KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Yaşam

ALO BUZAĞI PROJESİ BAŞLADI

ALO BUZAĞI PROJESİ BAŞLADI

16 Ocak 2013 Saat: 14:25
ALO BUZAĞI PROJESİ BAŞLADI
ALO BUZAĞI PROJESİ BAŞLADI
DAYIOĞLU KASABI

Manisa Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği tarafından “Alo Buzağı” uygulaması başlatıldı. Hayvan üreticileri doğum gerçekleşince hemen Alo Buzağı hattını arayacak. Bu bildirimi alan personel küpeleme işini yapacak. Böylece hayvan ırkı kayıt altına alınmış olacak.
Manisa hayvancılık sektöründe en büyük 10 il arasında yer alıyor. Tarım İl Müdürlüğü ile yapılan anlaşmayla il genelindeki tüm büyükbaş hayvanların küpeleme işi Manisa Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği’ne devredildi. Birlik, 2 yıldır bu işi başlarıyla yürütüyor.
Konuyla ilgili açıklama yapan Manisa DSYB Başkanı Ahmet Kırlıoğlu, 2013 yılında küpeleme işinin tekrar kendilerine devredildiğini hatırlatarak, “İlgili madde uyarınca doğduktan 20 gün sonra buzağının küpesinin takılması gerekiyor. Biz de bu bağlamda daha iyi hizmet verebilmek için “Alo Buzağı” hattı kurduk. Üretici doğum gerçekleşince hemen bizi arayacak. Bu bildirimi alan personel hemen küpeleme işini yapacak. Ve daha sonra tekrar bu üreticiye dönüş yapılarak küpeleme işinin olup olmadığı teyit edilecek.” dedi.
Bu projenin daha yaygın hale gelmesi için bütün köylerde afiş çalışmaları yapılacağını sözlerine ekleyen Kırlıoğlu, “Hayvancılık yapılan çiftliklere 10 bin adet broşürler basılıp dağıtılacak. Üreticilerimiz 2370045 no’lu numarayı arayarak Alo Buzağı hattına doğumu bildirecekler. 3 hat var ve aynı anda 3 kişiyle görüşme yapılabilecek. Ve 24 saat hat kullanılabilecek” diye konuştu.
Alo Buzağı hattıyla yaklaşık 30 bin üreticiye hizmet verilecek. Manisa’da 220 bin büyükbaş hayvan olduğu tahmin ediliyor.
KÜPELEME NEDİR?
Büyükbaş hayvanların kimliklendirilmesi amacıyla yeni doğanlar doğumdan sonra en geç 20 gün içinde küpelenerek elektronik ortamda Hayvan Kayıt Sistemine (Türkvet) kaydediliyor. 20 günlükten büyük hayvanların küpelenmesi ancak cezai işlem uygulandıktan sonra gerçekleştirilebiliyor. Küpesiz ve kayıtsız hayvanlar, il/ilçe dışına nakledilemiyor. Hayvan pazarlarına sokulmayan küpesiz hayvanların mezbahalarda kesiminin yapılması yasak! Kayıt dışı hayvan sahibi olan üreticiler hayvancılık teşvik ve desteklemelerinden faydalanamıyor.


 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız