KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka DönerŞentürk Gayrimenkul

Siyaset

CHP'li Vekillerin Salihli'in İl Olması Sevdası Sürüyor

CHP'li Vekillerin Salihli'in İl Olması Sevdası Sürüyor

13 Aralık 2012 Saat: 20:04
CHP'li Vekillerin Salihli'in İl Olması Sevdası Sürüyor
CHP'li Vekillerin Salihli'in İl Olması Sevdası Sürüyor
DAYIOĞLU KASABI


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manisa Milletvekili Sakine Öz'ün ardından, Milletvekili Hasan Ören de Salihli'nin il olması gerektiğini söyledi.

Ören, "Aralarında Manisa'nın da bulunduğu bazı kentlerin büyükşehir olması için hazırlanan yasa tasarısı Tbmm'de görüşülmeye devam etmektedir. Amacımız, Büyükşehir yasa tasarısına karşı çıkmak değil, katkı koymaktır. Bu yasadan Manisa'nın zarar görmemesi için CHP Manisa milletvekilleri olarak büyük mücadele veriyoruz. Manisa; 15 ilçesi, 68 beldesi, 848 köyü ve 1 milyon 360 bin nüfusu ile büyük bir ildir. Nüfusu, ekonomik gelişmişlik düzeyi, tarımsal ve sanayi üretimi ile Manisa birçok ili geride bırakmaktadır. 13 bin 458 kilometrekarelik yüzölçümü ile geniş bir alana sahiptir. Bu nedenle Manisa'nın ilçelerinin bir çoğu merkeze uzaktır. Manisa il merkezi en batıdadır ve merkeze 200 kilometre mesafede belde ve çok sayıda köy bulunmaktadır. Demirci 175, Selendi 158, Sarıgöl, Gördes 142, Köprübaşı 120, Kula 119, Soma ise 93 kilometre mesafededir" dedi.

Milletvekili Ören, "Manisa bu haliyle büyükşehir olduğunda, en önemli sorun, uzak ilçelere, belde ve köylere hizmetin nasıl ulaştırılacağı konusudur. İlçe belediyelerinin yetkisinde olan, su, kanalizasyon, itfaiye, mezarlık, çöp depolama ve bertaraf, ulaşım, toptancı halleri, mezbaha ve imar hizmetleri büyükşehir belediyesince yürütülecektir. Manisa'dan bu hizmetlerin koordine edilmesi ve vatandaşa ulaştırılması mümkün olmayacaktır" diye konuştu.

KURULACAK İLİN NÜFUSU 451 BİN OLACAK

Ören, açıklamasına şöyle devam etti: "CHP olarak Hizmetin tüm ilçelere ve köylere eşit ulaşabilmesi için alternatif çözüm önerilerimiz vardır. Manisa'ya uzak ilçelerimize hizmetin en hızlı ve verimli şekilde ulaşmasını sağlamak amacıyla Salihli'nin il yapılması uygundur. Salihli'ye; Alaşehir, Sarıgöl, Kula, Selendi, Demirci; Gördes ve Köprübaşı ilçeleri bağlanmalıdır. Salihli adıyla kurulacak olan ilin toplam nüfusu 451 bin kişi olacaktır. Salihli coğrafi, ekonomik, sosyal ve kültürel olarak il olmayı hak etmektedir. Ahmetli, Akhisar, Gölmarmara, Kırkağaç, Saruhanlı, Soma ve Turgutlu ilçeleri ise Manisa iline bağlı kalacaktır. Bu durumda, Manisa'nın toplam nüfusu 890 bin kişi olacak. Nüfusu 750 bini geçtiği için yasaya göre Manisa yine büyükşehir olacaktır."

CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören, "Büyükşehir yasası Mecliste görüşülürken, Salihli'nin il olması, köy tüzel kişiliklerinin ve belde belediyelerimizin hizmete devam etmesi, Manisa'lıların büyükşehir vergilerinden muaf tutulması ile ilgili önergelerimizi Tbmm Başkanlığına sunduk "dedi.

CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz ise, Salihli'nin il olması için kanun teklifi vermişti.

Öz, Tbmm Başkanlığı'na sunduğu kanun teklifinde, Salihli'nin neden il olması gerektiğini ayrıntılarıyla anlattı. Manisa'nın büyükşehir olması öngörülen yasa tasarısının görüşmeleri sürerken verilen kanun teklifinde, Salihli'nin özelliklerini de sıralamıştı.

Öz açıklamasında, Salihli'nin Türkiye'nin en büyük ilçelerinden biri olduğuna işaret ederek, "SalihliTürkiye'de en çok tanınan ilçelerinden biridir. Bağlı olduğu il olan Manisa kadar bilinmesi de bunun göstergesi durumundadır" demişti. - MANİSA

 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız