KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka DönerŞentürk Gayrimenkul

Siyaset

AK Parti Gençlik Kollarından Mısır’daki İdam İçin İmza Kampanyası

AK Parti Gençlik Kollarından Mısır’daki İdam İçin İmza Kampanyası

9 Nisan 2014 Saat: 15:49
AK Parti Gençlik Kollarından Mısır’daki İdam İçin İmza Kampanyası
AK Parti Gençlik Kollarından Mısır’daki İdam İçin İmza Kampanyası
DAYIOĞLU KASABI

Adalet ve Kalkınma Partisi Akhisar İlçe Teşkilatı Gençlik Kolları, Yeni Cami önünde öğle namazı ardından düzenlediği basın açıklaması ile Mısır’da 529 kişiye verilen idam cezasını protesto etti.

AK Parti İlçe Başkanı İsmail Hakkı Şenyiğit’in de katıldığı protesto da basın açıklaması yapan Gençlik Kolları Başkanı Süleyman Çakar; “Mısır’da yapılan alçakça bir darbe girişimi sonrasında seçilmiş irade silahla ve zorla iktidardan indirilmiştir. Halkın seçtiği yönetim hiçbir haklı gerekçe gösterilmeksizin küresel güçlerin oyunları ile görevden el çektirilmiştir.

Bu demokrasiye ihanettir. Bu insan haklarına ihanettir. Bu mısır halkının iradesine yapılmış büyük bir saldırıdır. Yapılan bu darbe sonucunda iktidara gelenler demokratik bir seçim sözünü vermişler fakat bu sözlerinde de durmadıkları gibi mısır halkına zulmetmişlerdir. Mısır’ın meşru Cumhurbaşkanı Muhammed El-Mursi hala hukuksuz şekilde zindanlarda tutulmaktadır.

Yapılan zulümler bununla da sınırlı kalmamış yüzlerce insan haksız yere tutuklanıp ceza evlerine konulmuştur. Bütün dünya Mısır’da yaşanan bu insanlık dramını izlemektedirler. Son olarak kurulan düzmece mahkemeler kardeşlerimize eziyetin adresi olmuş tek gayesi Vatanına hizmet etmek olan bu insanları idam cezası ile cezalandırılmıştır. Mısır mahkemelerince açıklanan bu karar tüm dünyada geniş yankı uyandırmış ülkemizde de olduğu gibi bütün dünyada açılan kınama kampanyalarında yaklaşık 250 milyon insan bu karara tepki göstermiştir.

Bizler de AK Parti Manisa İl Gençlik Kolları olarak partimize üye olan 15 bin genç kardeşlerimiz ile bu zulmü, bu hukuksuz kararı kınıyoruz. Hukuksuzca verilen idam cezalarının bir an önce kaldırılması ve tutuklu olan Mısır’lı kardeşlerimizin bir an önce serbest bırakılmalarını diliyoruz.

Uluslar arası insan hakları örgütlerini Birleşmiş Milletler Teşkilatını, Avrupa Birliğini derhal bu insanlık dışı uygulamalara son verilmesi için girişimde bulunmaya çağırıyoruz” dedi.



 

 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız