KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka DönerŞentürk Gayrimenkul

Güncel

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 92'inci yıldönümü Kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 92'inci yıldönümü Kutlandı

30 Ağustos 2014 Saat: 12:11
30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 92'inci yıldönümü Kutlandı
30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 92'inci yıldönümü Kutlandı
DAYIOĞLU KASABI

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 92'inci yıldönümü kutlamaları, Akhisar'da devlet erkânının Milli Egemenlik Meydanında Atatürk Anıtına çelenk koyma töreni ile başladı. Çelenk töreninde Akhisar Kaymakam Vekili Yunus Emre Kaymakamı Yüksel Topal, Hava Meydan ve Garnizon Komutanı Hava İstikam Albay Coşkun Bubin, Belediye Başkanı Salih Hızlı sırasıyla kurumlarının çelenklerini koydular. Çelenk programı sonrası saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile son buldu.

Kutlamaların ikinci bölümünde saat 09:30'ae Kaymakamlık makam odasında Akhisar Kaymakam Vekili Yunus Emre Kaymakamı Yüksel Topal, Hava Meydan ve Garnizon Komutanı Hava İstikam Albay Coşkun Bubin, Belediye Başkanı Salih Hızlı, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Fatma Yıldırım tebrikleri kabul etti.

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 92'inci yıldönümü kutlamalarına Akhisar’da olmasına rağmen AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir Katılmadı.

Tebriklerin ardından Milli Egemenlik Meydanı Atatürk Anıtı çevresinde resmi tören geçiş programı yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Hava Piyade Yüzbaşı C. Koray Kırış yaptı.

Hava Piyade Yüzbaşı C. Koray Kırış yaptığı konuşmada şunlara yer verdi; Bugün yüce Türk Milleti ve Şanlı Ordusu’nun tarih boyunca elde ettiği en büyük başarılardan birisi olan Ağustos Zaferi’nin 92’inci yıldönümünü, ilk günkü heyecanı ile bir kez daha kutlamanın gururu ve kıvancı içerisindeyiz. Tarih boyunca esaret altında yaşamayan asil Türk Milleti; bütün zorluk, yokluk ve yorgunluklara rağmen, ordusu el ele vererek, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, kendisini tarih sahnesinden silmek isteyen güçlü düşman ordularına karşı top yekun bir milli mücadele başlatmış, şanlı bir zafer kazanarak bir imparatorluğun küllerinden Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmuştur. Türk ve dünya tarihine yön veren bu zafer; Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün etrafında kenetlenen bir ulusal bağımsızlığını, milli birlik ve beraberlik ruhu içerisinde kalarak ne şekilde kazandığını gösteren emsalsiz tarihi olaylardan birisi olmuştur. Bu zafer; Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ya İstiklal, Ya Ölüm” direktifin yürekten inanan ulusun, özgürlük yolundaki sarsılmaz azim ve iradesinin göstergesi, büyük fedakarlıklarının bir ödülüdür.

Bu mücadelenin sonunda bağımsız cumhuriyetin teme atılmış, bu zaferle Türkiye’nin yarınlara uzanan yolu aydınlatılmıştır 30 Ağustos ruhuyla. yüce ulusumuz bugün; Atatürk İlke ve Devrimleri rehberliğinde, özgürlüğüne egemenliğine ve Cumhuriyetine sahip çıkmaya devam etmektedir. Bu ruh, milletimizin sarsılmaz iradesinin ifadesi cumhuriyetimizin geleceğinin en önemli teminatıdır. Türk Silahlı Kuvvetleri Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda, çağdaş uygarlık düzeyine giden yolda, Türk ulusunun emrinde, onun en güvenli ve vazgeçilmez koruyucusu olmaya devam edecektir. Türkiye Cumhuriyeti’ne bekasına, bölünmez bütünlüğüne, laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyetine yönelen her türlü tehdidi ortadan kaldırma yolundaki ettiğimiz yemin Türkiye Cumhuriyeti’nin sonsuza dek yaşayacağının bir teminatıdır. Bu duygu ve düşüncelerle; bütün Türk ulusunun 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Silahlı Kuvvetler gününü kutluyor yüce Türk Milletine bu büyük zaferi kazandıran, başta ebedi Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bize 1 vatanı hediye eden aziz şehitlerimizin huzurunda saygı ile eğiliyor, atalarımıza, ebediyete intikal etmiş aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz" dedi.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın adından Çağlak Anadolu Lisesinden Nazlıcan Demir "Bu Vatan Kimin", Tuğçe İldeş (Akdenize Doğru) isimli şiiri okudular. Akhisar Belediyesi Halk Oyunları ekibinin gösterilerinin ardından Akhisar Belediyesi Bandosu eşliğinde askeri birlik tören geçişi ile program son buldu.

 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız