KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Siyaset

Akhisar CHP İlçe Teşkilatında Bayramlaşma

Akhisar CHP İlçe Teşkilatında Bayramlaşma

6 Ekim 2014 Saat: 17:50
Akhisar CHP İlçe Teşkilatında Bayramlaşma
Akhisar CHP İlçe Teşkilatında Bayramlaşma
DAYIOĞLU KASABI

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Akhisar İlçe Teşkilatı Kurban Bayramı dolayısıyla bayramın üçüncü günü bayramlaşma programı düzenledi. İlçe lokalinde gerçekleştirilen bayramlaşma programına Manisa Milletvekilleri Hasan Ören, Sakine Öz, Özgür Özel, İl Başkanı Cahit Kaplan, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Fadime Özçakır, İlçe Başkanı İsmail Fikirli ve çok sayıda partili katıldı.

Programa katılan Milletvekilleri Ören, Özel ve Öz, konuşmalarında Soma’daki 301 madenciyi anarak başladı. Hasan Ören konuşmasında CHP’nin özünde savaşa karşı olduğunu belirterek, TBMM’de oylanan tezkereye neden hayır oyu verdiklerini anlattı.

CHP İl Başkanı Cahit Kaplan, Soma’daki maden faciasına atıfta bulunduğu konuşmasında burun bir bayram geçirdiklerini dile getirdi. Kaplan; “Hayat bayram olsun istiyoruz. İşçiler için, memurlar için, emekliler için hayat bayram olsun istiyoruz. Ama inanıyorum ki en büyük bayram, CHP iktidarında yaşayacağımız bayramdır. Bu bayram bizim için çok daha anlamlı, çok daha önemli” dedi.

BAYRAM TADINDA BAYRAM YAŞAYAMADIK
CHP Milletvekili Sakine Öz’de Soma’ya değinerek en buruk bayramı yaşadıklarının altını çizdi. Öz; “Aile kültürünü yaşatmak bence çok önemli, biz CHP’liler olarak bugün en büyük ailemizle beraber en güzel bayramımızı kutluyoruz. Ama biz bu yıl bayramları bayram tadında yaşayamadık. Bir yanımız hep kan ağladı. 301 yurttaşımızı kaybettikten sonra, bayramlar bize bayram gibi gelmedi. Onun için buruk ve üzgün yaşıyoruz” diye konuştu.

ÖZEL’DEN TESKERE GÖNDERMESİ
Bayramların sevinç, umut olduğunu kaydeden CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, ama ne yazık ki buruk bir bayram yaşadıklarını söyledi. Soma’da meydana gelen facianın ardından ilk ve savaştan önceki bayramı yaşadıklarını belirten Özel, “Elbette IŞİD terörünü karşı bir şeyler yapılmalı. Bunu her zaman söyleyen bir partiyiz. Ama bunun bahane edilip te komşularla savaş durumuna getirilmesi, bütün coğrafyayı tehdit edecek bir noktaya getirilmesini fevkalade endişe ile karşılıyoruz. Korkuların olmadığı, barışın hakim olduğu ve hem yurt içinde, hem de yurt dışında savaştan uzak, insanların birbirleriyle barış içinde sağlık ve mutlulukla yaşadıkları günler temenni ediyoruz” diye konuştu.

CHP ÖZÜNDE SAVAŞA KARŞIDIR
Özel, tezkerede IŞİD örgütünün isminin sadece bir defa geçtiğini belirterek: “CHP çok uzun süredir sınırımızın dibindeki IŞİD terörüne dikkat çekiyor. 9 Eylül günü Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu tüm Türkiye’ye seslenerek ‘hükümetin IŞİD ile ilgili alacağı her türlü kararın arkasındayız’ demişti. Geçtiğimiz günlerde bir tezkere geldi. Tezkere içinde IŞİD’in bir kez, Suriye’nin ise onlarca kez geçtiği ve Suriye’ye müdahalenin planlandığı bir hale bürünmüştü. Böyle bir tezkereye evet dememiz mümkün değildi. CHP komşuların iç işlerine karışılmasına, teröristlerin kollanmasına ve desteklenmesine, komşularıyla savaş yapmaya karşıdır. CHP özünde savaşa karşıdır. Bu yüzden tezkereye destek vermedik” dedi.

13 MAYIS'I UNUTMADIK
Soma'daki maden faciasını hatırlatan, bayramı buruk karşıladıklarını söyleyen CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören, "301 fidanımız yok oldu. 13 Mayıs'ı unutmadık. Unutmaya da unutturmaya da niyetimiz yok. Soma, hem Manisa için hem de Türkiye için bir milattır. 301 fidanımızı anmadan geçemiyoruz. Ruhları şad olsun. Mekanları cennet olsun. Bu bayramların birlik ve beraberlik, ulusun bütünlüğü, birlikte yaşamanın tadını çıkarabileceğimiz bayramlar olmasını temenni ediyorum" dedi.

Programda CHP Manisa İl Başkanı Cahit Kaplan 8 Ekim’de yapılacak olan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katılacağı Salihli mitingi için partililere davette bulundu.

 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız