KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka DönerŞentürk Gayrimenkul

Güncel

Akhisar İmam Hatip Lisesi Kutlu Doğum Haftasını Kutladı

Akhisar İmam Hatip Lisesi Kutlu Doğum Haftasını Kutladı

18 Nisan 2014 Saat: 20:35
Akhisar İmam Hatip Lisesi Kutlu Doğum Haftasını Kutladı
Akhisar İmam Hatip Lisesi Kutlu Doğum Haftasını Kutladı
DAYIOĞLU KASABI

Kutlu Doğum Haftası nedeni ile İmam Hatip Lisesi Akhisar Bülent Ciğeroğlu Kültür Salonunda düzenlediği kutlama gecesine ilgi yoğun oldu. Sunuculuğunu Halit Öztürk’ün yaptığı program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.  İlk olarak okul öğrencilerinden Nurullah Ergenç’in okuduğu Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başladı.

Açılış Konuşmasını  okul müdürü Mahmut Pehlivan yaptı. Pehlivan Konuşmasında, “Rahman ve Rahim olan, insanoğlunu ve bütün kâinatı rahmetiyle var eden Allah’a Hamd olsun."Biz seni ancak âlemlere rahmet olarak gönderdik" hitabının büyük muhatabı, Efendiler Efendisine, Hz  Muhammed (s.a.v.) sevgililer sevgilisine selam olsun. İnsanlığı şefkat ve merhametle tanıştıran, ilmek ilmek sevgi ile dokuyarak, şefkat ile örerek bir rahmet toplumu inşa eden, yüce Peygambere selam olsun. Okulumuzun hazırlamış olduğu kutlu doğum haftası programına hoş geldiniz.Allah'ın selamı , rahmeti ve bereketi üzerinize olsun.

Bizler: İyiyi kötüden ayırt etmeyi, birbirimizi sevmeyi, paylaşmayı, yardımlaşmayı, ahlakın güzelliklerini, dürüstlüğü, doğruluğu, erdemli olmayı, hoşgörünün en mükemmelini, insana saygının en yücesini, şefkat ve merhametin sınır tanımıyan boyutunu, adaletin en güzel tatbikatını, kısacası her şeyin en iyisini ve en güzelini O Rahmet peygamberinden öğrendik. Hayatımızı anlamlı kılan değerlerimizi, dünya ve ahiret dengesini, insan onuruna uyan yaşama sanatını bizlere hep o gösterdi. O bize hayat verecek şeylere çağırmıştı. O bize sevgi ve barış dini olan islamı tebliğ etmişti. Bir cahiliye toplumundan medeni bir millet oluşturmanın sırlarını öğretmişti. İnsanların birbirini göz kırpmadan boğazladığı bir dönemde barış içersinde yaşamanın yollarını insanlığa sunmuştu. Birbirine düşman olan toplulukları, grupları, kabileleri kardeş yapmış, yüreklere çökmüş kin ve nefret tohumlarının yerini sevgi ve hoşgörü duygularını ekmişti Bütün dünyaya hak ve adaleti öğreten, gerçek insanlığı gönüllere kazıyan, İslamı anlatan sevgili Peygamberimiz (s.a.v) eşsiz örnek ve önder olarak daima kalbimizdedir.

Bu bakımdan ondan uzak kalmak, onun sünnetini terketmek , O'nun rahmet ve müjdesine koşmamak , bir müslüman için feleketlerin en büyüğüdür. Çünkü rahmetin adıdır O. Müjdenin adıdır O. Merhametin adıdır O. Kardeşliğin adıdır O. Yüce Mevlamız :"Hiç şüphesiz büyük bir ahlak üzerindesin sen buyurduğu gerçek ahlakın şerefli göstergesi yalnız O'dur. Dünyayı iman ve Kur'an nuruyla aydınlatan, insanın insana kul , köle olmasını önleyen , insanı hürriyete, adalete , eşitliğe , huzur ve saadete kavuşturan yaratmamışların en yücesi olan Peygamberimiz (s.a.v)in örnek ahlakını çok iyi araştırmalı, 21 yüzyılın yozlaşmış , kendinden geçmiş adeta ölmek üzere olan duyarsız ruhlarına aşılamalıyız. "Ben lanet edici olarak değil, rahmet olarak gönderildim" "Ben ancak, güzel ahlakı tamamlamak için gönderildim "buyuran ALLAH Rasulü (s.a.v) i Yüce Rabbimiz Kur'an-ı Kerimde şöyle tasdik eder: 'Hiç şüphesiz güzel bir ahlak üzerinesin sen' O, ALLAH'ın öyle bir resulüdür ki , O'nun örnek ahlakı , günler, aylar, seneler geçsede eskimiyecek ve bütün insanlara tek örnek ve önder olarak ebediyen yaşayacaktır. O sadece bir kavme veya millete değil bütün insanlığa peygamber olarak gönderilmiştir Ve bütün insanlığın huzuru ve mutluğu için çaba göstermiştir. Buğun ; artık Ruhlar birşey bekliyor her şeyin madde olmadığını anlatan bir nur istiyor Her şeye rağmen ruh ve mânâ kökleri sağlam; genlerindeki (fıtratlarındaki) saflığı temizliği barındıran insanoğlu er- geç peygamberimiz Hz Muhammed (s.a.v) in şefkat ve merhamet ikliminde yeni bir dirilişe erecek ve dünyaya sevgiyi, kardeşliği, barışı getirecektir

NE MUTLU ONU TANIYANLARA NE MUTLU ONU OKUYUP YAŞAYANLARA...

İşte bu yıl da kutladığımız, Sevgili Peygamberimiz Hazreti Muhammed Mustafa (SAV)'in kutlu doğumunun, cennet vatanımızın huzur ve mutluluğuna, necip milletimizin birlik ve beraberliğine, insanlarımızın samimi kardeşliğine, bütün insanlığı hidayetine Müslümanların da peygamber ahlakına ve yaşantısına yönelmesine vesile olmasına Cenab-ı Hak’tan diliyor peygamberce bir düşünüşün Muhammedi bir misyonun var eden, vizyonun ve aksiyonun tüm gönüllere dolması dilekleriyle hepimize kutlu doğum haftası güzellikler getirsin. ALLAH'a emanet olun” dedi. Konuşmanın devamında okul öğretmenlerinden Aziz Karaboğa efendimiz adlı konuşmasını yaptı.

Konuşmalara takiben Peygamberimizin Hadis’i şeriflerinden oluşan oratoryoyu okuldan mezun olan din görevlileri Grup Devran’ın dinletisini takiben liseler arası düzenlenen Siyer yarışmasında başarılı olan öğrencilerin ödül töreni gerçekleştirildi.  Bu yarışmada 1. olan Çağlak Anadolu lisesi öğrencisi Ramazan Gökay, 2.olan Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Erkan Akbulut ve 3. olan Akhisar Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencisi Nazmiye Ulu’ya ve Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından tertip edilen Anadolu İmam Hatip Lisesinin ev sahipliği yaptığı Manisa Anadolu İmam Hatip liseler arası Hafızlık yarışında İl Birincisi olup İlimizi Bölge yarışlarında temsil edecek olan Akhisar  Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Alim Sevgi’ye Ödüllerini Okul Müdürü Mahmut Pehlivan verdi. Gece Okul Öğretmenlerinden Aziz Karaboğa’nın yaptığı dua ile sona erdi.

 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız