KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka DönerŞentürk Gayrimenkul

Ekonomi

AKİSAD Derneğinden Kentsel Dönüşüm Bilgilendirme Toplantısı

AKİSAD Derneğinden Kentsel Dönüşüm Bilgilendirme Toplantısı

21 Aralık 2012 Saat: 09:54
AKİSAD Derneğinden Kentsel Dönüşüm Bilgilendirme Toplantısı
AKİSAD Derneğinden Kentsel Dönüşüm Bilgilendirme Toplantısı
DAYIOĞLU KASABI



Akhisar Sanayici ve İş Adamları Derneği (AKİSAD), Akhisarlıları bilgilendirmeye devam ediyor. Manisa Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mustafa Yılmaz ve Proje Müdürü Mehdi Hasanzade’nin katıldığı “Kentsel Dönüşüm” konulu bilgilendirme toplantısı, AKİSAD Derneğinin, Hürriyet Mahallesi 15 sokak 142 numarada bulunan hizmet binası salonunda yapıldı.

Açılış konuşmasını yapan Manisa Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mustafa Yılmaz “Akhisarlıları seviyoruz, çünkü gelişmeye açık bir ilçenin insanlarısınız. Çünkü yapı denetim mevzuatındaki ilk toplantıyı Manisa ilinde Akhisar ilçesi düzenledi. Diğer ilçelerde biz bunları pek göremedik. Bunun için hepinize çok teşekkür ediyorum. Tabiki Kentsel Dönüşüm yeni bir olay, olması gereken bir olaydı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bunun mevzuatını çıkarttı ve artık yeni yeni yönetmeliği yayınlanıyor, daha da geliştirilecektir. İlimizde henüz kentsel dönüşüm başlamadı ama biz başlamasını istiyoruz.Bu bağlamda bütün belediye başkanlarını birer birer ziyaret ettik. İlk defa sağolsunlar Akhisar Belediye Başkanının sahip çıktığını gördüm. Akhisar Belediyesinden başka sahip çıkan arkasında duran yok. Başkanınıza da buradan teşekkür ediyorum. Kentsel Dönüşüm güvenlik bir binada oturmak için yapılması gereken bir şeydir. Riskli alan var, risksiz alanlar var, riskli alanların tespiti en önemli meseledir. Riskli alan dışındaki alanlarında, örneğin 1999 depreminden önce yapılmış, eski deprem yönetmeliğine göre yapılmış yapıların içinde oturan yapı sahipleri mutlaka binalarını inceletsinler. Akhisar’da haritayı incelediğimizde eski yapıların olduğu gibi kaldığı ve çok dar sokakların olduğunu gördük. Riskli alan dediğimiz zaman sadece yapıyı içermiyor, eğer sizin sokağınızın dar olmasından dolayı oraya bir itfaiye aracı giremiyorsa, bir ambulans giremiyorsa burada bir risk vardır demektir. Bunların da ıslah edilmesi gerekiyor. Belediyemiz de bu konuda destek olduktan sonra inşallah korkamadan cesaretli bir şekilde bu kentsel dönüşümü başarı ile burada uygulayacağımız kanaatindeyim” dedi.

Teknik konularda Proje müdürü Mehdi Hasanzade genel açıklamalarda “Kentsel Dönüşüm” adlı sunumu yaptı. Yaklaşık 1 saat süren bilgilendirme toplantısı ardından katkılarından dolayı AKİSAD Başkanı Sait Yalçın katılımcılara teşekkür etti.


 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız