KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Ekonomi

DOĞDUĞU TOPRAKLARA 22 MİLYON LİRALIK YATIRIMLA DÖNDÜ

DOĞDUĞU TOPRAKLARA 22 MİLYON LİRALIK YATIRIMLA DÖNDÜ

31 Ekim 2012 Saat: 10:43
DOĞDUĞU TOPRAKLARA 22 MİLYON LİRALIK YATIRIMLA DÖNDÜ
DOĞDUĞU TOPRAKLARA 22 MİLYON LİRALIK YATIRIMLA DÖNDÜ
DAYIOĞLU KASABI

Norm Cıvata’ya, “Norm Salihli Vida ve Cıvata Makine Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi” adı altında Salihli Organize Sanayi Bölgesi’nde 21 bin 929 metrekare arsa tahsisi yapıldı. 12 bin metrekare kapalı alanda kurulacak tesiste vida ve cıvata üretilecek. 21 milyon 125 bin TL yatırım yapmayı planlayan firma, 2013 yılında üretime geçmeyi, 200-250 kişilik istihdam sağlamayı hedefliyor.

1953 YILINDA SALİHLİ’DE DOĞDU
1935 yılında Manisa’nın Salihli ilçesinde doğan sanayici Nedim Uysal, öğrenimini tamamladıktan sonra 1962 yılında kiraladığı Yeni Doğan Toprak Sanayi'nde erken yaşta çalışma hayatına atıldı.
Toprak sanayiden sonra 1973 yılında tek vuruşlu bir cıvata makinesi ile Norm Cıvata A.Ş.’yi ortak olarak kurdu ve bağlantı elemanları sektörüne girdi. İzmir - Bornova’da cıvata üreterek başlayan Norm Cıvata 1977’de somun üretimini gerçekleştirdi, 1982’de ise pazarlama firması Standart Cıvata kuruldu. Nedim Uysal, 1984 yılında el sıkışarak ortaklığını bitirip tek başına Norm Cıvatada ki başarılı çalışmasını sürdürdü. 1994 yılında İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesinde ki mevcut tesislerine taşınan Norm Cıvata aynı yıl Avrupa’ya ilk ihracatını gerçekleştirdi. Zaman içerisinde gelişerek aynı organize sanayi bölgesi içerisinde entegre bir üretim yapısına kavuşan Norm; üretim alanında Norm Cıvatada, Norm Somun, Nedu Kalıp ve Uysal Kaplama firmaları, ticaret alanında ise Türkiye’de Standart Cıvata, Norm Bursa, Best-Kale İstanbul, Fransa’da Vissart Europe ve Almanya’da Norm GmbH firmaları ile satış, pazarlama ve depolama faaliyetlerini sürdürüyor.

1000’DEN FAZLA ÇALIŞANI VAR
2012 yılına gelindiğinde 3. jenerasyon Uysal’ın da şirket yönetimine katılmasıyla toplam 50 bin ton bağlantı elemanı üretimine ulaşan Norm, çatısı altında çalışan binin üzerinde personeli, sahip olduğu ISO 9001:2008, ISO 14001, EN 14399-1:2005 CE, otomotiv sektörüne yönelik ISO/TS 16949:2002 ve Ford Q1 kalite belgeleriyle standart ve özel; cıvata, somun, perçin, burç, aşık ve rotil üretmekte ve üretiminin yüzde 45’ından fazlasını başta Avrupa olmak üzere 28 ülkeye ihraç ediyor. İhracat yapılan firmalar arasında Volkswagen, Audi, Seat, Škoda, Lamborghini, Volkswagen Commercial Vehicles, Scania, Peugeot, Citroen, MAZ Trucks ve FORD Türkiye’de ise Tofaş - FIAT, BMC, Türk Traktör, Mercedes Benz gibi dünyaca ünlü markalar yer alıyor.

“BAŞARININ ANAHTARI ÇOK ÇALIŞMAK”
Nedim Uysal, başarının çok çalışmaktan ve azmin zaferinden geçtiğini kendisine felsefe edinerek Norm Cıvata'nın ismini kısa sürede Türkiye‘de ve Avrupa’da duyurmayı başardı. Şu anda Türkiye’nin en büyük bağlantı elemanları üreticisi konumunda olan Norm Cıvata, İstanbul Sanayi Odası'nın 2011 yılında Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesinde 393. sıraya yükselerek başarısını sürdürdü.
Norm Cıvata’nın şimdiye kadar almış olduğu ödüller içerisinde 2006 yılında Otomotiv Sanayi Derneğinden “Altın Ödül”, 2008 yılında Tofaş - FİAT’dan “Yılın Tedarikçisi Ödülü”, 2011 yılında FORD’dan “Gümüş Yıldız Ödülü” gibi prestijli ödüller yer alıyor. Ayrıca en büyük değeri olan insana ve çevreye gösterdiği saygının sonucu olarak, Ege Bölgesi Sanayi Odasından 2002 yılında “Çevre İkincilik Ödülü”, 2003 yılında “Çevre Dostu Beratı”, 2005 yılında “Teşekkür Belgesi” ve son olarak 2011 yılında “Çevre Uygulama Ödülü Birinciliği” aldı.
Teknolojiye yatırımı da kurulduğu günden buyana kesintisiz sürdüren Norm Cıvata 2011 yılında resmi Ar-Ge Merkezi'ni de faaliyete geçirmiş ve 2012’de özgün çalışmalarının patentlerini almaya başladı.

DOĞDUĞU TOPRAKLARA GERİ DÖNÜYOR
Eylül 2012’de kurulan Norm Salihli Vida ve Cıvata Makine Sanayi ve Ticaret A.Ş. firması ile Salihli Organize Sanayi Bölgesinde 20 milyon TL’nin üzerinde yatırım gerçekleştirecek olan Norm Cıvata, Nedim Uysal’ın annesinin adıyla 2002 yılında Salihli Kırveli Mevkii'nde kurulan 18 derslikli, tam donanımlı Şazimet Uysal İlköğretim Okulu'ndan sonra, kuruluşunun 40. yılında doğduğu ve büyüdüğü topraklara geri dönmenin gururunu yaşıyor. Yıllık 20 bin tona yakın vida ve cıvata üretiminin yapılmasının planlandığı tesisin tamamı yeni makineler ile kurulacak olup 200’ün üzerinde çalışana iş imkanı sağlayacak.

 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız