KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Eğitim

Aktiffelsefe’den Kutsal Matematik

Aktiffelsefe’den Kutsal Matematik

25 Ekim 2015 Saat: 14:24
Aktiffelsefe’den Kutsal Matematik
Aktiffelsefe’den Kutsal Matematik
DAYIOĞLU KASABI

The Çınar Residence

Sezgin Ticaret Akhisar

Akhisar Haber - Prestige İnsaat Müeahhitliği

Şen Kardeşler Kasabi - Akhisar

Aktiffelsefe’den Kutsal Matematik

(MANİSA) Haber Merkezi - MHA

Aktiffelsefe Ege Bölge Şubeleri, (Alsancak-Buca-Bornova-Güzelyalı-Karşıyaka-Aydın-Manisa) ortak olarak düzenlediği konferansta dünyaca ünlü, eğitimci, araştırmacı ve yazar Jose Carlos Fernandez Romero’yu ağırladı.

Bornova Uğur Mumcu Kültür Merkezinde gerçekleşen konferansa ege bölgesinden ilgi çok oldu. 3 saat süren konferans boyunca Carlos “Sayıların anlamı, Heliopolis Enneadı, Altın Sayı ve Altın Sayının Doğadaki ve Antik Sanattaki karşılıkları, Pisagor Tetraktisi ve Dünyanın Ruhunun Armonisi, Tanrı'nın varlığını ifade eden semboller: Daire ve Küre gibi pek çok temel matematik konusundan bahsetti. ”Matematik hakikate giden yolları keşfetmemize yardımcı olur. Rakamlar fikirlerin kristalleşmiş halidir. Matematik ve geometri evreni kendimizi ruhumuzu anlamamızı sağlar” dedi

Halkla İlişkiler Sorumlusu Emel Tokuyan “Aktiffelsefe olarak geleneksel bir felsefe okuluyuz. Tarihte doğuda ve batıda pek çok felsefe okulunda ilk çalışılan konu matematiktir. Felsefe okullarının kapısında “matematik bilmeyen giremez” yazar. Pozitif bilimleri çalışmak ve bunun için köprü oluşturmak ihtiyacı vardır. Matematik çalıştıkça insan, evren doğanın yasası ve işleyişi ile ilgili derin ve geniş bir bakış açısına ve anlama sahip oluruz. Bu nedenle bu konferansı düzenlemekten ve halkımızın gösterdiği ilgiden çok mutluyuz” açıklamasını yaptı.

 

Seminerin Konu Başlıkları:

1 Kutsal geometri ve kutsal matematik nedir? Anlakalır varlıklar olarak sayılar ne anlama gelmektedir?

2 İlahi prensiplerin ifadesi olarak sayılar: Heliopolis Enneadı.

3 Pisagor Okulunda Sayıların Sınıflandırması: Çift Sayılar, Tek Sayılar, üçgen sayılar, dörtgen sayılar, çokgen sayılar, çok yüzlü sayılar, kuzen, arkadaş ve mükemmel sayılar vb.

4 Yaratıcı Güçler Hiyerarşisinin bir simgesi olarak Pİ sayısı. Doğanın dinamik akışında görülen Var Oluş ve Eyleyiş arasındaki geliş gidişlerin bir yansıması olan, Doğru ve Eğri arasındaki ilişki.

5 Altın Sayı ve Altın Sayının Doğadaki ve Antik Sanattaki karşılıkları.

6 Grek Lexarithmos (Grek Ebced Hesabı) ve Kabalistik Yöntemler.

7 Thales Teoremi, Anahtar benzetmesi, artimetik ve geometri arasındaki bağlantı, gerçekliğin idrakı için altın anahtar.

8 Mısır'da Neter anlayışı (İlahi Güç) ve tam sayılar ile oluşturulan üçgenler ve dörtgenler.

9 Büyülü karelerin gizemi.

10 Pisagor Tetraktisi ve Dünyanın Ruhunun Armonisi.

11 Doğanın Temel Şekilleri: Platonik Katılar.

12 Katlanarak oluşturulan kübün manası.

13 Yaşamın evrimsel ve dinamik hatları, Koniler: Daire, elips, parabol ve hiperbol. Dış ve iç patikanın sembolü olarak sarmallar, ve bu her iki patika nasıl gerçekten birbirlerinin aynası olmaktadır?

14 Tanrı'nın varlığını ifade eden semboller: Daire ve Küre.

ÖZGEÇMİŞ

Jose Carlos Fernandez Romero 1965’de İspanya’da doğan Jose Carlos Fernández araştırmacı, eğitmen ve yazardır. Karşılaştırmalı Teolojik Semboloji ve Felsefe eğitimini Madrid’de tamamlamıştır. Portekiz ve İspanya’da Esfinge, Cuadernos de Cultura, Conócete a ti Mismo gibi birçok farklı dergide yüzlerce makale yazmıştır.

Yayınlanmış kitapları arasında “Evrensel Cordoba, Hipatia’nın İnisiyatik Yolculuğu, Florbela Espanca, Bir Şairin Hayatı ve Ruhu, Grecia Mágica yayın dizisinin koordinatörlüğü, Atlantis, Mit ve Gerçek, Santiago Yolu, Tapınak Şövalyeleri, Evrensel Değerler, Florbela Espanca ’nın yayınlanmamış soneleri, Don Dinis Uygarlaştırıcı Kral sayılabilir.

Yakında yayınlanacak olan kitapları arasında: “Portekiz’in Kralları, Şairleri ve Bilgeleri, Fernando Pessoa’da Ezoterizm ve Ibn Qasi Eserleri Üzerine, Algarve’nin (Batı Endülüs) İnisiye Kralı, Kara Afrika Dinleri sayılabilir.  Çeşitli kurumlarda bilimsel, edebi, sanatsal ve tarihsel konular üzerine söyleşiler, konferanslar vermektedir. Klasik Hitabet ve Güzel Konuşma üzerine kurslar vermektedir. Florbela Espanca Şiir grubunu yönetmektedir.

Emevi Kordoba dönemi, Julio Romero de Torres’de Sanat Sembolizmi ve Tibet Sanat Sembolizmi üzerine belgesel senaryolar hazırlamıştır.

2004 yılından beri yaşadığı Portekiz’de Vyasa Doğu Çalışmaları Merkezinin yöneticisidir.

Mısır ile ilişkili olarak, Gizemli Mısır sergisini organize etti, aynı konu üzerine birçok yazılar yazdı, “Mısır’da Kalp Öğretisi, Antik Mısır’da Insan Olma Görüşü, Anubis ve Heket, yeniden doğum, Ptahotep’ten Düşünceler” bazı yazılarıdır.

Verdiği ve düzenlediği başka kurslar; Eski Mısır’da Kutsal Matematik, Mısır Tanrıları, Mısır Sanatı Sembolizmi, Mısır Ölüler Kitabı üzerine araştırmalar, Mısır hiyeroglofisi ve ikonografisi.

Kutsal matematik ile ilgili olarak, Portekiz’de Kutsal Geometri ve Matematik Halkasını yönetmektedir. Konu üzerine sayısız konferans ve makaleleri vardır.

Matematik ve Kutsal Geometriye giriş (35 saatlik kurs)/Platonik Katılar ve Günümüz Bilimi/Eski Mısır’da Kutsal Matematik/İlksel Hıristiyanlık döneminde kutsal matematik.

 





 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız