KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka DönerŞentürk Gayrimenkul

Eğitim

2015-2016 Eğitim ve Öğretim Yılı Başladı

2015-2016 Eğitim ve Öğretim Yılı Başladı

28 Eylül 2015 Saat: 13:05
2015-2016 Eğitim ve Öğretim Yılı Başladı
2015-2016 Eğitim ve Öğretim Yılı Başladı
DAYIOĞLU KASABI

The Çınar Residence

Sezgin Ticaret Akhisar

Akhisar Haber - Prestige İnsaat Müeahhitliği

Şen Kardeşler Kasabi - Akhisar

2015-2016 Eğitim ve Öğretim Yılı Başladı

Metronom Haber Ajansı – MHA

Akhisar’da 2015-2016 eğitim ve öğretim yılı 28 Bin öğrenci ve 2 Bin eğitim kadrosu ile bugün başladı. Akhisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Mermer ve ilçe milli eğitim müdürlüğüne bağlı okulların katılımı ile Milli Egemenlik Meydanı Atatürk anıtına çelenk koyarak eğitim ve öğretim haftasını kutladı.

Çelenk programı ardından İlköğretim Haftası programı Kaymakam Kaan Peker, Akhisar Hava Meydan ve Garnizon Komutanı İstikam Albay Ercüment Erincik, Akhisar Belediye Başkan Yardımcısı Ali Velestin, Emniyet Müdürü Engin Pınar, Akhisar İlçe Jandarma Bölük Komutanı Jandarma Binbaşı Mete Demir, öğretmen, öğrenci ve velilerin katılımı ile Bekir Pehlivanoğlu İlkokulu’nda yapıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından program İlköğretim Haftası konulu öğrenci konuşması, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın Mesajının okunması, Okul Müdürü Abdülkerim Korkmaz’ın konuşması, İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Mermer’in konuşması, İlçe Kaymakamı Kaan Peker’in konuşması, şiirlerin okunması, halk oyunlarının gösterisi ile devam etti.

Akhisar’a 3 yurt müjdesi veren Akhisar Kaymakamı Kaan Peker; “2015-2016 eğitim ve öğretim yılının başladığı bugünde Pehlivanoğlu İlköğretim okulunda sizlerle beraber sizlerin duyduğu heyecanı sevgiyi paylaşmaktan duyduğum memnuniyeti ifade etmek istedim. Ülkemizin geleceğe dönük hayal ve hedefleri bilgi, beceri ve değer sahibi olan yetişmiş insan gücüne bağlı muhakkak. Bunu sağlayabilmek için çağımızın gereklerine uygun olarak yetiştirmek için devlet, özel sektör, sivil toplum kuruluşları, üniversiteler, hayırseverler el ele beraberce çalışmak suretiyle eğitim ortamları hazırlamanın çabası içerisindeyiz.

İlçemiz genelinde yaklaşık olarak 28 Bin öğrenci ve yine yaklaşık 2 Bin civarında eğitim ordumuzla bu süreci sorunsuz bir şekilde geçirmenin gayreti ve çabası içerisindeyiz. Yine bu eğitim ve öğretim çabası içerisinde özellikle yurt olarak 3 tane yurdumuz bu yıl içerisinde, bir tanesi Fen Lisesinde hali hazırda başlamış durumda, ayriyeten yarın yine ihalesini yapacağımız Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın imkanları ile İmam Hatip Lisemizin bahçesine yapacağımız bir yurt. Yine önümüzdeki günlerde yatırım programına alınmış olan ve şuan ihale süreci devam etmekte olan Çağlak Lisesi ve Pansiyonu beraberinde o da umut ediyorum ki bu yıl içerisinde temeli atılması sureti ile inşaatına başlanacaktır. Yine bu eğitim ve öğretim yılı içerisinde hizmete girmiş olan Uygulamalı İş Okulları’mız özellikle engelli bireylerimizin eğitim göreceği bir eğitim yuvamız daha engelli bireylerimizin geleceğe daha donanımlı yetişmiş bireyler olarak hazırlanmaları noktasında öteden beri istekli olan ihtiyacı gidermiş olacaktır. Yine onayını aldığımız önümüzdeki günlerde başlayacağımız daha zeka ve yetenek anlamında öne çıkmış olan çocuklarımızın gelişmesine imkan sağlayacak olan bilim ve sanat merkezleri var. Bu merkezler kısa zaman öncesine kadar sadece il merkezlerinde eğitim vermekteydi, önümüzdeki günlerde olurunu aldık, bu noktada ilçe merkezinden Manisa’ya gitmekte olan çocuklarımız artık Manisa’ya gitmesine gerek kalmayacak, ilçe merkezinde bu yetenekleri ile öne çıkmış olan çocuklarımızın daha nitelikli olmalarını sağlayacak eğitimi verecek olan bilim ve sanat merkezi ilçemizde faaliyete geçecektir” dedi.

Program sonunda ilkokul 4. sınıf öğrencileri, yeni okula başlayan ilkokul birinci sınıf öğrencilerine hoş geldin diyerek çiçek takdim etti ve program son buldu.

 

 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız