KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka DönerŞentürk Gayrimenkul

Siyaset

Bakırlıoğlu Enflasyonun Sebebi Hangi Market

Bakırlıoğlu Enflasyonun Sebebi Hangi Market

6 Aralık 2022 Saat: 12:17
Bakırlıoğlu Enflasyonun Sebebi Hangi Market
Bakırlıoğlu Enflasyonun Sebebi Hangi Market
DAYIOĞLU KASABI

Sezgin Ticaret Akhisar

Akhisar AKM Alışveriş Merkezi

Bakırlıoğlu Enflasyonun Sebebi Hangi Market

Haber Merkezi

Son günlerde siyasetin gündemi haline gelen üç harfli marketler ile Tarım Kredi Marketin fiyatlarını karşılaştıran CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu enflasyonun tek sorumlusu AKP iktidarı ve küçük ortağıdır dedi.

Tarım kredi market ile diğer üç harfli market fiyatlarının aynı olduğuna dikkat çeken Bakırlıoğlu yaptığı basın açıklamasında; market fiyatları son günlerde siyasetin gündem maddesi haline geldi ve Devlet Bahçeli enflasyonun nedeni olarak üç harfli marketleri gösterdi.

Ben de Cumhurbaşkanının talimatıyla kurulan ve yine talimatla indirim yapan Tarım Kredi Market ile bir üç harfli marketin fiyatlarını karşılaştırdım.

25 çeşit temel ihtiyaç ürünlerinden oluşan 831 lira 30 kuruşluk liralık bir market sepetinde iki market arasındaki sadece 25 kuruş.

Ürünler arasındaki fiyat farkları kuruşlarla ifade edilecek kadar birbirine yakın.

Tarım Kredi Markette, diğer marketlere göre ucuz denilebilecek sadece şeker var. O da zaten markette hiçbir zaman bulunmuyor.

Madem marketler zam yaparak enflasyonun artmasına neden oluyor o zaman Tarım Kredi Market neden aynı fiyat politikası uyguluyor.

Bu durumda kime inanacağız?

Tarım Kredi Kooperatifinin marketlerini gezen, fiyatlar gayet uygun diyen, temel ürünlerde indirim talimatı veren, market sayısını arttırın diyen Cumhurbaşkanına mı inanacağız yoksa üç harfli marketleri fiyat artışlarının sebebi olarak gören, hatta Fetöcü ilan eden cumhur ittifakının küçük ortağı Bahçeliye mi?

Tarım kredi marketin fiyatları "üç harflilerin fiyatları aynı olduğuna göre kime inanacağız? Tarım kredi market yapabiliyorsa fiyatları düşürsün enflasyon da düşsün ifadelerine yer verdi.

Üç harfli zincir marketlerin piyasadaki hakimiyetlerine ve küçük esnafa ve verdikleri zararlara da değinen Bakırlıoğlu sözlerini şöyle sürdürdü.

Artık köylere kadar uzanan ve kartelleşme yolunda ilerleyen zincir marketlerin bakkallara diğer küçük esnafa verdiği zararlar,  çalışanlarının sosyo ekonomik haklarındaki yetersizlikler hepsi tartışılabilir. Fakat enflasyonun nedeni olarak gösterilmeleri iktidarın ve küçük ortağının sorumluluğunu ortadan kaldırmaz.

Eğer marketlerin sorumluluğu varsa, ilk sırada Tarım kredi market yer alır.

Enflasyon yüzde 85’i geçtiyse bunun tek sorumlusu yanlış ekonomik politikalarla ülkeyi uçuruma sürükleyen AKP iktidarıdır. 

Düşük TL yüksek kur politikası ve yüksek enflasyon tüm ürünlerin üretim maliyetlerinin artmasına dolayısı ile market fiyatlarının zamlanmasına neden olmaktadır.

Ekim ayı tüketici enflasyonu yüzde 85, üretici enflasyonunu ise yüzde 157 olarak açıklandı.

Bu ne demektir. Önümüzdeki aylarda üretici enflasyondan dolayı her şeye zam gelecek.

Bunu durdurmanın tek yolu seçimdir.

 




 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız