KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Büşra Yalçın
Büşra Yalçın

BAK DİNLE GEÇ

BAK DİNLE GEÇ Engellilere yönelik farkındalık yaratmayı amaçlayan bir sosyal değişim projesidir.

25 Nisan 2015 Saat: 10:31

BAK DİNLE GEÇ Engellilere yönelik farkındalık yaratmayı amaçlayan bir sosyal değişim projesidir.

** Bu proje Değişim Liderleri Derneği Kıvılcımlar Programı dâhilinde yer alan, Düzce Üniversitesi'nde eğitimine devam etmekte olan 8 kadın öğrenci ve 1 kadın akademisyen iş birliği ile gerçekleştirilmektedir. Projenin amacı: Fiziksel, işitsel ve görme engelli bireylerin yaşamına yönelik farkındalık yaratmak. Projenin Hedefleri :  * Engelli bireylerin ulaşım, eğitim ve sosyal sorunlarını gündeme getirmek, * Engelli bireylerin varlığını görünür kılmak.

Bu projenin uygulaması, birbirinden farklı adımlar izlenerek gerçekleştirilecektir.Aşağıda izleyecek olduğunuz videolar, projenin adımlarından birini oluşturmaktadır.Çekilen bu kamu spotları ile engelli bireylerin varlığı görünür kılınmış, engel olgusunun tartışılması gerekliliği bir kez daha ortaya konmuştur.Hazırlanmış olan videolarda özellikle ses kullanılmamış ve işaret dili ile anlatılanlar aktarılmıştır.Amacımız engeli olmayan bireylerin, engeli olan bireylerin farkına varmasını sağlamaktır.

Bu anlamda daha kapsamlı düşüncelere yer verecek olduğumuzda ‘’Engel, engeli olmayanların engeli olanları ötekileştirmesi dışında bir şey midir ?’’. Öncelikle bunu tartışmaya açık bırakmak gereklidir. Kaldı ki toplumumuzda, toplumun büyük kısmı gibi olmayan her olay ve insan ötekileştirilmektedir.Çoğunluğun her zaman en iyi, en güzel ve en mükemmel olmadığının farkına varmamız gereklidir.’’BİZ’’ den olmayanı, ‘’O’’ diyerek gösterdiğimiz parmaklarımıza dikkat etmeliyiz.Bu durumda yapılması gereken ilk iş, sorunu tanımlarken sorunu yaratan olguların farkına varılmasını sağlamak olmalıdır.Farkında olmayanlarımızın farkına varabilmesi adına bazı sorular düşünme sürecimizi hızlandıracaktır:

-Gerçek anlamda bir inşaat mühendisi binaları inşa ederken bir tekerlikli sandalyeye otursa, bütün binaların elverişsiz yapılar olması mümkün olur muydu ?

-Her zaman yapılan bencillikler bırakılarak empati kurma yetisi geliştirilebilseydi eğer, insanları anlamak bu kadar zor olur muydu ?

-Okullarımızda zorunlu yabancı dil eğitimi verilmesi yerine işaret dili eğitimi veriliyor olsaydı, işitme engellilerle anlaşmamız bu kadar zor olur muydu?

Ve son olarak;

- En büyük engel sevgisizlik değilse nedir?

Elbette ki bu soruları arttırmak mümkündür. Buradan sonraki soru, bu sorunları ortadan kaldırmak adına neler yapabileceğimizdir.

Biz, böyle bir eylemle başladık çözümün bir parçası olmaya.Bu projeye destek vermek ve çözümlerinizi bizimle paylaşmak isterseniz bize aşağıda belirtilen sosyal medya hesabından ulaşmanız mümkündür.

 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları