KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka DönerŞentürk Gayrimenkul

Spor

BAŞKAN ALPER AYAN BASKETBOL SEZONUNU DEĞERLENDİRDİ

Misli.com Türkiye Basketbol Liginde (TBL) mücadele veren Akhisar Belediye Basketbol Kulübü Başkanı Alper Ayan geride kalan 6 haftayı değerlendirdi. Yeşil-siyahlılar ligin ilk 6 haftasında galibiyet yüzü göremezken puan tablosunda son sırada

13 Kasım 2021 Saat: 20:10
BAŞKAN ALPER AYAN BASKETBOL SEZONUNU DEĞERLENDİRDİ
BAŞKAN ALPER AYAN BASKETBOL SEZONUNU DEĞERLENDİRDİ
DAYIOĞLU KASABI

Sezgin Ticaret Akhisar

Akhisar AKM Alışveriş Merkezi

BAŞKAN ALPER AYAN BASKETBOL SEZONUNU DEĞERLENDİRDİ

Haber Merkezi

Mislic.om Türkiye Basketbol Liginde (TBL) mücadele veren Akhisar Belediye Basketbol Kulübü Başkanı Alper Ayan geride kalan 6 haftayı değerlendirdi. Yeşil-siyahlılar ligin ilk 6 haftasında galibiyet yüzü göremezken puan tablosunda son sırada yer alıyor.

Akhisar Spor Salonunda basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Akhisar Belediye Basketbol Kulübü Başkanı Alper Ayan, takımın durumu, bu yıl ki maddi durum ve bütçe, gidişat ve gelecek hakkında açıklamalarda bulundu.

Sezon öncesi aksilikler ardarda geldi

Temmuz ayında lige yeni transferlerle başladıklarını ve Ağustos ayı başında hazırlıklarına başladıklarını ifade eden Başkan Alper Ayan, “sezon başında hemen hemen almak istediğimiz oyuncularla sezon başında anlaştık. Hazırlıkların ardından Federasyon Kupası müsabakalarına katıldık. Orada bir alışma evresi falan daha sonra sezona başlayacağımız hafta geldiğinde takımımızın en çok beklenti içerisinde olduğumuz 4 numara pozisyonundaki Mustafa Erdoğan ligin başlamasına bir hafta kala ailevi sebeplerden dolayı ayrılmak istediğini bizlere iletti. Tabiki gitmek isteyen bir oyuncuyu zorla takımda tutamazsın yani kontratı var istesek salmazdık fakat neticede oyuncu mutsuz olarak burada devam edecekti. Bunun bize de kendisine de bir getirisi olmayacaktı. Onun için kendisini serbest bıraktık. Tabi her takım transferini yapmıştı ve oyuncu piyasasında bir darlık olduğu için o bölgeyi bir oyuncu ile devam etmek zorunda kaldık. Bu da bize bir handikap yarattı. Sonrasında sene başında almış olduğumuz Amerikalı oyuncularımızdan da istediğimiz performansı elde edemedik maalesef. 4 maç denedik sabrettik ve bir gelişme olur mu diye de bekledik. Fakat maalesef kendi oyuncularımızla bir kimya uyuşmazlığı oldu. Kendileri ile anlaşarak sözleşmelerini sonlandırdık ve geçtiğimiz haftada da yeni iki tane Amerikalı oyuncumuzu getirdik. Hatta Cuma günü Amerika’dan geldiler, Cumartesi günü şut idmanından sonra Pazar günü ilk maçlarına çıktılar. Yorgunlukları, takıma adaptasyonları falan bunlar hep süre alacağı için kısa sürede sahada yer aldılar. İstediğimiz performansı görmek için henüz birkaç haftaya ihtiyacımız var. Ancak uyumları son derece hızlı ilerliyor, onlar burada olmaktan çok memnun, bizler de bu haftaki idmanlarda falan onların performansından çok memnunuz. Tüm Akhisar’ın malumu olduğu üzere lige maalesef kötü bir başlangıç yaptık. 6 maçta henüz galibiyetimiz yok. Yıllardır hiçbir şekilde alt seviyelerde yer almadık ve bu da hepimizde bir hayal kırıklığı yarattı. Biz de bunun farkındayız, son derece bu durumdan üzgünüz. Ama oyuncu arkadaşlarımızın enerjisinin oraya koyduğu mücadelesinden memnunuz. İçimizdeki durumdan çıkmak için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.

Düştüğümüz bu durumdan yine biz çıkacağız.

Geçen haftaki Balıkesir Büyükşehir Belediyespor karşılaşmasında maçın kaybedilmesinde hakemlerin büyük rolü olduğuna dikkat çeken Ayan, Hakemlerin geçen haftaki üst üste vermiş olduğu 3-4 karar bizim aldığımız maçı vermemize önemli bir sebep oldu ama buna da sığınmıyorum. Olabilir, günlük hakemler kötü karar vermiştir. Biz bu düştüğümüz kötü durumdan yine biz çıkacağız. O yönden bize seyircimiz desteğini eksik etmesin” dedi.

Özellikle sosyal medyada asılsız değişik söylemlerin dolaştığını ifade eden ve bunlara açıklık getirmek istediğini ifade eden Başkan Ayan,  “Sosyal medya son günlerde özellikle trollerin bunları ortaya attığına inandığımız birkaç söyleme yine de şeffaflık açısından cevap vermek istiyoruz. Bu sezon takımın başında 3.szonumuzu geçiyoruz. Daha önceki yıllarda bütçemizi ve harcadığımız paraları ve bu paraların nereden geldiğini söyledik. Bu yıl herşey dahil giderimiz 2 Milyon TL civarında olacaktır. Bunun yaklaşık 700 ila 800 bin lirası Spor Toto Teşkilatından gelir elde ediyoruz. Federasyondan 300 bin lira civarında gelir elde ediyoruz. Onun haricinde sponsorlarımız var ve bunlardan da yaklaşık 500 bin lira civarında gelir elde ediyoruz. Belediyemiz de amatör sporlara destek payı olarak tıpkı diğer kulüplere olduğu gibi bizlere de destek oluyor. Bunun da yıllık 500 ila 600 bin lira civarında rakama tekabül ediyor. Bunun haricinde belediyemizden alınan bir nakdi destek bulunmuyor. Ayrıca deplasman giderlerimizi de Ticaret Borsası karşılaşmaktadır. Maddi yapımız bu şekilde ilerlemektedir. Elimizden geldiği kadar şeffaf olarak her yıl açıklıyoruz. Ligimizde 16 takım var bütçe sıralamasında son 3 ila 4 takımdan biriyiz. Manisa Büyükşehir Belediye, Konyaspor, Sigortam.Net gibi Mersin Büyükşehir Belediyesi gibi büyük bütçeli kurulmuş takımlar bulunuyor. Biz onların yanında çeyreği kalıyoruz. Bunu bir şikayet anlamında söylemiyorum, sadece bilinmesi için aktarıyorum. Bazıları 6 ila 7 Milyon lira harcadığımızı söylüyorlar, yabancılara milyonlar verdiğimizi söylüyorlar, isteyen gelebilir, gösterebilirim. Biz yabancılara yıllık 30 ila 40 bin dolar civarında kişi başı para veriyoruz. Diğer takımlarda 100 bin dolar civarında veren takımlar var. Bu maddi koşullarda elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz” dedi.

 




 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız