KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka DönerŞentürk Gayrimenkul

Sağlık

Alaşehirli Eczacının Başarısı

Alaşehirli Eczacının Başarısı

13 Aralık 2012 Saat: 19:57
Alaşehirli Eczacının Başarısı
Alaşehirli Eczacının Başarısı
DAYIOĞLU KASABI


Alaşehirli eczacı Mehmet Sencer Türkmen, Milli Eğitim Bakanlığı ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın ortaklaşa düzenledikleri sınavda başarıyı yakalayarak, zirai ilaç satma hakkını kazandı.

Manisa Merkez ve ilçelerinde bu hakkı kazanan tek eczacı olan 25 yaşındaki Mehmet Sencer Türkmen, bundan böyle eczanesinde zirai ilaç da satabilecek. Manisa'da bir ilki başaran Türkmen, bitki koruma bayiliği ve toptancılığı yapabilecek.

Bakanlıklar arası düzenlenen sınava sadece Manisa ve ilçelerinden eczacı, ziraat mühendisi ve ziraat teknikerlerinden oluşan 340 kişi katıldı. 70 puanın üzerinde alanların başarılı sayıldığı sınavda 52 kişi başarılı olurken, sınavı kazanan tek eczacı Mehmet Sencer Türkmen, aldığı 80 puanla ilçe birinciliğini de yakaladı. Alaşehir Soğuksu Mahallesi İstiklal Caddesi'nde bir yıl önce eczane açan Türkmen, önümüzdeki günlerde bitki koruma ürünleri bayiliği ve toptancılığının yanı sıra zirai ilaç satışlarına da başlayacak.

Bu hakkı elde ettiği için son derece mutlu olduğunu kaydeden eczası Mehmet Sencer Türkmen, "Sınav sonuçlarına göre 80 puanla Alaşehir'de birinci oldum. Manisa genelinde kazanan tek eczacıyım. Bundan böyle eczacılığımın yanında, bitki koruma ürünleri bayiliği de yapabileceğim. Eczanemde insan sağlığı ile ilgili ilaçların yanında zirai ilaçlar da satabileceğim. Bu hakkı Saruhanlı, 30 yıl önce bir eczacı almaya başarmış ve bu güne kadar sürdürmüştü. Ben de önümüzdeki günlerde işyerimin bir bölümünü bitki koruma ürünlerine ayıracağım" dedi. - MANİSA

 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız