KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka DönerŞentürk Gayrimenkul

Siyaset

Başkan Dutlulu; “Derdimiz siyasi görüşlerle değil, siyaseti rant için kullananlarla”

Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, ilçeye kazandırdığı Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi önünde düzenlenen 9 hizmetin toplu açılış töreninde halka seslendi.

1 Nisan 2022 Saat: 19:51
Başkan Dutlulu; “Derdimiz siyasi görüşlerle değil, siyaseti rant için kullananlarla”
Başkan Dutlulu; “Derdimiz siyasi görüşlerle değil, siyaseti rant için kullananlarla”
DAYIOĞLU KASABI

Sezgin Ticaret Akhisar

Akhisar AKM Alışveriş Merkezi

Başkan Dutlulu; “Derdimiz siyasi görüşlerle değil, siyaseti rant için kullananlarla”

Haber merkezi - MHA

Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, ilçeye kazandırdığı Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi önünde düzenlenen 9 hizmetin toplu açılış töreninde halka seslendi.

Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu’nun 3 yıllık görev süresi boyunca Akhisar’a kazandırdığı 9 yeni tesisin açılışını, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve halkın yoğun katılımıyla gerçekleştirdi. ‘Akhisar’ımız için tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz’ diyen Başkan Dutlulu, emeği geçen, katılan herkese teşekkür etti.

Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi, Boyalılar Güneş Enerji Santrali, Hanpaşa Güneş Enerji Santrali, Hürriyet Mahallesi Kreşi, Efendi Mahallesi Kreşi, Akhisar Belediyesi Aşevi, Doğal Yaşam Alanı ve Barınak, Bisiklet ve Trafik Eğitim Parkı ile Aile ve Kadın Dayanışma Merkezi’ni Akhisar’a kazandıran Belediye Başkanı Besim Dutlulu, açılış konuşmasında şu ifadelere yer verdi;

“Öncelikle Türkiye Cumhuriyet’inin kurucusu ve kurtarıcısı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün partisi Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu şehrimize hoş geldiniz, sefa getirdiniz, sağ olun.

Bugün benim için çok duygusal bir gün, çünkü bugün göreve gelişimin 3.yıldönümü. 3 yıllık bir hizmet geçmişimiz var Akhisar’da ve bu güzel günde sizlerle bir arada burada olmak benim için çok büyük onur ve mutluluk verici.

Göreve başladığımızdan beri tüm Akhisar’da insan odaklı bir belediyecilik anlayışı geliştirdik. Toplumun tüm kesimlerini kucakladık. Halkımız arasında din, dil, ırk ve siyaset ayrımı yapmadık, herkese eşit davrandık. Cumhuriyet Halk Partisi ve ittifak ortağımız İYİ Parti gibi AK Parti veya Milliyetçi Hareket Partisi’ne gönül vermiş vatandaşlarımıza da eşit hizmet götürdük. Bizim derdimiz hiçbir zaman siyasi görüşler olmadı. Bizim derdimiz siyaseti rant için kullananlarla oldu. Betona değil, insana yatırım yaptık. Her hizmetimizin insana dokunmasına önem verdik. İnsan odaklı sosyal demokrat anlayışımızla halkımızın ihtiyaç duyduğu her alanda yanında olduk.

Türkiye’de ilk olarak Bakkal Kart projesini hayata geçirdik. Yılın sadece bir ayı değil, 12 ayı boyunca Bakkal Kart ile vatandaşlarımıza destek olduk, maddi kaynak aktardık ve bu Bakkal Kart ile sadece marketlerde değil, sadece bakkallarımızdan alışveriş ederek böylece küçük esnafa da destek olduk. Süt her çocuğun hakkı dedik, Büyükşehir Belediyelerimizden İzmir’den, İstanbul’dan ilham aldık, Akhisar’da kooperatiflerden ve üreticilerden satın alarak her çocuğa süt ulaştırmaya çalıştık. Şu an her ay 5 bin çocuğumuzun evine ücretsiz süt götürüyoruz. İhtiyaç sahiplerine 20 bin kolinin üzerinde gıda dağıtımı yaptık, burada gönlü bol Akhisar halkına bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Onlar olmasa biz bu kadar çok yardımı yapamazdık. Akhisar Belediyesi onların da sayesinde şeffaf, hesap verebilir hale geldi. Yaşadığı depremlerde evleri yıkılan insanlara inşaat malzemesi yardımı yaptık. Bakın artık Akhisar Belediyesi 15 bin haneye düzenli yardım yapıyor. Bu 170 bin nüfuslu bir şehir için çok güzel bir rakam.

Bu hizmetleri yaparken temel belediyecilik hizmetlerinden de geri kalmadık. Kırsal ve merkezde 300 bin metrekareden fazla asfalt, 450 bin metrekareden fazla soğuk asfalt, 250 bin metrekare de parke taşı döşedik. İşçilerimiz, öğrencilerimiz için soğuktan ve sıcaktan etkilenmemesi için 11 adet işçi bekleme durağı yaptık. Kendi asfaltımızı üretmek için sathi kaplama tesisi yaptık. Asfalt makinası aldık, bütçemizdeki her bir kuruşu vatandaşlarımız için kullandık. 22 köyümüzde çok amaçlı salon yaptık, 14 köyümüze hayır yerleri için aşevi mutfağı yaptık. 20 köyümüze fırın yaptık, 10 köyümüze imam lojmanı yaptık, 12 köyümüze muhtarlık binası yaptık, 16 köyümüzün kullanılmayacak durumda olan çeşmelerini yeniledik. Okullara, camilere ve cemevine destek olduk, tamirat ve bakımlarını yaptık. Gençlere verdiğimiz sözlerin hepsinin fazlasıyla tuttuk, basketbol, voleybol ve futbol sahaları yaptık. 3 yılda bakın dile kolay, 60 adet yeni park yaptık, 80 adet yeni oyun grubu yaptık çocuklarımız için. Kadınlarımızı da unutmadık, Akhisar Kadın Kooperatifimizin kurulmasına destek olduk, kurulduktan sonra da onların her konuda yanında olduk. Şuanda Akhisar Kadın Kooperatifinde 200’ün üzerinde kadınımız gelir elde etmektedir. Şehrimizin tarımsal ürünlerinin daha da çeşitlenmesi için köylü kadınlara çiftçi kadınlara 248 bin adet çilek fidesi dağıttık. 2 adet tarımsal amaçlı su deposu yaptık. Zeytin Kooperatiflerimize de paketleme ünitesi desteğinde bulunduk. Boş duran atıl duran tarlalarımıza buğday ektik, buradan elde ettiğimiz unları da ihtiyacı olan vatandaşlarımıza dağıttık. Bu sene 3 bin vatandaşımıza un desteğinde bulunduk. Çiftçilerimize 12 bin adet kiraz fidanı dağıttık. Ama değerli Akhisarlılar, sayın genel başkanım biz bunların açılışı için toplanmadık.

Biz bugün benim çok önem verdiğim 9 adet projemizin açılışı için toplandık. Öncelikle Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi; Bu yanımda duran binayı Akhisarlılar iyi bilir, bilmeyenlere de ben anlatayım; eski belediye binamız, 12 sene boyunca bu bina atıl kaldı. Hiçbir şey yapılmadı, şehrin göbeğinde etraftaki esnaf etkilendi, insanlar ticaret yapamadı. Dedik ki, burayı yeniden yapmamız lazım, anıtlar kurulundan izin aldık, çünkü koruma altında bina öncekinin birebir aynısı olmak kaydıyla tekrar inşa ettik ve şuanda Akhisar’ın kalbinde içinde 10 tane derslik olan, konferans salonu olan, dans salonu olan, atölyeleri olan ve bizim için çok önemli olan Kadın Kooperatifimizin işlettiği sadece kadınların çalıştığı bir adet kafesi olan kültür ve sanat merkezi haline getirdik. 20’nin üzerinde kurs ile 1200 tane kadınımız bu merkezde şuanda hizmet almaktadır.

Akhisar Belediyesi için daha önce ‘Bu hayaldir, yapılamaz’, ‘Akhisar Belediyesi’nin işi değil bütçesi buna el vermez’ denilen bir değil iki adet Güneş Enerji Santrali yaptık. Bunların şuanki toplam değeri 2 milyon doların üzerinde ve buradan Akhisar Belediyesi yılda yaklaşık 5 milyon lira gelir elde etmekte, gelir elde etmekle kalmıyor, aynı zamanda temiz ve yenilenebilir enerji elde ediyor. Bu da sayın Genel Başkanımızın daha önce belirttiği gibi, inşallah önümüzdeki günlerde iktidar olduğumuz zaman yapacağımız düzenleme ile çiftçiye dağıtılacak olan ücretsiz elektriğin ayak sesleridir.

Genel merkezimiz talimat verdi, belediyeler kreş açacak, hemen bunu için işe koyulduk. 2 adet kreşimiz de onlarca çocuğumuz eğitim görüyor. Hem de çok güzel yüksek standartlarda yabancı dili, matematiği, güzel sanatları ve gezileriyle gerçekten güzel uzman öğretmenlerimiz eşliğinde eğitim görmektedir. Bugün Hürriyet Mahallesi ve Efendi Mahallesi kreşlerimizin açılışını yapıyoruz. Ama Seyitahmet Mahallesinde sağlık ocağı ve kreş olarak yaptığımız inşaatımız da sona gelindi, o da çok kısa zamanda açılacaktır. Aynı zamanda Atatürk Mahallesine de müjdeyi vermek istiyorum, onun da protokolünü yaptık, o kreşimiz de inşallah görevimiz sona erene kadar açacağız.

Sokak hayvanlarını unutmadık. Türkiye’ye örnek, Ege Bölgesinde tek olma özelliğine sahip, 20 dönüm alan üzerinde kurulu, veterinerimizin çalıştığı, kısırlaştırmanın yapıldığı, hayvanların rahatça gezebileceği bir alanın olduğu Doğal Yaşam Alanımızı aktif hale getirdik. Burada da hem kısırlaştırıyoruz, hem tedavi ediyoruz hem de isteyen ailelere köpek sahiplendiriyoruz. Bugün bu tesisimizin de açılışını yapıyoruz.

Akhisar Belediyesi Kadın Aile ve Danışma Merkezi, dedik ki kadın çok önemli kadına karşı şiddetle mücadele etmek lazım, şuanda Akhisar Belediyemizin Kadın ve Aile Danışma Merkezimiz var. 2 adet psikolog ve 1 adet sosyoloğumuzun hizmet verdiği bu alanda yaklaşık 2 binin üzerinde kadına biz danışmanlık hizmeti verdik, onları yönlendirdik, şiddete aile içi sıkıntılara karşı destek olduk.

Akhisar Belediyesinde işe başladığımız zaman ne yazık ki aşevimiz yoktu. Herhangi bir sıkıntı anında yemek almak için lokantalara restorantlara rica da bulunuyorduk. Aşevimizi yüzde yüz kendi imkanlarımızla kendi sermayemizle açtık ve açıldığı günden beri yaklaşık 6 ayda 100 binin üzerinde öğün yemeği ihtiyaç sahiplerine ücretsiz dağıttık.

Temiz enerji ve temiz bir şehir için bisiklet önemli dedik, Akhisar Belediyesi Bisiklet ve Trafik Eğitim Parkını da açıyoruz. İşte bu açılışların hepsi için burada toplandık, geldiniz, hepinize çok teşekkür ediyorum.

Değerli Akhisarlılar göreve geldiğimiz ilk gün ki heyecan -ki onu hissediyorsunuz- ve inançla hizmet odaklı, insan odaklı belediyecilik anlayışımızla bu şekilde çalışmaya devam edeceğiz. Nasıl ki Genel Başkanımız 6 farklı siyasi partiyi bir araya getirdiyse biz de Akhisar için, Akhisarlılar için tüm siyasi görüşleri bir kenara bırakabiliyoruz. Bunun en son örneği Manisa Büyükşehir Belediyesi ile yaptığımız protokol. Yıllarca sıkıntı olan şuanda da çalışmaları devam eden Hilaliye ve Gölmarmara caddelerindeki asfaltlama çalışmalarını Manisa Büyükşehir Belediyesi yapıyor, orada kullanılan asfalt Akhisar Belediyesi plentinden elde ediliyor. Biz bu protokolü gururla imzaladık, Akhisar için hizmet için tüm siyasi görüşteki iyi niyetli insanlarla işbirliği yapmaya da devam ediyoruz.

Kıymetli Akhisarlı hemşehrilerim, bana güvendiğiniz ve bu şerefli makama beni layık gördüğünüz için hepinize teşekkür ediyorum. Sizlerin güvenini boşa çıkarmamak için elimden geldiğince çok çalışacağım. Tehditler, baskılar bizi hiç yıldırmadı, yıldıramayacak. Akhisar için tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.

Nasıl ki 31 Mart 2019 tarihinde Akhisar’a bahar getirdiysek, çok yakında da tüm Türkiye’ye baharı getireceğimize yürekten inanıyorum. 9 yeni tesisimiz Akhisar’ımıza hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.



 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız