KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Eğitim

Adnan Menderes Lisesi, Okulunu Geri İstiyor

Adnan Menderes Lisesi, Okulunu Geri İstiyor

10 Şubat 2014 Saat: 17:04
Adnan Menderes Lisesi, Okulunu Geri İstiyor
Adnan Menderes Lisesi, Okulunu Geri İstiyor
DAYIOĞLU KASABI

Akhisar Adnan Menderes Lisesi Okul Aile başkanı ve yönetim kurulu üyeleri Adnan Menderes Lisesinin Anadolu Lisesi olması için okul önünde basın açıklaması yaptı. “Susma Sustukça sıra sana gelecek” ”, Eğitim Hakkı engellenemez”, “Direne, Direne kazanacağız”, sloganları altında basın açıklamasını Adnan Menderes Lisesi Okul Aile başkanı Hilal Tınmaz okudu. Basın açıklamasına CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz, Eğitim-Sen, CHP, ÖDP, Halk Evleri, Eğitim-İş, Eğitim-Sen, Emekli-Sen destek verdi.

Öğrencilerin basın açıklamasına katılmamaları katılmaması ve katılan öğrencilerin disipline verileceğini Okul idaresi tarafından söylendiğini vurgulayan Okul aile Birliği başkanı Hilal Tınmaz, bu durumu basın açıklamasına katılan CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz'e iletti. Bunun üzerine Milletvekili Sakine Öz, Okul Müdürü Nazim Tosun'u makamında ziyaret ederek, okul müdüründen bilgi aldı.

Ziyarette konuşan CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz, şunları söyledi. Öz;" Burada eğer bir baskı unsuru varsa bu doğru bir unsur değil. Çocuklarda, sizde aynı mücadelenin içinde olmanız gerekir. Çünkü okulunuz başka bir okula dönüştürülmeyle ilgili bir çalışma var. Bu çalışma 3 yıl önce buranın Anadolu Lisesi olmasıyla ilgili yada velilerin, okul aile birliğinin, sizlerinde buranın Anadolu lisesi olması talebinin yerine sizin elinizden ve çocukların elinden, ailelerin elinden alınarak İmam Hatip Lisesine dönüştürülmesiyle ilgili bir duruş belirlemeyle ilgili bir davranıştır. Onun için el birliği yapması gerekir. Çocukların üzerine baskı kurmak yerine çocukların haklarını alma yada gelecekleriyle ilgili karar verme konusunda baskı kurmanın doğru bir davranış olmadığı kanaatindeyiz. Sanırım öyle bir algı belirmiş. Bu algının çok yanlış olduğunu biz sizlere hatırlatmak isteriz. Onun için bugün buraya geldik. Başkan adayım ve vekilim Özgür Bey okul aile birliğinin bizlerden talebi doğrultusunda bizlerde onların temsilcisi olarak bu sorunun çözümü yönünde karar vermeye çalıştığımız için buradayız. Okulunuzun bu durumu ile ilgili bürokratların, yandaş bürokratların yani hükümetin emir eri niteliğinde bürokratların almış olduğu kararların doğru olmadığını, çünkü sizin burada Anadolu lisesine ihtiyacınız olduğunu, çocuklarınızın burada Anadolu lisesinde okumak istediğini, çocuklarınızın buradan başka yerlere gitmek istemediğini, gittiği zaman ailelerinde, çocuklarında ekonomik ve bir takım problemler yaşayacağını anlatmak için buradayız. Bizde bir idareci olarak sanırım bu duygu ve düşünceleri görüyorsunuzdur. Bunun üzerinde çocuklar üzerinde bir baskı kurmaya çalışmanız açıkçası algımız o yönde. Bu aldığımız algı inşallah doğru değildir. Siz bu algıyı yaratmak istemezsiniz diye düşünüyorum. Böyle bir algınız varsa da düzeltme yapmanız gerektiğini düşünüyorum" dedi.

Adnan Menderes Lisesi Okul Müdürü Nazim Tosun;" Ben her şeyden önce sizin duyarlılığınız için teşekkür ederim.Her ne kadar buraya Ankara’dan İmam Hatip Lisesi olmak üzere karar çıkmışsa da bizim okulumuz kesinlikle İmam Hatip Orta Okulu yapılıyor" dedi.

Daha sonra okul müdürünün yanından ayrılan CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz, Adnan Menderes Lisesi Okul Aile başkanı Hilal Tınmaz, Okul bahçesinde toplanan kalabalığa basın açıklamasını okudu.

Hilal Tınmaz’ın okuduğu basın açıklamasının tam metni;   

BASINA VE KAMUOYUNA

Okulumuz Adnan Menderes Lisesi 1999/2000 Eğitim Öğretim yılında açılmış olup bu güne kadar binlerce mezun vermiştir. Bu gün hala Türkiye’nin değişik üniversitelerinde yüzlerce öğrencisi öğrenimlerini devam ettirmektedir. Okulumuz ilçemizde sportif, sosyal ve kültürel etkinliklerde çok büyük başarılara imza atmıştır.

Geçen yıl alınan kapatma kararı ile bu yıl 9. Sınıflara kayıt yapılamamıştır. Bu nedenle bölgemizde bulunan 36.000 nüfuslu Atatürk, Seyit Ahmet, Reşat Bey mahallesinde ikamet eden öğrenciler bulundukları yerleşim yerlerinden çok uzakta olan Gölmarmara, Kırkağaç, Zeytinliova ve ilçemizdeki diğer uzakta kalan Anadolu Liselerine servisle gitmek zorunda bırakılmışlardır. Burada sormak istiyorum; Hani en iyi okul evine en yakın olan okul olacaktı?

Bu durum zaten kıt kanaat geçinen velilerimize ek bir yük daha getirmiştir. Ayrıca her gün yüzlerce öğrencinin uzak mesafelere taşınması kaza riskini arttırmaktadır. Özellikle her gün ilçemizden Zeytinliova Anadolu Lisesine servisle öğrenci taşınmaktadır. Türkiye’de, ilçeden beldeye Anadolu lisesine öğrenci gönderilmesi görülmüş şey değildir. Bu durumu kamuoyunun ve yetkili mercilerin dikkatine sunarız.

Biz Adnan Menderes Lisesi Okul Aile Birliği, veliler, mahalle muhtarları ve Akhisar Halkı olarak mahallemizdeki okulun kapatma kararının iptal edilerek en kısa zamanda okulumuzun Anadolu Lisesine dönüştürülmesini haklı ve tutarlı gerekçelerle istiyoruz. Velilerimizin daha az eğitim harcamaları yapmaları ve çocukları ile daha yakından ilgilenmeleri başarılı olmalarını sağlayacaktır. Çocuklarımızın zamanlarını servis arabalarında değil, eğitim, öğretim ve sosyal, kültürel, sportif alanlarda geçirmesini istiyoruz.

Şu bilinmelidir ki; Yukarıda belirttiğimiz haklı gerekçelerle okulumuzun kapatma kararının iptal edilerek Anadolu Lisesine dönüştürülmesi için; Okul Aile Birliği, veliler, mahalle muhtarları ve Akhisar Halkı olarak mücadelemize ara vermeden devam edeceğiz. Bu güne kadar yapmış olduğumuz çalışmalarda Manisa Milletvekilimiz Sayın Sakine Öz’ün hazırlamış olduğu soru önergesi Milli Eğitim Bakanına yöneltilmiştir. Halkımızdan topladığımız 5.500 imzayı Manisa Valiliğine verdik. Valimizden randevu istedik ama muhatabımızın İl Milli Eğitim Müdürlüğü olduğunu söylendi. Bizlerde İl Milli Eğitim Müdürlüğünden randevu istedik ancak hala olumlu veya olumsuz cevap alamadık. Bu görüşmelerden sonrada buradan olumlu yanıt alamazsak bile bu haklı mücadelemize devam edeceğiz. Çocuklarımızın yani geleceğimizi emanet ettiğimiz yeni neslimizin iyi eğitim almalarını istiyoruz. Bugün burada geleceğimize sahip çıkmak için toplandık. Bize bu haklı mücadelemizde destek veren duyarlı Akhisar halkına, sivil toplum örgütlerine, siyasi partilerimize ve milletvekillimize ve sendikalarımıza teşekkür ederiz.

CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz; "Bugün burada bir okulun devam edebilmesi için bir mücadele vermek zorunda kaldık. Biz buraya gelip öğrencilerle sohbet ettiğimizde okullarının elinden alındığıyla ilgili bilgi geldiğinde hemen TBMM’de bu konuyla ilgili gerekli araştırma ve soruşturmaları yapmaya çalıştık. Soru önergeleriyle milli eğitim bakanlığına sorduk. Bu okulumuz Akhisar’da Anadolu lisesi hizmeti vermesi gerekirken neden başka bir alana dönüştürüldüğüyle ilgili milli eğitim bakanlığına sorularımızı sorduk. Sizlerde biliyorsunuz ki 4+4+4 eğitim garabetinin arkasından ülkemizde okullar dönüştürülmekte. Okullar farklı amaç ve mantıklarla dönüştürülmekte. Biz çocuklarımız en düzgün eğitimi alsın istiyoruz. Ama AK Parti iktidarı diyor ki benim çocuklarımın kutularının içindeki paralar diyor. Bunun haricinde ki bizim çocuklarımızın eğitimi onları hiç mi hiç ilgilendirmiyor. Bugün burada veliler ve öğrenciler buranın Anadolu Lisesi olarak devam etmesini isterken ne yazık ki Milli Eğitim Müdürünün ve Vali’nin yani yandaş bürokratların etkisiyle bu okulumuz ihtiyaç olup olmadığı belli olmayacak nitelikte İmam Hatip Lisesine dönüştürülüyor. Sanmayın ki biz imam hatip liselerine karşıyız. Sanmayın ki biz meslek liselerine karşıyız. Biz ihtiyaç varsa İmam hatip lisesinin bir binası yapılarak hizmete açılmasının taraftarıyız. Burada ki çocuklarımız Anadolu lisesi okuyabilmek için Kırkağaç’a veya başka Anadolu liselerine gitmek zorunda kalmışlardır. Biz veliler olarak çocuklarımızın yollarda zebil olmasını istemeyiz. Bunun için bu okulun Anadolu Lisesi olarak eğitime devam etmesini talep ediyoruz. Biz çocuklarımızın en iyi eğitimi alması için her zaman onların yanında olduğumuzu belirtir hepinize saygılar sunarım" dedi.

 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız