KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka DönerŞentürk Gayrimenkul

Eğitim

CMTAL MEB Robot Yarışması'nda

Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi MEB Robot Yarışması'nda

18 Nisan 2019 Saat: 09:51
CMTAL MEB Robot Yarışmasında
CMTAL MEB Robot Yarışması'nda
DAYIOĞLU KASABI

Sezgin Ticaret Akhisar

Akhisar AKM Alışveriş Merkezi

CMTAL MEB Robot Yarışması'nda

Haber Merkezi - MHA

Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi MEB Robot Yarışması'nda

Ülkemizde meslekî ve teknik eğitim niteliğinin artırılması, toplumda bu alanda farkındalık oluşturulması, lise ve üniversite öğrencilerinin eğitimleri sürecinde edindikleri bilgiyi beceriye dönüştürebilen, ürün geliştirebilen, bilimsel düşünebilen, girişimci ve rekabetçi bireyler olarak yetiştirilmesi, endüstriyel ve teknolojik gelişmelerin tanıtılması, sergilenmesi ve deneyimlerinin paylaşılması amaçları ile Milli Eğitim Bakanlığınca her yıl Robot Yarışması yapılmaktadır.

10-11-12 Nisan 2019 tarihlerinde Samsun’da gerçekleştirilen 13.Uluslararası MEB Robot Yarışması'nda bu yıl 3849 robot ve 5999 katılımcı yer aldı.

İlçemiz okullarından Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 13.Uluslararası MEB Robot Yarışması'na "Mini Sumo" kategorisinde 5 robot ile katılım sağladı. Okul Müdürü İsmail Karabıçak, Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Nuri Avcı, öğrenciler Onur Ersoy, Mahmut Günay, Umut dalgıç, Mert Altıntaş ve Berkan Zengin yarışmaya katılan ekip içerisinde yer aldı.

Yarışmanın ilk gününde 5 mini sumo robottan 4 tanesi ile2.tura yükselen Akhisar CMTAL öğrencileri, ikinci gün yapılan yarışlar sonunda ise Ersoy isimli robot ile 3.tura çıkmayı başardılar. 3. Turda rakibine 2-1 yenilen Ersoy isimli robot, yarışmaya veda etti.

Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Nuri Avcı, 2. Defa katıldıkları Uluslararası MEB Robot Yarışması ile öğrencilerde bir farkındalık yaratmak istediklerini söyledi. Öğrencilerden aldıkları geri dönütlerde ise bunu başardıklarını gördüklerini ifade etti. Okul müdürü İsmail Karabıçak, gelecek yıllarda daha fazla kategoride katılım sağlayarak daha fazla öğrencinin Uluslararası Robot Yarışması'nda, yarışma heyecanına ortak olmasını istediklerini söyledi.


















 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız