KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka DönerŞentürk Gayrimenkul

Magazin

Akhisar Belediyesi Karikatür Grubu Manisa Sergisine Renk Kattı

Karikatürcüler Derneği Manisa Temsilciliği tarafından organize edilen 45’lik Manisalı Çizerler Karikatür Sergisi muhteşem katılım ile gerçekleşti.

19 Şubat 2014 Saat: 12:15
Akhisar Belediyesi Karikatür Grubu Manisa Sergisine Renk Kattı
Akhisar Belediyesi Karikatür Grubu Manisa Sergisine Renk Kattı
DAYIOĞLU KASABI

Sergi açılışına Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Atilla Sertel, Manisa Belediye Başkan Vekili Türkan Köroğlu, Karikatürcüler Derneği Başkanı Metin Peker, Akhisar Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürü İbrahim Topaloğlu, Karikatürcüler Derneği Manisa Temsilcisi İbrahim Atabey, Orhan Peynirci, Murat Dolgun, Seyfettin Peynirci, Engin Boğaz, Mustafa Yıldız ve Sadık Pala ile Akhisar Belediyesi Sanat Atölyesi Karikatür Kursiyerlerinin çizerleri Enes Erdinç, Büşra Çiçek, ve Simge Hanaylı ile kabakalık bir izleyici grubu katıldı.

Açılışta bir konuşma yapan Kar-Der Şube Başkanı İbrahim Atabey, ildeki kurum ve kuruluşların da desteğiyle, karikatür sanatını yaşatmaya kararlı olduklarını söyledi. Atabey, karikatür sanatının inceliklerine de değinerek, ileriye dönük bir çok projeye imza atacaklarını, bu sanatı Manisa’da sevdireceklerini ifade etti.
ESERLER, ANKARA’DA SERGİLENECEK

Sergide kısa bir konuşma yapan AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ ise, Manisalı karikatüristlerin çizdiği eserlerin hem Manisa’daki okullarda, hem de Türkiye’nin başka illerinde de sergileneceğini belirterek,  karikatüristlere emeklerinden dolayı teşekkür etti.  Bugünün düne yansımasın için karikatür sanatının önemli olduğuna vurgu yapan Özdağ, “Bizler Türkler olarak, tarihte hem kılıç ile, hem de okuduğumuz kitaplar ile sayısız medeniyetler kurduk. Günümüz teknolojisinin ilerlemesi ile ülkemizde geçmiş kültürle tanışmak artık zorlaşmıştır. Bizler Osmanlıca derslerini liselerde de zorunlu hale getirerek, çocuklarımızın  geçmişini öğrenmesi için bir adım attık. Çünkü çocuklarımız Osmanlıca öğrendikçe, eski kitapları okuyarak, geçmişimizdeki sanatçıları ve sanatları öğrenecekler” dedi.

 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız