KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka DönerŞentürk Gayrimenkul

Kültür/Sanat

AFEM GSK Derneğinden Muhteşem Halk Oyunları Ziyafeti

AFEM GSK Derneğinden Muhteşem Halk Oyunları Ziyafeti

5 Haziran 2016 Saat: 18:02
AFEM GSK Derneğinden Muhteşem Halk Oyunları Ziyafeti
AFEM GSK Derneğinden Muhteşem Halk Oyunları Ziyafeti
DAYIOĞLU KASABI

Sezgin Ticaret Akhisar

Akhisar Haber - Prestige İnsaat Müeahhitliği

AFEM GSK Derneğinden Muhteşem Halk Oyunları Ziyafeti

Haber Merkezi

Akhisar Folklor Eğitim Merkezi Gençlik ve Spor Kulübü (AFEM GSK), Akhisar Belediyesi Dev Öğrenci Amfi Tiyatro da gerçekleştirdi yıl sonu gecesinde katılanları mest etti. Yaklaşıl 150 dansçısı ile Akhisar’ın düşman işgalinden kurtuluşunda canı pahasına savaşan, Akhisar’ın kurtuluşunda büyük emeği olan, Akhisar’ın Yatağan Köyünden olan Şehit Hüseyin Efenin hikayesinin anlatımını halk oyunları danslarıyla teatral bir sunumla gerçekleştirdi.

AFEM GSK’nın hazırladığı “Şehit Hüseyin Efe ve Zeybekleri” adlı yıl sonu gecesi, eğitmenliğini AFEM GSK Kulüp Başkanı ve aynı zamanda Halk Oyunları Antrenörü olan Samet GÖGEN’İN yaptığı, DR. Ahmet Tarık Sarı İlköğretim Kurumu halk oyunları ekibi, Halil Mandacı İlkokulu Kurumu halk oyunları ekibi ve Mehmet Keskinoğlu Ortaokulu Kurumu halk oyunları ekiplerinin gösterileri ile başladı.

Okul ekiplerinin ardından gecenin de adına verilen Şehit Hüseyin Efenin hikayesinin anlatıldığı teatral sunum başladı. Hüseyin Efenin evlenme töreninin canlandırılmasının ardından, Yunan askerlerinin Akhisar’ı işgal etmesinden sonra Şehit Hüseyin Efe ve Zeybeklerinin Akhisar ovasında yaşadıkları sesli ve görsek olarak anlatıldı. Şehit Hüseyin Efenin civar köylerinin ziyareti esnasında yaşadıkları da anlatılan gösteri de eski Kayalıoğlu Belediye Başkanı Mehmet Gökfiliz’inde için de bulunduğu geleneksel Kayalıoğlu oyunu olan ZİGOŞ ekibi de sahne aldı.

GÖZYAŞLARI SEL OLDU

Şehit Hüseyin Efenin evini ziyareti esnasında, Yunan askerlerinin baskını sonucunda yakalanması ve Bakır Ovasına götürülerek zeytin ağcına bağlanıp öldürüldüğü sahnenin canlandırılması esnasında seyirciler duygulanarak gözyaşlarını tutamadı. Büyük, küçük herkesin duygulu anlar yaşadığı sahne seyircilerde buruk bir duygu yaşatsa da takdirle karşılandı.

ATA’NIN AKHİSAR’A YAZDIĞI MEKTUP AYAKTA ALKIŞLANDI

Gösterinin sonun da Akhisar’ın ve Ege'nin düşman işgalinden kurtuluşu ve Mustafa Kemal Atatürk’ün Akhisar’a ikinci kez geldiğinde Akhisar Belediyesi Anı Defterine yazdığı mektubun seslendirildiği sahnede seyirciler tarafından ayakta alkışlandı. Cumhuriyetin ilanının canlandırılmasından sonra çalınan Onuncu Yıl Marşı tüm seyircileri coşturdu.

MİLLİ DEĞERLERİMİZE SAHİP ÇIKACAĞIZ

Gösterilerin sonunda tüm dansçıların sahneye davet edilmesinden sonra sahneye çakan, AFEM GSK Kulüp Başkanı, Halk Oyunları Antrenörü ve “Şehit Hüseyin Efe ve Zeybekleri” projesinin yönetmeni olan Samet Gögen katılan tüm seyircilere teşekkür etti. Samet Gögen gece hakkında yapığı konuşmasında; “Bizler Akhisar’ın düşman işgalinden kurtuluşunda canı pahasına savaşan, mücadele eden Akhisar’ın Yatağan köyünden olan Şehit Hüseyin Efemiz ve Zeybeklerinin hikayesini anlatmaya çalıştık. Umarım güzel bir sunum gerçekleştirmişizdir. Katılan tüm seyircilerimize ve protokolümüze teşekkür ederim. Bundan sonra ki yıllarımızda Akhisar ve Ülkemizin milli değerlerine sahip çıkarak projelerimizi canlandırmaya devam edeceğiz.” Dedi.

ŞEHİT HÜZEYİN EFENİN TORUNU DA GELDİ

AFEM GSK Kulüp Başkanı Samet Gögen’in özel misafiri olarak katılan Şehit Hüseyin Efe’nin torununu Cihan Eroğuz, sahneye davet edildiğinde büyük şaşkınlık yaşandı. Akhisar’ın ve ülkenin kurtuluşunda düşmanla savaşan Şehit Hüseyin Efenin torununu sahne de gören dansçılar ve seyirciler şaşkınlığını gizleyemedi. Samet Gögen’in, Akhisar’ın kurtuluşunda verdiği eşsiz mücadelesinden dolayı Şehit Hüseyin Efenin torununa plaket takdim etti. Şehit Hüseyin Efenin torunu Cihan Eroğuz yaptığı konuşmasında; “Bu geceyi hazırlayan herkese teşekkür ederiz. Milli değerlerimize efelerimize sahip çıktığınız için çok teşekkür ederiz. Hem Efelerimiz hem de tüm şehitlerimiz ruhu şad mekanları cennet olsun.” Dedi.

AFEM GSK Kulüp Başkanı Samet Gögen, geceye katkılarından dolayı Akhisar Pazarlar ve Manavcılar Odası Başkanı Mustafa Güral’a ve gecede sahne alan okulların müdürlerine plaket takdiminin ardından gece sona erdi.

 



 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız