KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Ekonomi

ATSO Başkanı Mehmet Ai Erdayıoğlu Tecrübelerini Paylaştı

ATSO Başkanı Mehmet Ai Erdayıoğlu Tecrübelerini Paylaştı

19 Ocak 2012 Saat: 17:13
ATSO Başkanı Mehmet Ai Erdayıoğlu Tecrübelerini Paylaştı
ATSO Başkanı Mehmet Ai Erdayıoğlu Tecrübelerini Paylaştı
DAYIOĞLU KASABI

Akhisar’da yaklaşık 12 yıldır Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanlık görevini yapan Mehmet Ali Erdayıoğlu tecrübelerini paylaştı.


Akhisar Belediyesi, Akhisar Genç İş Adamları Derneği (AKGİAD) ve Akhisar Sanayici İş Adamları Derneği (AKİSAD) tarafından organize edilen Tecrübe Paylaşım programının Ocak ayı konuğu Mehmet Ali Erdayıoğlu Belediye Meclis Salonunda tecrübelerini paylaştı. Küçük yaşta esnaflığa başlamak zorunda olduğunu belirten Erdayıoğlu bir çok sivil toplum örgütünde başkanlık yaptığı ve yapmaya da halen devam ettiğini belirtti.


Moderatör Kefayettin Öz öncülüğünde tecrübelerini paylaşan Erdayıoğlu “Akhisar’da 1957 yılnda dünyaya gelmişim. 4 kuşatır kuyumculuk mesleğine devam ediyorum. 5 kardeşiz, 3 ablam 1 ağabeyim var. Ağabeyim genç yaşta 24 yaşında hayatını kaybetti. Misak-ı Milli İlköğretim Okulu, Ali Şefik Ortaokulunda okudum. Üniversiteyi okumayı çok istedim, üniversiteyi okurken 20 gün arayla hem ağabeyimi hem de babamı kaybettim ve bırakmak zorunda kaldım. 17 yaşında Ticarete atıldım ve halen oğullarım ile birlikte Merkez Çarşı da kuyumculuk işletmem var. Sarraflık işini bana öğreten ustam Manisa’da esnaflık yapan Dündar Çiloğlu’dur, yine buradan kendisine teşekkür ediyorum. Hayat tecrübemi kazandıran kişi olarak ise Akhisarlı Mehmet Erzan’dır. Hayatım da bana katkı sağlayan üçüncü kişi ise Merkez çarşıda esnaflık yapmış Erkan Bakırlıoğlu’dur. 1978-80 yılında askerlik görevini yerine getirdikten sonra askerden sonra eşim Dilek hanımla dünya evine girdim. 2 oğlum var ve ikisi ile birlikte sarraf işletmeciliği yapıyorum.


İnsanları hiçbir zaman yolda bırakmadım. İnsanları kandırmadım verdiğim sözü her zaman yerine getirmişimdir, yapamayacağım işin sözünü de vermem. İşimi severek yapıyorum. Bir başladığımda zarar da kar da etsem o işi mutlaka bitiyorum. Ticarette insan ilişkilerinde bugüne kadar hep dürüst davrandım, bu konuda da çok hassasımdır. Bunca yıl içerisinde mutlaka yanlışlarımız da olmuştur. Ancak en büyük tecrübeler de hatalardan olmuştur hayatımda. Şunu öğrendim, dürüst olan, planlı çalışan, ekip çalışması yapan her zaman hayatta başarıyı yakalıyor. Başarıyı getiren en önemli etkenlerde bir tanesi de paylaşmaktır. Başarılı olmamadaki en etkin faktör ise eşimdir. Bu başarılı dönemde eşime çok şey borçluyum. Ticaretle uğraşan kişinin İnsan ilişkileri zayıfsa, insanlara tepeden bakıyorsa ve dışarıya kapalıysa başarıyı yakalaması mümkün değildi. Bugüne kadar yaşadığım her türlü tecrübeyi arkadaşlarımla paylaştım. Çok iyi bir dinleyiciyimdir, karşımdaki kişiyi sonsözüne kadar karşısında dururum. Ticaret ve kişisel hayatımda hiçbir zaman insan ayrımı yapmamışımdır. Görev yaptığım her kurumda bir çakılı çivim olmasını istedim ve bunu da başardım.


Hayatımda Üniversiteyi bitirememek hayatımın keşkelerinden en önemlisini olmuştur, ancak babamı erken yaşta kaybetmem bu hayatımın eksikliği olarak kalmıştır. Gençlere öğüdüm ise dürüst olacaksın, başarıyı yakalamak için hedef koymanız gerekmektedir, hedef sürecinde de dürüst çalışırsan başarıyı yakalarsın. Akhisar’da çok çalışkan ve başarılı gençler var, kentimizin ekonomisinin gün geçtikçe daha iyiye gittiğini gözlemliyorum” dedi.


Program sonunda Akhisar Kaymakamı Kamil Köten, Belediye Başkan Yardımcısı Latif Çakmak, AKGİAD Başkanı Yılmaz Çatalcalı, AKİSAD Başkanı Sait Yalçın katılından dolayı ATSO Başkanı Erdayıoğlu’na teşekkür ederek plaket takdim etti.

 

 

 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız