KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka DönerŞentürk Gayrimenkul

Güncel

24 Kasım Öğretmenler Günü Törenle Kutlandı

24 Kasım Öğretmenler Günü Törenle Kutlandı

24 Kasım 2014 Saat: 16:53
24 Kasım Öğretmenler Günü Törenle Kutlandı
24 Kasım Öğretmenler Günü Törenle Kutlandı
DAYIOĞLU KASABI

Atatürk'ün Öğretmenlere armağan ettiği 24 Kasım Öğretmenler günü kutlamaları sabah saat 09.30'da Milli Egemenlik Meydanında Atatürk anıtına İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü çelenk koymasıyla tören başladı. Çağlak Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni Mutlu Kapaklı'nın sunuculuğunu yaptığı program Saygı duruşu ve Çağlak Anadolu Lisesi Müzik Öğretmeni Turgut Yavuzer yönetiminde İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra çelenk koyma töreni sona erdi.

Şehit Yüzbaşı Necdi Şentürk Merkez Parkı içindeki sinema salonunda ikinci tören saat 10.30’da Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Akhisar Çağlak Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni Hülya Güven'in sunuculuğunu yaptığı programın Açış konuşmasını Akhisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Mermer yaptı.

Süleyman Mermer;” Millet Mektepleri’nin açılışı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün başöğretmenliği kabul ettiği tarih olan 24 Kasım günü, 1981 yılından beri öğretmenler günü olarak kutlanmaktadır. Bir ulusun çağdaş ülkeler düzeyine erişebilmesi; eğitim ve öğretimin kaliteli ve bilimsel yöntemlerle yürütülmesi ile ancak mümkün olabilir. Eğitim sorunlarını çözen uluslar; kültür, sanat, bilim, teknoloji, sosyo-ekonomik alanlarda da kalkınmış ve ilerlemiştir. Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, büyük bir asker ve devlet adamı olduğu kadar, eğitim alanında da milletimizin atılım yapmasını sağlayan büyük bir liderdir. Kurtuluş savaşının en bunalımlı günlerinde, düşman kuvvetlerinin kesin sonuca ulaşmak hayaliyle baskılarını arttırdıkları, ordumuzun Sakarya’ya kadar çekilmesine yol açan Kütahya-Eskişehir yöresindeki yunan saldırısının tehlikeli şekilde geliştiği bir zamanda 16 Temmuz 192l’de, Ankara’da maarif kongresini toplamıştır. Atatürk cephedeki şartların ağırlığına rağmen, bu kongrenin ertelenmesine razı olmamış, hatta kongrenin açış konuşmasını bizzat kendisi yapmıştır. Yıllar sonra, Cumhurbaşkanı olmasaydınız, ne olmak isterdiniz? Sorusuna, “milli eğitim bakanı olarak eğitim davasına hizmet etmek isterdim” diye cevap vermesi bile, eğitimi millet hayatında ne kadar önemli bir etken olarak gördüğünün işaretidir. Öğretmenlik, insanlık tarihinin en anlamlı ve ölümsüz mesleğidir. Ürünü insan olan ve başlı başına bir amaç olmaktan öte, bizleri yüce gayemize ulaştıran bir vasıtadır. Öğretmenlik mesleği, her şeyden önce bir ideal, gaye ve hizmet mesleğidir. Toprak altına atılan bir tohumun, onlarca meyve verebilmesi için kendisini feda etmesi gibi, bir öğretmen de hayatını bu anlamlı ve şerefli meslek uğruna adamaktadır. Öğretmenlik, bahar güneşi gibidir. Toplum kendisiyle uyanır, yeniden canlanır ve yarınlara umutla bakar. Öğretmen, insanların kendi ayakları üzerinde durmalarını sağlayan, yaşamları boyunca kendilerine gerekebilecek bilgileri kazanmalarına rehberlik eden ve toplumun sürekli önünden giden bir gönül eridir. Öğretmenin görevi, gücü nispetinde erdemli toplum amacına katkı sağlamaktır. 24 Kasım öğretmenler günü dolayısıyla, vefat eden öğretmen arkadaşlarıma Allah'tan rahmet, emekli olan büyüklerime sağlıklı uzun ömür diliyor, aramıza yeni katılan irfan ordusunun genç neferlerine hoş geldiniz diyorum. 24 Kasım Öğretmenler Gününüzü kutlar, saygılar sunarım" dedi.

Akhisar kaymakamı Kaan Peker'in konuşmasından sonra Adnan Menderes Lisesi Edebiyat Öğretmeni Emine Acar, Aday öğretmenler adına bir konuşma yaptı. Akhisar Farabi Mesleki ve teknik Anadolu Lisesi emekli öğretmeni Ali Osman Orak, Emekli öğretmenler adına bir konuşma yaptı.Çağlak Anadolu Lisesi öğrencilerinin şiir dinletisinden sonra Adnan Menderes Lisesi edebiyat öğretmeni Aysun Venceli, eşliğinde adaylığı kalkan öğretmenlerin yemin merasimi yapıldı. Akhisar Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün katkılarıyla gerçekleştirilen öğretmen ve öğrenciler arası kültürel ve sportif etkinliklerde başarılı olan öğretmenlere ödülleri verildi.

Anı yarışmasında Bekir Pehlivanoğlu ilkokulu öğretmeni Türker Uzun'un "Uçun, Kar Taneleri" adlı anısıyla birinci oldu. Ödülünü Kaymakam Kaan Peker verdi.

Öğretmenler arası Satranç, Kros, Şiir, Kompozisyon, Afiş ve Resim yarışmalarında derece yapan öğretmenler ve öğrencilere ödüllerini Akhisar kaymakamı Kaan Peker, Hava Meydan ve Garnizon Komutanı Hava İstikam Albay Coşkun Bumin, Belediye Başkanı Salih Hızlı ve Cumhuriyet başsavcısı Bekir Şahiner tarafından verildi.

24 Kasım Öğretmenler günü kutlamaları programına Akhisar Kaymakamı Kaan Peker, Hava Meydan ve Garnizon Komutanı Hava İstikam Albay Coşkun Bumin, Belediye Başkanı Salih Hızlı, Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahiner, İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Mermer, şube müdürleri, Siyasi Parti ilçe başkanları, Okul müdürleri, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.

 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız