu bu bölgede yepyeni bir mali kaynak imkânı demektir ve hep hibe desteği şeklinde programlar uygulanıyor. Manisa’mız ve Akhisar’ımız buna hazırlıklı olmalı. Bundan en çok yararlanma potansiyeli olan ilçelerimizin başında Akhisar’ımız geliyor” dedi.


ATSO ÖDÜL TÖRENİ ÖDÜL LİSTESİ

     YATIRIM İHRACAT İSTİHDAM (KARIŞIK KATEGORİ)

KESKİNOĞLU TAVUKÇULUK VE DAMIZLIK İŞLETMELERİ SAN. VE TİC. A.Ş.

2011 Yılında  Yatırım-İhracat ve İstihdam ile Akhisar ve Ülke Ekonomisine katkılarınıza

Teşekkür ederiz.    02.01.2013

AKHİSAR   TİCARET VE SANAYİ ODASI  

ERGUN HİDROLİK A.Ş.

2011 Yılında İhracat-İstihdam ve Kurumlar Vergisi ile Akhisar ve Ülke Ekonomisine katkılarınıza  teşekkür ederiz.  02.01.2013

 AKHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI

YILDIZ ENTEGRE  AĞAÇ SAN. VE TİC. A.Ş. - AKHİSAR  MANİSA ŞUBESİ

 2011 Yılında  Yatırım ve İstihdam   ile Akhisar ve Ülke Ekonomisine katkılarınıza  teşekkür ederiz.  02.01.2013

 AKHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI     

YENİÇAĞ GIDA SAN. VE TİC. A.Ş.

  2011 Yılında ihracat ve  İstihdam   ile Akhisar ve Ülke Ekonomisine katkılarınıza  teşekkür ederiz.   02.01.2013

 AKHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI    

ÇELENLİOĞLU GIDA TURİZM İNŞAAT SAN .VE TİC. LTD. ŞTİ.

  2011 Yılında İhracat ve  İstihdam   ile Akhisar ve Ülke Ekonomisine katkılarınıza  teşekkür ederiz.  02.01.2013

 AKHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI

 TURKA TARIM ÜRÜNLERİ SAN .VE TİC. LTD. ŞTİ.

  2011 Yılında İhracat ve İstihdam  ile Akhisar ve Ülke Ekonomisine katkılarınıza  teşekkür ederiz.    02.01.2013

 AKHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI

GRANİSER GRANİT SAN. VE TİC. A.Ş.- AKHİSAR ŞUBESİ

       2011 Yılında sağladığınız  İstihdam ile Akhisar ve Ülke Ekonomisine katkılarınıza  teşekkür

AKHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI

8-ANADOLU LİNYİT PAZARLAMA İŞLETME SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ- AKHİSAR  ŞB.

  2011 Yılında sağladığınız  İstihdam   ile Akhisar ve Ülke Ekonomisine katkılarınıza  teşekkür ederiz.   02.01.2013

 AKHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI

9-BAKTAT GIDA SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ- AKHİSAR ŞUBESİ 

2011 Yılında sağladığınız  İstihdam   ile Akhisar ve Ülke Ekonomisine katkılarınıza  teşekkür ederiz.    02.01.2013

 AKHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI

10-AKAŞ AKBALIK A.Ş.- AKHİSAR ŞB.

2011 Yılında sağladığınız  İstihdam   ile Akhisar ve Ülke Ekonomisine katkılarınıza  teşekkür ederiz.   02.01.2013

 AKHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI

             İHRACAT

11-İDEALİM GIDA KONSERVECİLİK  SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ.

2011 Yılında gerçekleştirdiğiniz ihracat   ile Akhisar ve Ülke Ekonomisine katkılarınıza  teşekkür ederiz.  02.01.2013

 AKHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI

12-HÜNKAR ZEYTİNCİLİK  TOPRAK MAHSULLERİ NAKLİYE SAN. VE TİC. LTD .ŞTİ.

2011 Yılında gerçekleştirdiğiniz ihracat   ile Akhisar ve Ülke Ekonomisine katkılarınıza  teşekkür ederiz.   02.01.2013

 AKHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI

13-İLKE MAKİNA SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ.

2011 Yılında gerçekleştirdiğiniz ihracat   ile Akhisar ve Ülke Ekonomisine katkılarınıza  teşekkür ederiz.   02.01.2013

 AKHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI

14-GIDA ENDÜSTRİSİ MERKEZİ SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ.

2011 Yılında gerçekleştirdiğiniz ihracat   ile Akhisar ve Ülke Ekonomisine katkılarınıza  teşekkür ederiz.   02.01.2013

 AKHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI

15-ATA AY TARIM ÜRÜNLERİ SAN.VE TİC. LTD .ŞTİ.

2011 Yılında gerçekleştirdiğiniz ihracat   ile Akhisar ve Ülke Ekonomisine katkılarınıza  teşekkür ederiz.   02.01.2013

 AKHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI

GELİR VERGİSİ

16- SAYIN:SALİH KOZLU

 2011 Takvim Yılı Gelirinizden 2012 yılında ödediğiniz vergilerle Akhisar ve Ülke Ekonomisine sağladığınız katkılarınıza teşekkür ederiz.   02.01.2013

AKHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI

17-SAYIN:RECEP ŞAHİN

2011 Takvim Yılı Gelirinizden 2012 yılında ödediğiniz vergilerle Akhisar ve Ülke Ekonomisine sağladığınız katkılarınıza teşekkür ederiz.  02.01.2013

AKHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI

18-SAYIN:İHSAN SABIRLI

2011 Takvim Yılı Gelirinizden 2012 yılında ödediğiniz vergilerle Akhisar ve Ülke Ekonomisine sağladığınız katkılarınıza teşekkür ederiz.  02.01.2013

AKHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI

19-SAYIN:MURAT KABASAKAL

2011 Takvim Yılı Gelirinizden 2012 yılında ödediğiniz vergilerle Akhisar ve Ülke Ekonomisine sağladığınız katkılarınıza teşekkür ederiz.   02.01.2013

AKHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI

20-SAYIN:ALİ FİKRET KULELİ

2011 Takvim Yılı Gelirinizden 2012 yılında ödediğiniz vergilerle Akhisar ve Ülke Ekonomisine sağladığınız katkılarınıza teşekkür ederiz.   02.01.2013

AKHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI

21-SAYIN:MEHMET ALİ ERDAYIOĞLU

2011 Takvim Yılı Gelirinizden 2012 yılında ödediğiniz vergilerle Akhisar ve Ülke Ekonomisine sağladığınız katkılarınıza teşekkür ederiz. 02.01.2013

AKHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI

22-SAYIN:METİN ESER

2011 Takvim Yılı Gelirinizden 2012 yılında ödediğiniz vergilerle Akhisar ve Ülke Ekonomisine sağladığınız katkılarınıza teşekkür ederiz. 02.01.2013

AKHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI

23-SAYIN:YAŞAR GÜNDÜZ

2011 Takvim Yılı Gelirinizden 2012 yılında ödediğiniz vergilerle Akhisar ve Ülke Ekonomisine sağladığınız katkılarınıza teşekkür ederiz.  02.01.2013

AKHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI

24-SAYIN :İBRAHİM BEYİNLİ

2011 Takvim Yılı Gelirinizden 2012 yılında ödediğiniz vergilerle Akhisar ve Ülke Ekonomisine sağladığınız katkılarınıza teşekkür ederiz.   02.01.2013

AKHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI

25-SAYIN:İZZETTİN YALÇIN

2011 Takvim Yılı Gelirinizden 2012 yılında ödediğiniz vergilerle Akhisar ve Ülke Ekonomisine sağladığınız katkılarınıza teşekkür ederiz.  02.01.2013

AKHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI

26-SAYIN:MUAMMER GÜNGÖR

2011 Takvim Yılı Gelirinizden 2012 yılında ödediğiniz vergilerle  Gölmarmara ve Ülke Ekonomisine sağladığınız katkılarınıza teşekkür ederiz.   02.01.2013

AKHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI

27-SAYIN NAZIM KURTULUŞ

2011 Takvim Yılı Gelirinizden 2012 yılında ödediğiniz vergilerle  Gölmarmara  ve Ülke Ekonomisine sağladığınız katkılarınıza teşekkür ederiz.  02.01.2013

AKHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI

KURUMLAR VERGİSİ

28-RAMİZ GIDA SAN. VE  TİC. LTD. ŞTİ.

2011 Takvim Yılı Gelirinizden 2012 yılında ödediğiniz vergilerle Akhisar ve Ülke Ekonomisine sağladığınız katkılarınıza teşekkür ederiz.  02.01.2013

<span style="font-size: 14.0pt; lin

 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız