KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka DönerŞentürk Gayrimenkul

Güncel

Buğday hasadı devam ediyor

Akhisar İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, buğday hasadı yapılan tarlalarda biçerdöverleri kontrol ediyor.

24 Haziran 2022 Saat: 17:35
Buğday hasadı devam ediyor
Buğday hasadı devam ediyor
DAYIOĞLU KASABI

Sezgin Ticaret Akhisar

Akhisar AKM Alışveriş Merkezi

Buğday hasadı devam ediyor

Haber Merkezi - MHA

Akhisar İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, buğday hasadı yapılan tarlalarda biçerdöverleri kontrol ediyor.

Haziran ayının ikinci haftası itibarıyla İlçemizde biçerdöverle buğday hasadı başladı. Sonbaharın son günlerinde tohumların toprakla buluşmasının ardından geçen 6-7 aylık sürede gübreleme ve ilaçlama gibi bakım işlemlerini gerçekleştiren çiftçiler, hasadın başlamasıyla birlikte emeklerinin karşılığını almaya başladılar.

Akhisar İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü bünyesindeki hububat ürün masasında yer alan mühendisler tarafından tohum ekimiyle başlayan 2022 yılı hububat üretim sezonu boyunca sahada hastalık ve zararlı kontrolleri, sürvey çalışmaları ve çiftçi ziyaretleri ile süreci takip ettiler. Şubat-Mart aylarındaki meydana gelen düşük sıcaklıklar ve Mayıs ayının kurak geçmesi buğday üretim sezonunu üreticilerimiz açısından zorlu hale getirdiğini vurgulayan uzmanlar, sahada elde edilen teknik veriler ışığında verilen ilaçlama ilanları ve sulama tavsiyeleri sayesinde sezonun nispeten daha az verim kayıplarıyla atlatıldığını belirtiyor.

İlçemizde yaygın olarak Kasım aylarında ekimi yapılan Negev isimli buğday çeşidinin soğuktan olumsuz etkilendiği; Andino, Masaccio, Anapo, Ceyhan 99, Hüseyinbey çeşitlerinin ise daha az etkilendiği ifade edilirken, gelecek sene için çiftçilere bu riskleri göz önüne alarak ekim zamanı ve çeşit seçimi yapmaları tavsiye ediliyor.

Akhisar İlçe Tarım Müdürlüğü yetkilileri, buğday üretiminde önemli verim kayıplarına neden olan “pas” hastalıklarının ve ana zararlı konumundaki Süne popülasyonunun titizlikle takip edilmesi neticesinde, üreticilere doğru zamanda ilaçlama duyurusu yapılarak buğdayda önemli verim kayıplarının önüne geçildiği ifade ediliyor.

Bunların yanında, hasat tekniği konusunda eğitimli ve yetkili mühendisleri ile biçerdöver kontrolleri de yapan İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından, Akhisar’da yetiştirilen buğday ve arpaların doğru zamanda ve en az ürün kaybı ile tekniğine uygun olarak hasat edilmesini sağlayıp Ülkemizin milli servet kaybını önleyebilmek için, noksanı ve hatası tespit edilen biçerdöver sahibi ile operatörleri hakkında mevzuatlar kapsamında yasal işlemler uygulanıyor.

Tarımsal üretimin ana materyali olan toprağın korunması ve ekolojik sisteme zarar verilmemesi için, anız yangınlarının önlenmesine yönelik olarak vatandaşlarımızın alması gereken tedbirler anlatılarak, anız yakmanın yasak olduğu ve anız yakanlara; yakılan her dekar başına para cezası verileceği, duruma göre bu cezanın beş katına kadar çıkarılabileceği ifade ediliyor.

























 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız