KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka DönerŞentürk Gayrimenkul

Eğitim

Akıllı Spor ve Konferans Salonu Temeli Törenle Atıldı

Akıllı Spor ve Konferans Salonu temel atma ve Mutfak Uygulama Atölyesinin açılışı töreni yapıldı.

18 Ekim 2016 Saat: 18:13
Akıllı Spor ve Konferans Salonu Temeli Törenle Atıldı
Akıllı Spor ve Konferans Salonu Temeli Törenle Atıldı
DAYIOĞLU KASABI

Sezgin Ticaret Akhisar

Akhisar Haber - Prestige İnsaat Müeahhitliği

Akhisar Soydemir Yol Yardım ve Araç Kurtarma

Akıllı Spor Ve Konferans Salonu Temeli Törenle Atıldı

Haber Merkezi - MHA

Akhisar Zeynep Gülin Öngör Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesine yapılacak olan Akıllı Spor ve Konferans Salonu temel atma ve Mutfak Uygulama Atölyesinin açılışı töreni yapıldı.

Düzenlenen temel atma ve açılış törenine Akhisar Kaymakamı Kaan Peker, Akhisar Belediye Başkan Yardımcıları Ömer İşçi, Ali Velestin, hayırsever İş adamı Yavuz Akın Öngör ve eşi Zeynep Gülin Öngör, İlçe Emniyet Müdürü Engin Pınar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Mermer,  İlçe Sağlık Müdürü Dr. Selin Köksal, İlçe Müftüsü Yusuf Eviş, Esnaf Oda Başkanları, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Türk Dili ve Edebiyat Öğretmenleri Zeynep Şelale Zeybek ve Okyay Fevzi Kanık'ın sunuculuğunu yaptığı program saygı duruşu ve istiklal Marşı ile başladı. Açılış konuşmasını Zeynep Gülin Öngör Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Nazan Bahar yaptı. Nazan Bahar;"  Bin 100 kız öğrencimizin daha iyi eğitim alabilmesi için idareci, öğretmeni, teknisyeni, bekçisiyle , yardımcı personeli ve kantincisiyle toplam 114 personel olarak gece gündüz çalışmaktayız. Bunun neticesinde 2016 yılında Türkiye Futsal şampiyonluğu, Oryantiring'te Türkiye birinciliği, ikinciliği ve üçüncülüğü. ‘Epilepsiye objektif ol’ fotoğraf yarışmasında Türkiye ikinciliği. Uluslar arası çocuk film festivalinde Türkiye üçüncülüğü ile temiz okullara verilen beyaz bayrak ödülünü aldık. Hazırladığımız AB projesi ile stajlarını yapmak üzere 28 öğrencimizi Almanya, İtalya ve Romanya’ya götürdük. Üniversite’de öğrenci gönderme yarışında da ilimizdeki 58 meslek lisesi arasında 32 öğrenci lisans, 120 öğrenci ön lisans olmak üzere 152 öğrenciyi göndererek ilimizde ilk sırayı aldık.

Bu başarılar sonucunda öğrencilerimiz uluslararası yarışmalara katılmak istediklerini ve daha profesyonelce hazırlanabilmek içinde kapalı spor salonuna ihtiyaçları olduğunu söylediler. Bizde konuyu Hayırsever Zeynep Gülin Öngör ve Akın Öngör’e ilettik. Kendileri hiç düşünmeden başlayın dediler. Akıllı spor ve konferans salonumuzun Türkiye’de sadece 2-3 örneği bulunmakta. Yaklaşık toplam maliyeti 700 bin TL olmaktadır. 550 metrekare alan üzerine  inşa edilecek salonun içerisinde basketbol, voleybol sahası, 450 kişilik koltuk kapasiteli konferans salonu, soyunma odaları ve duşları bulunacak olup salonumuz 90 gün sonra tamamlanarak hizmet vermeye başlayacaktır. Dersliklerimizi, atölye ve yemekhanemizi, ana sınıfı ile 200 yataklı pansiyonumuzu ve bugün temeli atılan salonumuzu yaptıran hayırseverimiz Zeynep Gülin Öngör hanımefendiye ve Yavuz Akın Öngör beyefendiye katkılarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Okulun Yüksek Okul kampüsü büyüklüğüne dikkat çeken Hayırsever Zeynep Gülin Öngör; “ Tek okul binası ve kreşimizle başladığımız yolculuğumuza yatakhanemiz ve kantinimizden sonra spor salonumuzla devam ediyoruz. Bütün şartları ve bütün şartlarımızı zorlamamızın tek nedeni sizlerin en iyi şekilde eğitiminizi alabilmeniz, istekle ve zevkle okulumuza gelmeniz, buradaki boş zamanlarınızı en iyi şekilde değerlendirmeniz, neşeli ve mutlu olmanızdır. Kadınlar yuvayı yapar, çocukları yetiştirir, aile bütünlüğünü korur. Eğitimli başı dik ve dünyaya açık bir kadının yetiştirdiği çocuklardan kimseye zarar gelmez. Sizlerde iklimi güzel ve tabiat zengini bu güzel Akhisar’da böyle güzel bir okulda okumanın keyfini sürün ve vatanımıza, milletimize hayırlı, aydın fikirli güzel kızlar, anneler, meslek kadınları ve iyi insanlar olun. Spor alanında gösterdiğiniz başarılardan sonra buraya sizlere bir spor salonu yapmak farz olmuştu. Okulumuz açıldığından beri arkamızda olan, yardımlarını esirgemeyen Garanti Bankasına da teşekkür ederim. Sevgili eşime okul açıldığı günden beri elini hiç çekmediği için teşekkür ediyorum. Hayırlı ve uğurlu olsun" dedi.

Törende konuşan Akhisar Kaymakamı Kaan Peker; “Bugün geleceğimizin teminatı çocuklarımız için onların eğitiminde kullanılacak bir tesisin başlangıcına start vermek için bir aradayız. Akıllı spor ve konferans salonu, adı bile bizleri etkiliyor. Çocuklarımızın eğitiminde kullanacağımız materyaller ve fiziki mekanlar son derece önemli.  Bugün günümüzde 4. Sanayi devrimini yaşıyoruz. Geleceğe emin adımlarla yürüyebilmenin en önemli yolu bu devrime uyum sağlayabilecek adımların atılması gerekiyor. Çocuklarımızı geleceğe daha iyi hazırlamak için kamu olarak elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Hayırseverlerimize bu katkılarından dolayı Akhisar adına şükranlarımı sunuyorum. İlçemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Daha sonra Akhisar Kaymakamı Kaan Peker, hayırsever İş adamı Yavuz Akın Öngör ve eşi Zeynep Gülin Öngör ve protokol tarafından Akıllı Spor ve Konferans Salonunun temelini atıldı. Ardından yeni eğitim öğretim yılında hizmet vermeye başlayan Zeynep Gülin Öngör Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Mutfak-Uygulama Atölyesi’nin resmi açılışı gerçekleşti.

Son olarak misafirler yine Zeynep Gülin Öngör Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek-İçecek hizmetleri bölümü öğrencileri tarafından hazırlanan ikramlarla temel atma töreni sona erdi.

 

 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız