KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka DönerŞentürk Gayrimenkul

Eğitim

DÜNYA BÖYLE KALP AMELİYATI GÖRMEDİ

Manisa Grandmedical Hastanesi’nde Dünya’da ilk kez gerçekleşen başarılı bir kalp operasyonu ile, hastaya kasıktan girilerek 4 anomalili damar, Coil yöntemiyle ameliyat edildi.Özel Grandmedical Hastane

29 Mayıs 2014 Saat: 10:13
DÜNYA BÖYLE KALP AMELİYATI GÖRMEDİ
DÜNYA BÖYLE KALP AMELİYATI GÖRMEDİ
DAYIOĞLU KASABI

Manisa Grandmedical Hastanesi’nde Dünya’da ilk kez gerçekleşen başarılı bir kalp operasyonu ile, hastaya kasıktan girilerek 4 anomalili damar, Coil yöntemiyle ameliyat edildi.
Özel Grandmedical Hastanesinde geçtiğimiz haftasonu gerçekleşen bir kalp ameliyatı, Manisa’nın ve Türkiye’nin adının dünya tıp tarihine bir kez daha yazılmasını sağladı.
Grandmedical Hastanesinde ilk kez gerçekleştirilen bir kalp ameliyatı ile hastaya kasıktan girilerek 4 anomalili damar Coil yöntemiyle ameliyat edildi. Kardiyoloji uzmanı Dr. Ferhat Özyurtlu, “Bilgilerimize göre Tıp literatüründe 4 ayrı damarında böyle bir hastalığı olan ve bu şekilde tedavi edilen hasta bulunmuyor. Hastayı hem açık kalp ameliyatı olmadan başarılı bir şekilde tedavi ettik hem de literatüre giren bir işlem yapmış olduk. Hastamız ertesi gün taburcu oldu” dedi.
Dr. Özyurtlu operasyonla ilgili şu bilgileri verdi:
“Uzun zamandan beri nefes darlığı ve göğüs ağrısı olan 54 yaşındaki hastamız bize başvurdu. Daha önce başka merkeze başvuran hastaya ileri tetkikler yapılmış ve koroner anjiyografide kalbi besleyen damarlar yani koroner damarlar ile akciğere kan taşıyan damarlar arasında bağlantı (Fistül) tespit edilmiş. Bu durum çok nadiren görülen bir durumdur. Yani yaklaşık 100 binde bir veya iki kişide görülür. Bizim hastamızın ilginç özelliği ise 3 ana kalp damarında 4 ayrı fistülün olmasıdır.”
YÖNTEM NASIL BELİRLENDİ?
Oldukça karmaşık ve zor olan ameliyatla ilgili karar aşaması ve uygulama anını ise Uzman Dr. Özyurtlu şöyle anlattı:
“Bu hastalık Coil adını verdiğimiz küçük sarmal teller ile iki damar arasındaki bağlantıyı tıkayarak veya açık kalp ameliyatı ile tedavi edilebilir. Hastanın damar yapısının kıvrımlı olması ve 4 damarında böyle bir durum olması nedeniyle Coil yönteminin güç olabileceği düşünülerek hastaya açık ameliyat ile tedavi önerilmiş. Fakat hastanın ciddi akciğer hastalığı olması nedeniyle açık kalp ameliyatı risk oluşturabilirdi. Bu sebeple bize başvuran hastayı kasık damarından girerek, 4 anomalili damarını da Coil adını verdiğimiz küçük sarmal teller ile tıkayarak başarılı bir şekilde tedavi ettik ve ertesi gün ayaktan evine taburcu ettik. Bilgilerimize göre tıp literatüründe 4 ayrı damarında böyle bir hastalığı olan ve bu şekilde tedavi edilen hasta bulunmamaktadır. Böylelikle hastayı hem açık kalp ameliyatı olmadan başarılı bir şekilde tedavi ettik hem de Tıp Literatürü’ne girebilecek bir işlem yapmış olduk.”

 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız