KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka DönerŞentürk Gayrimenkul

Güncel

Burası Selendi'nin Kazıklı Köyü

Burası Selendi'nin Kazıklı Köyü

26 Ocak 2013 Saat: 11:14
Burası Selendi'nin Kazıklı Köyü
Burası Selendi'nin Kazıklı Köyü
DAYIOĞLU KASABI

Manisa'nın Selendi ilçesine bağlı Kazıklı Köyü'nde çiftçilik yaparak yaşamını sürdüren Kahraman ailesinin evinde elektrik olmadığı için, ilköğretim okuluna giden 2 çocuk mum ışığı ya da piknik tüpüne takılan lamba ile derslerini yapabiliyor.

Nazım ve Eşe Kahraman çifti, geçimini çiftçilik yaparak sağlıyor. Biri kız İki çocukları ile birlikte köy merkezine yaklaşık 500 metre mesafedeki, malzemelerini hayırseverlerin aldığı, işçiliğini de kendisinin üstlenerek yaptığı evde oturuyor. Ancak, elektrikten yoksun, özellikle de geceleri karanlıkta yaşıyor. Bu durumdan en çok çocuklarının mağdur olduğunu belirten baba Nazım Kahraman, evine elektrik bağlatabilmek için 2 yıldan bu tarafa mücadele verdiğini söyledi. Kahraman, "Gerekli mercilere dilekçe verdim. Elektrik hattını evime çekebilmem için ancak 5 ağaç direk verebileceklerini söylediler. Elektriği getirebilmem için ise 11 direk gerekiyor. Kalan 6 direği benim almamı istiyorlar. Param olsa evimi kendim yapardım. Hayırseverlerin verdiği malzemelerle yapabildim. Ben şimdi 6 direk alacak parayı nereden bulayım? Elimizde avumucumuzda yok. Devlet büyüklerimizden bizi elektriğe kavuşturmasını bekliyoruz" diye konuştu.
Çocuklarının giysilerini bile evin yakınındaki bir derede yıkamak zorunda kaldığını dile getiren Eşe Kahraman da, çocukların akşam elektrik olmadığı için eve girmek istemediğini, köydeki arkadaşlarının yanına giderek onların bilgisayarlarında ödevlerini yaptıklarını, ders çalıştıklarını kaydetti. Kızının 5., oğlunun ise 1. sınıfa gittiğini belirten Kahraman, çocuklarının gece karanlığında ders çalışmak için arkadaşlarına gidip gelmesinden de endişe duyduğunu kaydetti.
Şehirlioğlu Köyü İlköğretim Okulu'na taşımalı olarak devam eden başarılı öğrenci Hasret Kahraman ise, "Arkadaşlarım gibi ben de bilgisayar kullanıp, aydınlık bir odada ders çalışmak istiyorum. Kardeşim de, ben de mum ışığından kurtulmak istiyoruz" dedi.


 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız