KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka DönerŞentürk Gayrimenkul

Güncel

Akhisar Demokrasi Platformu 17 Aralık Operasyonu Yıldönümünde Basın Açıklaması Yaptı

Cumhuriyet Halk Partisi’nin de için de bulunduğu Akhisar Demokrasi Platformu 17 Aralık operasyonunun yıl dönümünde ortak basın açıklaması yaptı.

17 Aralık 2014 Saat: 15:48
Akhisar Demokrasi Platformu 17 Aralık Operasyonu Yıldönümünde Basın Açıklaması Yaptı
Akhisar Demokrasi Platformu 17 Aralık Operasyonu Yıldönümünde Basın Açıklaması Yaptı
DAYIOĞLU KASABI

Cumhuriyet Halk Partisi’nin de için de bulunduğu Akhisar Demokrasi Platformu 17 Aralık operasyonunun yıl dönümünde ortak basın açıklaması yaptı. Akhisar CHP İlçe Lokal binasında yapılan basın açıklamasını CHP Akhisar Kadın Kolları Başkanı Server Goral okudu. Goral yaptığı basın açıklamasında şunlara yer verdi; “Değerli basın emekçileri bundan bir yıl önce bugün, 17 Aralık 2013. Sabah erken saatler. Cumhuriyet Savcılarının talimatı ile başlayan bir Operasyon. Gözaltına alınan kişilere yöneltilen suçlama, rüşvet, görevi kötüye kullanma, ihaleye fesat karıştırma ve kaçakçılık.

Gözaltına almanlar, dönemin dört Bakanının oğulları, Büyük bir kamu bankası olan Halk Bankası Genel Müdürü, İşadamları Reza Sarraf, Müteahhitler ve Belediye Başkanı olmak üzere 89 kişi. Bunlardan 26 kişi çıkarıldıkları Mahkemece tutuklandı.

Gözaltına alınan bakan çocuklarının yatak odalarında dev para kasaları ve para sayma makineleri, ayakkabı kutularında milyonlarca dolarlar. Operasyon sonrası çocuğu tutuklanan bir Bakanın açıklaması; “ne yaptıysak altında Başbakanın imzası vardı, habersiz bir şey yapmadık”.

25 Aralık 2013 yeni bir operasyon şüpheliler arasında Başbakan’ın oğlu Bilal Erdoğan. Suçlama, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve ihaleye fesat karıştırmak ve rüşvet. Tapelerdeki kulaklarımızı tırmalayan “paraları sıfırlayın” talimatları.

Karşı operasyon, Emniyet teşkilatının hallaç pamuğu gibi darmadağın edilmesi. Yeni göreve getirilenlerin Cumhuriyet Savcılarının talimatlarını yerine getirmeyip, Modem Hukuk Devletlerinde olmayan ve ülkemizde de bir ilke imza atmaları. Devlet kurumları arasındaki uyum ve güvenin bozulduğu adeta devletin ortadan karpuz gibi ikiye bölündüğü günler.

Devam eden günlerde iktidarın emniyet ve yargıdaki “ayarları” sonucu. İktidarın ve yandaş medyanın “paralel yapı” masallarına uygun yargı kararları. Topluma ezberletilmeye çalışılan AKAPE’ nin sütten çıkmış ak kaşık gibi olduğu algısı.

Ancak iş bu kadar kolay değildi tabii, bazı terslikler giderilmedi. Yargının verdiği tahliyeler, takipsizlik kararları, bu halkın gözünün önünden para kasalarını, para sayma makinelerini ve ayakkabı kutuları içerisinde ki milyonlarca doları silemedi. Bizler o sahneleri unutmayacağız Unutturmayacağız.

İktidar ve yandaş borazanların, bu operasyonu paralel yapı yaptı yakınması. Bu yakınmalar ve itirazlar, operasyon sonucu ortaya saçılan pisliği yok etmeye yetmedi. Aksine düşünen kafalar hep şu soruyu sordu. “Peki, bakan çocuklarının yatak odalarına yüzlerce kiloluk dev para kasalarını “paralel yapı” mı koydu.” Modem hukuk devletlerinde bu sorulara cevabı hukuk ve yargı verir. Ancak AKAPE iktidarı yaptığı düzenlemeler ile kendi yargısını kurma yolunda pervasızca yol aldı.

Bizler, bu ülkeyi seven, geleceğimize güvenen yurtsever insanlar, bu millet, hukuka saygısı olmayan, kendi dikta hukuk anlayışını kurmayı şiar edinmiş zihniyet tarafından yönetilmeye layık değildir. Algının değil, Halkın iktidarında, yolsuzluğun, rüşvetin ve ahlaksızlığın hesabı sorulacaktır.

Ülkemizin ve çocuklarımızın geleceği için, dün CHP milletvekilleri tarafından verilen, 17-25 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvetle Mücadele Haftası olarak kutlanılması yasa teklifinin bu dönemde yasalaşmayacağını görüyoruz. Ancak bu yasa TBMM’nde yasalaşmasa da gönüllerde yasalaşmıştır. Bu haftada yaşananlar, çocuklarımıza, kimler tarafından yönetilmeyecekleri gerektiğini bilmeleri açısından ibret olacaktır.

Bu hafta başında iktidarın sırf cambaza bak kurnazlığı ile yapmaya çalıştığı oyunlara kanmıyoruz. Bu Hafta, Yolsuzluk ve Rüşvetle Mücadele Haftası. Bu haftayı bizlere yaşatan, rüşvetle, kamu mallarını talanla, ahlaksızlıkla, dikta zihniyeti ile mücadele haftamız.

Bu etkinliğimiz Akhisar Demokrasi Platformu bileşenlerinin katkıları ile hazırlanmıştır. Hafta, 21 Aralık Pazar günü saat 15.00’de Tahir Ün Caddesi girişinden Öğretmenevi önüne yürüyerek yapılacak Basın Açıklaması ile devam edecektir. Tüm duyarlı halkımızı davet ediyoruz” dedi.



 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız