KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka DönerŞentürk Gayrimenkul

Güncel

ATSO Başkanı Yılmaz’dan Akhisar Dev Yatırım

ATSO Başkanı Yılmaz’dan Akhisar Dev Yatırım

26 Mart 2015 Saat: 17:39
ATSO Başkanı Yılmaz’dan Akhisar Dev Yatırım
ATSO Başkanı Yılmaz’dan Akhisar Dev Yatırım
DAYIOĞLU KASABI

Sezgin Ticaret Akhisar

Akhisar Haber - Prestige İnsaat Müeahhitliği

Akhisar Fayton Hotel

Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdurrahman Yılmaz, ATSO toplantı salonunda yaptığı basın açıklamasında Akhisar ve Akhisarlıya bahşedilmiş 5 sürpriz olduğunu ifade ederek en önemli projesini açıkladı.

AKHİSAR OSB’DE MÜTEŞEBBİS SÖZ SAHİBİ OLUYOR

Abdurrahman Yılmaz; İlk olarak şunu söylemeliyim. Ticaret Odamız, Akhisar’a ekonomik değer katan organize sanayi bölgesindeki müteşebbis arkadaşlarla, yatırımcılarla bir toplantı yaptık. Organize sanayi artık gerçek sahipleriyle birlikte yönetme adına bir adım attık. Şuandan itibaren bu gelişmeler bizim adımıza çok sevindirici. Oradaki müteşebbis olan arkadaşlar artık oranın yönetiminde söz sahibi olabilecekler.

PATENT ENSTİTÜSÜ YÖNETİM KURULUNA ATANDIM

İkinci olarak da Ticaret ve Sanayi Odası olarak üçlü kararnameyle yani makam Bey’in önerisi ve Başbakan ve Cumhurbaşkanı’nın oluru neticesinde Patent Enstitüsü Yönetim kuruluna atandım. Akhisar Ticaret Borsası Başkanı Abdurrahman Yılmaz olarak. Türkiye Patent Enstitüsü Türkiye’ye ciddi manada değer katan aynı zamanda da Dünya çapındaki patentin organizasyonunun yapıldığı yer. Bu Akhisar’ımıza ciddi bir değerdir. Ben bu onuru ve gururu Akhisarlılar adına, odam adına kabul ediyorum.

ODALAR BORSALAR BİRLİĞİNİN EKONOMİK SOSYAL KONSEY TEMSİLCİSİ OLARAK ATANDIM

Üçüncü olarak Birleşmiş Milletlerin ekonomik ve sosyal konseyi var. Bu örgütün işlevselliği şudur; Bütün ekonomik ve sosyal konularla ilgilenen bütün kurumların koordinasyonunu sağlayan temel bir organ. Uluslar arası sosyal ve ekonomik sorunların tartışıldığı ve aynı zamanda siyasi tavsiyelerinde oluşturulduğu merkezi bir forum niteliğinde Odalar ve Borsalar birliği 2009’dan bu yana söz konusu olan bu konseyde özel danışmanlık statüsüne sahiptir. Bu kapsamda 18.04.2014 tarihi itibariyle Odalar Borsalar birliğinin ekonomik sosyal konsey temsilcisi olarak da şahsım görevlendirildim. Bu hafta sonu Birleşmiş Milletlerde Dünya çapındaki istihdamın arttırılması noktasında bir bildirim olacak orda. Dünya çapında 54 üyeden oluşuyor. Cuma günü Amerika’ya gidiyorum. Bu konsey yılda bir kez toplanıyor. Toplandığında ise; kalkınma programları, ticaret ve kalkınma konferansı, çevre programı konuları işleniyor.

SOĞUK TULUMBAYA 2 KATLI OTEL

Dördüncü olarak bizim büyük sinema diye tabir ettiğimiz bir alanımız var. 1650 metrekareden oluşuyor. Şuan itibariyle Vakıflar Bölge Müdürlüğünün orası. Vakıflar Bölge Müdürlüğünden orayı arzu ettik. Bizim odaya geldiğimizde 2-3 tane hedefimiz vardı. Birinci hedefimizde üyelerimizin burada kendilerini evinde hissetmelerini arzu ediyorduk. Bir sorunla karşılaştığında çözümünü burada birlikte bulmayı arzu ettik. Bunu tesis ettik. Önümüzdeki günlerde bir hukukçumuz göreve başlıyor. Yeminli mali müşavirimiz buradaki konularda danışmanlık yapıyor. Bu dönemde rutinden çıkıp Akhisar’ımıza bir şey yapmak istedik. Odanın işlevinden haricinde olarak yapmak istedik. Hem odamızın bütçesine katkı sağlamak hemde bu dönem olarak Akhisar’ımıza hizmet etmek amaçlı bu soğuk tulumbadaki yeri Vakıflar Bölge Müdürlüğünden oda olarak istedik. Daha sonra orada küçük bir parsel çıktı. Dolayısıyla onları da ikna ettik. 2 Katlı bodrum katında otopark ve 1 kat orada ki eski dükkanları muhafaza edebilmek için güzel bir dükkan sistemi ve üstteki 2 katıda otel olarak arzuluyoruz. Projelerini çizdirdik. Gerekli izinleri aldık. Vakıflar meclisinden bugün veya yarın geçireceğiz. Bu arada Başbakan yardımcısı Bülent Bey’e çok teşekkür ediyorum. Çünkü bu konu ile ilgili bizim gayretimizi gördü ve sahip çıktı. O bölgede yeni bir yapılanma başlasın hem de ekonomik değeri artsın hem de biz oda olarak rutin işlerimiz devam ediyor. Oda olarak böyle bir hizmeti bu dönem Akhisar’ımıza hediye etmeyi arzu ettik.

İHTİSAS ORGANİZEDE DÜĞMEYE BASILDI

Beşinci olarak biz İhtisas Organize’nin yüzde 6’sına sahibiz. İhtisas Organize şuan itibariyle bütün prosedürü tamamlandı. Düğmeye basıldı. Ciddi manada bir talep var. Biz yine orada Akhisar Ticaret ve Sanayi Odasının önderliğinde bir pirina fabrikasını oda olarak biz arzu ettik. Valimizden, müteşebbis heyetten böyle bir ekonomik değeri yüksek olan bir yeri zeytinyağı ve zeytin üreticilerimizle birlikte güzel numunesi olan bir şirket kurup altın hissesi olan bir şirketi Akhisar’ımıza katmak istiyoruz. Bunun içinde start verdik. Önümüzdeki günlerde oranın busines planının lansmanını yapmayı arzu ediyoruz.  Akhisar’a böyle bir güzelliği katmanın onurunu ve gururunu yaşayacağız.

 

Akhisar Haber - Özel Akhisar Hastanesi



 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız