KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka DönerŞentürk Gayrimenkul

Güncel

Akhisar’daki Kadın Cinayetine Ağırlaştırılmış Müebbet

Akhisar’daki Kadın Cinayetine Ağırlaştırılmış Müebbet

25 Eylül 2014 Saat: 17:15
Akhisar’daki Kadın Cinayetine Ağırlaştırılmış Müebbet
Akhisar’daki Kadın Cinayetine Ağırlaştırılmış Müebbet
DAYIOĞLU KASABI

Manisa’nın Akhisar İlçesi Hürriyet Mahallesinde 1 Nisan 2013 tarihinde eski kocası Musa Mergen tarafından boğularak öldürülen Gülşah Kurban’ın karar duruşması Akhisar Adliyesinde Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü.

Yaklaşık 1 saat süren mahkeme sonrası hakim, savcının kararını aynen onadı ve ağırlaştırılmış müebbet hapsi verdi.

Duruşma öncesi basın açıklamasına CHP’li Kadınlar, Eğitim-Sen Akhisar Şubesi, Emekçi Hareket Partili Kadınlar e platform üyeleri katıldı. Karar duruşması öncesi Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Akhisar Adliyesi önünde bir basın açıklaması yaptı.

Kadın cinayetlerinin durdurulmasını isteyen platform adına konuşan Sevgi Akyüz şunları kaydetti; “Gülşah Kurban; Manisa’nın Akhisar İlçesi’nde, boşandığı eski kocası Musa Mergen tarafından 1 Nisan 2013’te boğularak öldürüldü. Gülşah kardeşimiz, öldürülmeden önce, koruma talebiyle birçok kez karakola başvurmasına rağmen, ciddiye alınmadı ve polisler ölümüne göz yumdu.

Bugün Gülşah kardeşimizin karar duruşması için buradayız. Gülşah kardeşimizin katili Musa Mergen çeşitli yalan beyanlarla ceza indirimi almaya çalışıyor. Ancak bizler mücadelemizle buna izin vermeyeceğiz. Eylül ayı içerisinde, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu olarak takip ettiğimiz Eskişehir’de Yasemin Varıcı, Uşak’ta Sevim Gündoğdu ve İzmir’de Ferdane Çöl kardeşlerimizin katilleri hiçbir ceza indiriminden yararlanamadan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası aldılar. Önceki gün Adana’da öldürülen Hülya Işık kardeşimizin katiline verilen ceza, Yargıtay’ın kararı bozması ile ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına yükseltildi. Mücadelemizle kadın katillerini televizyona kadar çıkaran ve haklılaştıran Songül Karlı ve Seda Sayan’ın ceza almasını sağladık. Bu kararlar mücadelemizin sonuçlarıdır. Gülşah Kurban’ın katili de mücadelemiz sonucu ağır ceza alacaktır.

AKP hükümeti kadınlara yaşam hakkı tanımayadursun, mücadelemizde kazanımlarla ilerliyoruz. AKP’ye göre kadınların yaşamının bir değeri yok. Tıpkı düşen asansörde ölen işçilerin yaşamının bir değeri olmadığı gibi. Son günlerde katliamları ile hepimizi sarsan IŞİD de aynı AKP gibi.Kendinden olmayana yaşama hakkı tanımıyor, katliamlar yapıyor. AKP hükümeti ise IŞİD’e karşı savaşan halka gaz ve coplarla saldırıyor, IŞİD’le işbirliği yapıyor. Kadınları taşlayarak öldüren, savaş ganimeti gibi satan IŞİD’e karşı direniş sürüyor, kadınlar da direniyor. Bizler diyoruz ki; mücadele eden kadınlar güçlerini birleştirirse, Türkiye’de kadın cinayetlerinin durması da, Ezidi kadın kardeşlerimizin kabusunun bitmesi de, kadınların kurtuluşu da mümkündür.

Bugün karar duruşması görülecek olan Gülşah Kurban, korunmadığı için öldürülen kadın kardeşlerimizden biriydi. Bu nedenle Gülşah'ın ölümünden sorumlu olanlar da yargılanana dek mücadele edeceğiz. Kadın cinayetlerini durdurmak için acil taleplerimizi mücadelemizle kazanacağız. Tüm toplumun vicdanını ve öfkesini meydanlara taşıyan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu olarak bir kez daha söylüyoruz: Kadınların öldürülmediği, insanca yaşaya bildiği günleri kuracağız, Adalet Biziz susmayacağız, Kadın cinayetlerin Durduracağız” dedi.



 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız