KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka DönerŞentürk Gayrimenkul

Güncel

2015 Yılı Çiftçi Kayıt Sistemi Müracaatları Başladı

2015 Yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) kayıtları için müracaatlar başlamış olup, 31 Aralık 2014 tarihinde müracaatlar sona erecektir.

30 Ekim 2014 Saat: 18:21
2015 Yılı Çiftçi Kayıt Sistemi Müracaatları Başladı
2015 Yılı Çiftçi Kayıt Sistemi Müracaatları Başladı
DAYIOĞLU KASABI

2015 Yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) kayıtları için müracaatlar başlamış olup, 31 Aralık 2014 tarihinde müracaatlar sona erecektir.

Akhisar İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Kılıç yaptığı açıklamada; “Çiftçilerimizin mağdur olmamaları için 2015 ÇKS kayıtlarını güncellemeleri gerekmektedir. Mahalleler bazında müracaat tarihlerine ait takvim belirlendiğini ifade ederek” konunun ilgili muhtarlıklara bildirildiğini ifade etti.

27 Mayıs 2014 tarih ve 29012 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren ÇKS Yönetmeliği'nin 6. maddesinin 2. bendi ile ÇKS Genelgesinin (2014/1) 19. maddesi gereğince; 2015 Üretim Yılı ÇKS başvuruları 1 Eylül 2014 tarihinde başlayıp, 31 Aralık 2014 tarihinde sona ereceğini dile getiren İlçe Müdürü Kılıç “Çiftçiler bu süre içerisinde yapacakları başvurularda, 2015 üretim yılı için hâlihazırdaki ve planladıkları tarımsal faaliyet bilgilerinin tamamını beyan edeceklerdir.

Başvuru esnasında 2015 üretim yılına ilişkin ekili/dikili olan tarım arazisi ve üretim bilgileri ile başvuru esnasında ekili dikili olmayan ancak 2015 üretim yılında tarımsal faaliyette bulunacakları tarım arazileri ile bu araziler üzerinde yapılması planlanan ekim/dikim bilgilerini beyan edeceklerdir. Çiftçiler tarafından beyan edilen bu bilgiler ÇKS’ye kaydedilecektir.

Çiftçilerimizin beyan ettikleri 2015 ÇKS'ye kayıt edilen araziler üzerinde meydana gelen üretim bilgisi değişikliklerine ilişkin güncellemeler için başvurular 15 Mart-15 Mayıs 2015 tarihleri arasında yapılacaktır. Bunun yanında mücbir sebeplerden kaynaklanan üretim bilgisi değişikliklerine ve birinci üretimden sonraki ürün ekim/dikimlerine ilişkin çiftçi başvuruları ise üretim yılı içerisinde yapılabileceklerini” belirtti.

İlçe Müdürü Ahmet Kılıç “Üretim maliyetlerinin düşürülerek, uluslararası alanda daha rekabetçi bir üretici kitlesi oluşturulması, daha ucuza üretilen ve pazarlanan tarımsal ürünler elde edilebilmesi için üreticilerimizin tarımsal desteklemelerden azami derecede yararlanması, bunun için de ÇKS kayıtlarını yaptırmaları ve düzenli olarak güncellemeleri gerektiğini” söyledi.

 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız