KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka DönerŞentürk Gayrimenkul

Güncel

Er Meydanının Yiğitleri Akhisar’da Yarıştı

Türkiye’nin en uzun soluklu güreşleri arasında yer alan ve bu yıl 564’üncüsü gerçekleşen Akhisar Çağlak Yağlı Güreşleri, Akhisar Belediyesi tarafından Selçikli Mahallesi’ne kazandırılan güreş sahasında düzenlendi.

4 Haziran 2023 Saat: 08:20
Er Meydanının Yiğitleri Akhisar’da Yarıştı
Er Meydanının Yiğitleri Akhisar’da Yarıştı
DAYIOĞLU KASABI

Sezgin Ticaret Akhisar

Akhisar AKM Alışveriş Merkezi

Er Meydanının Yiğitleri Akhisar’da Yarıştı

Akhisar Haberler.com

Türkiye’nin en uzun soluklu güreşleri arasında yer alan ve bu yıl 564’üncüsü gerçekleşen Akhisar Çağlak Yağlı Güreşleri, Akhisar Belediyesi tarafından Selçikli Mahallesi’ne kazandırılan güreş sahasında düzenlendi.

Akhisar’da daha önceden de güreş etkinliği olduğunu dile getiren vatandaşlar, Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu’nun organizasyonuyla hayata geçen etkinliğin tüm Türkiye’ye örnek olacak büyüklükte olduğunu belirterek teşekkürlerini iletti. Bu yıl, 52’si baş pehlivan olmak üzere toplam 500’e yakın güreşçi Selçikli er meydanında kıran kırana mücadele etti. Güreşçileri izlemeye Akhisar ve Manisa’nın diğer ilçelerinin yanı sıra, İzmir, Balıkesir, Aydın, Denizli ve diğer illerden çok sayıda izleyici geldi.

Ata sporumuz güreşin Akhisar’da şanına yakışır şekilde yaşatılması için çok çalıştıklarını belirten Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, er meydanında ter döken güreşçileri ve müsabakaları izlemeye gelen halkı selamladı. Vatandaşlar, böylesi büyük bir organizasyona imza attığı için Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu’ya teşekkürlerini iletti.

Asırlara meydan okuyan geleneğimiz yağlı güreşleri yaşatmaya devam edeceklerini ifade eden Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Öncelikle bu yıl 564’üncüsünü gerçekleştirdiğimiz Akhisar Çağlak Yağlı Güreşlerine katılan herkese teşekkür etmek istiyorum.

Akhisar, sporu seven ve çok başarılı sporcuların yetiştiği bir ilçe. Bildiğiniz gibi Akhisarlı Arap Mustafa ve Zeytinliovalı Rıfat Güreşen, tarihi Kırkpınar güreşlerinde başpehlivanlığa erişen başarılı sporcularımız. Bu vesileyle kendilerini saygı ve rahmetle anıyorum. Şimdi de gelecek vadeden genç sporcularımız yetişiyor ve başarılarıyla her geçen gün bizleri gururlandırıyorlar. Biz de onları desteklemek için elimizden geleni yapıyoruz.

Güreşin bizde ayrı bir yeri var. Halkımız da bu sporu çok seviyor. Biz de halkımızın bu isteğini en iyi şekilde karşılamak için elimizden geleni yapıyoruz. Bugün de çok keyifli müsabakalar izledik, Akhisarlı güreş severlerin de çok güzel bir gün geçirdiğini düşünüyorum. Türkiye’nin birçok yerinden insanları ağırladık. Emeği geçen, katılan herkese çok teşekkür ediyorum.”

Güreş severlerin büyük ilgi gösterdiği güreş müsabakalarında Ertuğrul Dağdevrien, Çağlak güreşlerinin finalinde rakibi Ali Gürbüz’ü yenerek başpehlivan oldu.  Başpehlivanlıkta üçüncüler ise Akhisarlı Süleyman Başar ile Okan Acar  oldu. Bu yılki güreş müsabakalarını ağası ise 3 yıldır olduğu gibi yine iş insanı Hacı Serdar Sunma oldu.

564 Akhisar Çağlak Yağlı Güreşleri’ne Akhisar Kaymakamı Murat Kütük, Akhisar Cumhuriyet Başsavcısı Sebahattin Erkaya, Saruhanlı Belediye Başkanı Zeki Bilgin, Akhisar eski belediye başkanlarından Ahmet Dutlulu, Akhisar Belediye Başkan Yardımcıları Ekrem Kayserili ile Bedri Türk, belediye meclis üyeleri, siyasi partilerin ilçe başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.




























 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız