KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka DönerŞentürk Gayrimenkul

Siyaset

Bakırlıoğlu “Madenler İşçilere Mezar Olmasın”

4 Aralık Dünya Madenciler Günü dolayısıyla bir basın açıklaması yapan CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, madenler işçilere mezar olmasın dedi.

3 Aralık 2022 Saat: 10:08
Bakırlıoğlu “Madenler İşçilere Mezar Olmasın”
Bakırlıoğlu “Madenler İşçilere Mezar Olmasın”
DAYIOĞLU KASABI

Sezgin Ticaret Akhisar

Akhisar AKM Alışveriş Merkezi

Bakırlıoğlu “Madenler İşçilere Mezar Olmasın”

Haber Merkezi

4 Aralık Dünya Madenciler Günü dolayısıyla bir basın açıklaması yapan CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, madenler işçilere mezar olmasın dedi.

2014 yılından bu yana Soma’da, Ermenek’te, Zonguldak’ta, Şırnak’ta, Bartın’daki maden ocaklarında yüzlerce işçimiz madenlerde can vermiştir.

Soma faciasından ders alınmadığı için Bartın’da 41 madencinin hayatını kaybettiğine dikkat çeken Bakırlıoğlu yeraltı kaynaklarının zenginliğinden yararlandığımız madenler, maalesef ülkemizde kazlarla, iş cinayetleriyle ve ölümlerle anıldığını söyledi.

Bakırlıoğlu sözlerini şöyle sürdürdü.

Ülkemizde iş kazası sayısı her yıl artmaktadır. Madencilik sektörü ölümlü ve yaralanmalı iş kazalarında önemli yer tutmaktadır.

SGK verilerine göre 2021 yılında 1417 işçinin iş kazası ve meslek hastalığı nedeniyle öldüğü 511 bin iş kazasının 11 bini kömür ocaklarında.

Yine SGK’dan aldığım bilgilere göre, 2021 yılında Manisa’da meydana gelen 17.766 iş kazasının 2.359’u kömür ve linyit çıkarılan iş yerlerinde meydana gelmiş.

Görüldüğü üzere kömür ve linyit ocaklarındaki her beş kazadan birisi Soma’da meydana gelmiş.

Bu rakamlar madencilik sektöründe madenciler için ölüm riskinin hala devam ettiğini gösteriyor.

Ayrıca özel madenlerde işçi ölümleri oranının, kamu madenlerinden 16 kat daha fazla olması denetim eksikliği, kar hırsı ve üretim zorlamasının bir sonucu olduğunu göstermektedir. İş cinayetlerinde ölen işçilerin çok büyük kısmının sendikasız olması, işçi örgütlenmelerinin olmadığı yerlerde iş sağlığı ve güvenliği tedbirlerinin yeterince alınmadığını gösteriyor.

Dünyada gelişen madencilik sektöründe kazalar ve ölümler en aza indirilirken, ülkemizde artan ölümler, iş cinayetlerine dönüşmüştür.

Türkiye’de madencilik sektöründe 2010-2020 yılları arasında meydana elen iş kazası sayısı ABD’den 7 kat daha fazla.

İş kazalarındaki ölüm hızı yani 100 bin işçi başına düşen ölüm sayısı Türkiye’de 44 iken, bu rakam ABD’de 14.

Dünya Madenciler Gününün ülkemizde işçi cinayetlerinin son bulması için bir başlangıç olmasını temenni ediyor ve doğal kaynakların, madenlerin ve su kaynaklarının ulusal çıkarlar ve toplum yararına, ekonomik kriterler ve çevreye duyarlılık ilkeleri çerçevesinde, en rasyonel ve verimli şekilde değerlendirilmesini arzu ediyoruz ifadelerine yer verdi.

Manisa Milletvekili olarak, Soma, Ermenek ve Bartın maden şehitlerimizin acısı yüreğimizde, madenlerde hayatını kaybeden tüm madencilerimizi rahmetle anıyorum diyen Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, 4 Aralık Dünya Madenciler Gününü; tüm işçilerin için can güvenliği korkusu olmadan, iş sağlığı ve güvenliği tedbirleri alınmış madenlerde insanca koşullarda çalışmalarına vesile olması dileğiyle kutladı.



 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız