KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Sağlık

Alaşehir’de İlk Özel Hastanenin Temeli Atıldı

Alaşehir’de İlk Özel Hastanenin Temeli Atıldı

29 Ekim 2014 Saat: 14:51
Alaşehir’de İlk Özel Hastanenin Temeli Atıldı
Alaşehir’de İlk Özel Hastanenin Temeli Atıldı
DAYIOĞLU KASABI

Alaşehir’de Gediz Global A.Ş tarafından yapılacak olan Özel Sarıkız Hastanesi’nin temeli düzenlenen törenle atıldı. Alaşehir’in ilk özel hastanesi olacak Sarıkız Hastanesi’nin temel atma törenine, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’de katıldı.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Alaşehir’de yapımına başlanan Özel Sarıkız Hastanesi’nin temel atma törenine katıldı. Törene Başkan Ergün’ün yanı sıra Alaşehir Kaymakamı Kemal İnan, Alaşehir Belediye Başkanı Gökhan Karaçoban, Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk, Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yaşar Coşkun, Gediz Global A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Nail Sarıoğlu ile birlikte çok sayıda davetli katıldı. Temel atma töreninde ilk olarak söz alan Gediz Global A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Nail Sarıoğlu, Manisa’da istedikleri ilçede yatırım yapma hakkına sahip tek kuruluş olduklarını belirterek, “Bu yatırımı buraya yapmamızın en büyük sebeplerinde birisi Alaşehir halkının samimiyeti ve güler yüzlü yaklaşımı olmuştur. Alaşehir’e gelirken bazı çekincelerimizde oldu. Acaba sıkıntı yaşarmıyız diye düşündük. Ancak bizden daha hevesli bir belediyeyi karşımızda bulduk. Bize her türlü desteği verdiler. Burada istihdamın yanı sıra Alaşehir halkımız sağlık hizmetini güleryüzlü, hızlı ve kaliteli alacaklar. Alaşehir’in buna ihtiyacı vardı. İlçemize hayırlısı olsun” dedi.

Küçük Bir Hayalim Gerçek Oldu

Alaşehir’de özel bir hastane açılmasının hayalleri arasında olduğunu ifade eden Alaşehir Belediye Başkanı Gökhan Karaçoban, “Seçimler öncesinde hayata geçirmeyi planlıyorduk. Ama bazı aksilikler engel oldu. Bugün küçük bir hayalimin gerçek olduğunu söyleyebilirim. Bizler Alaşehir’in ihtiyaçlarını karşılama, Alaşehir’i geleceğe hazırlama ve marka şehir oluşturmak için çalışıyoruz. Halkımıza verdiğimiz sözleri yerine getirmek amacıyla gece gündüz çalışıyoruz. Bu hastanenin en kısa zamanda hayata geçmesi adına Alaşehir Belediyesi olarak takipçisi olacağız. Daha önce hastalarımız Salihli’ye özel hastanelere taşınıyordu. Artık bu sorun ortadan kalkacak” diye konuştu.

İmar Sorunu Yatırımcıya Engel Oluyor

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ise konuşmasında Gediz Global A.Ş’nin Manisa’da da yatırım yapmak istediğini ancak 26 yıldır yapılamayan imar planlarının buna engel olduğunu söyledi. Geçtiğimiz dönemde firmanın Merkez Efendi Mahallesi’nde belediyeye ait alanda yatırım yapmak için kendilerine başvurduğunu hatırlatan Başkan Ergün, “O günü şartlarında imar konusu nedeniyle meclis bu yatırıma olumsuz karar vermişti. Nail kardeşimiz o günün şartlarında gönül koymuş olabilir. Ama yasalar çerçevesinde hareket ettik. Bunun sebebi Manisa’da 26 yıldır yapılamayan, siyasi çıkarlar sonucu reddedilen imar planlarıdır. Sonuç itibariyle baktığımızda Manisa kaybetmiştir. Allah nasip ederse Manisa’nın 17 ilçesiyle imar planı çalışmalarını başlattık. İnşallah bu tür yatırımların Manisa’da da önünü açacağız” dedi.

İnsan Odaklı Hizmet Yapan Başımızın Tacıdır

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, eğitim ve sağlık başta olmak üzere insan odaklı hizmetlere yatırım yapanların başlarının tacı olduğunu belirterek, “Bu nedenle Alaşehir ilçemize kazandırılacak olan bu güzide sağlık tesisini önemsiyoruz. İnsanların kaliteli, mutlu ve esenlikli bir yaşam sürmelerinin ana koşulu sağlıklı bireyler olmalarından geçmektedir. Bedenen ve ruhen sağlıklı bireyler, eğitimin artmasına, üretimin güçlenmesine, ülkenin kalkınmasına dolayısıyla toplumsal refahın artmasına önemli katkı sunarlar. Tabi bunları bir araya getirecek, tam donanımlı, günün koşullarına uygun şartlarda hastanelerin yapılması oldukça önemli bir konudur” şeklinde konuştu.

Alaşehir’in İhtiyacı Vardı

Nüfusu 100 bine yaklaşan Alaşehir’in böyle donanımlı hastanelere ihtiyacı olduğunu ifade eden Başkan Ergün, “Bu nedenle 2004 yılından bu yana Manisa’da hizmet veren Gediz Tıp Merkezi’nin hasta ve toplum sağlığını esas alan, üstün nitelikli ekibi ve modern alt yapısını Alaşehir’e de ulaştırmasından büyük memnuniyet duyuyorum. Manisa’mız ve 17 ilçemizde yatırımcıları bölgemize çekmek için gerekli teşvikleri yapacağımızın ve işadamlarımıza destek sağlayacağımızın bilinmesini isterim. Eğitim, sağlık, spor, sosyal ve kültürel anlamda kentlerimizi geliştirecek, zenginleştirecek her yatırımın destekçisi olmaya hazırız. Bu duygularla Özel Sarıkız Hastanesi’nin Alaşehir’e kazandırılmasında emeği geçenleri kutluyorum. Ülkemiz için, ilimiz için, ilçemiz için kim bir çivi çakmışsa Allah hepsinden razı olsun” dedi.

Hastanenin Temelini Protokol Attı

Konuşmaların ardından hastanenin temeli Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, İlçe Kaymakamı Kemal İnan ve diğer protokol üyeleri tarafından atıldı. İşçilere kolaylıklar dileyen Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün hastanenin kazasız belasız hizmete açılması temennisinde bulundu. Başkan Ergün, temel atma töreninde kendisiyle fotoğraf çekilmek isteyenleri de geri çevirmedi.

 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız