KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka DönerŞentürk Gayrimenkul

Magazin

Balkan Göçmenleri Derneği Hizmet Binası Hizmete Girdi

Balkan Göçmenleri Derneği Hizmet Binası Hizmete Girdi

19 Nisan 2015 Saat: 19:39
Balkan Göçmenleri Derneği Hizmet Binası Hizmete Girdi
Balkan Göçmenleri Derneği Hizmet Binası Hizmete Girdi
DAYIOĞLU KASABI

The Çınar Residence

Sezgin Ticaret Akhisar

Akhisar Haber - Prestige İnsaat Müeahhitliği

Akhisar Fayton Hotel

Akhisar Balkan Göçmenleri Derneği yeni hizmet binası törenle açıldı. Akhisar Merkez Reşatbey Mahallesi Rumeli Caddesi 316 sokak 130 numara Gayret Camii karşısında açılışı yapılan hizmet binası açılışına AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Türkiye Makedonya Fahri Konsolosu İbrahim Dönertaş, Batı Trakya Dayanışma Derneği Genel Başkanı Taner Mustafaoğlu, Keskinoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Keskinoğlu, Ege Balkan Türkleri Federasyonu Başkanı  & Balkan Türkleri Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Kocaman, Köfteci Ramiz Yönetim Kurulu Başkanı Bircan Taşkınlar, siyasi parti temsilcileri ve davetliler katıldı.

Akhisar Balkan Göçmenleri Derneği Başkanı Tunay Gül; “Bizlerin bundan 100 yılı aşkın süre önce Anadolu topraklarını vatan bilmiş, kültür ve yaşayış tarzını Türkiye topraklarına getirmiş hatta bu güzel Anadolu topraklarında ölmeyi benimsemiş göçmen evlatlarıyız. Atalarımızın bu ülkeye getirdiği ve bu günlerde unutulmaya yüz tutmuş gelenek, örf, adet yemek ve müzik tarzı gibi kültürel etkinliklerimizi unutturmamak için şahsım ve yönetim kurulum olarak tüm göçmenler olarak huzurunuzdayız. Bu güzel Akhisar'ımıza gerek sosyal gerek kültürel anlamda Balkan göçmenleri olarak üzerimize düşen ne varsa herşeyi yapmaya hazır olduğumuzu beyan ederim. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın dileyerek dernek binamızın resmi açılışına tüm dernek kurucularım ve üyelerim adına teşekkürlerimi sunar hoş geldiniz diyorum” dedi.

Birlik ve beraberliğin önemine değinen Türkiye Makedonya Fahri Konsolosu İbrahim Dönertaş; “Size Üsküp'ten, Makedonya'dan Pirlepe'den selamlar getirdim. Bu dernek açılışında bulunmamda vesile olan sevgili dostum Mehmet Keskinoğlu'na beni buraya davet ettiği için çok teşekkür ediyorum. Hemşehrilerimin arasında bulunmaktan çok mutluyum. Bu güzel insanların arasında olmaktan onur duyuyorum. Bütün milletvekili adaylarımıza başarılar ve iyi sıralamalar diliyorum. İnşallah Ankara'da bizim ve hemşehrilerimizin sesi olurlar. Bizler çok onurlu insanlarız. Bizden olan kişiler, bizim evlatlarımız bize yardım etmesi gerekiyor. Birlik ve beraberlik çok önemli. Bizler onurlu şerefli çok büyük bir aileyiz. Bizleri buralara getiren atalarımıza Gazi Mustafa Kemal'e ve hepsine rahmet diliyorum” dedi.

Balkanlardan selam getirdiğine vurgu yapan Batı Trakya Dayanışma Derneği Genel Başkanı Taner Mustafaoğlu; “Batı Trakya’dan sizlere selamlar getirdim diyeceğim ama Yunanistan'a girmesi yasak olan ve sadece Batı Trakya Türklerinin sadece Lozan anlaşmasından kaynaklanan haklarını savunduğum için Yunanistan'a girişim yasak olduğundan bunu bizzat söyleyemiyorum. Size İskeçe'den selam olsun diyorum. Benim derneğim 1946 yılında kurulmuş 16 Şubesi olan burada Soma'da da şubesi olan bir dernek. Burada herşey çok güzel görünüyor. Dernekleri dernek yapan üyeleridir. Burada üye görüyoruz. Bu işe ilgili insanlar görüyoruz. Birde dernekçilikte abiler çok önemlidir. Onlarıda burada görüyoruz. Mehmet Keskinoğlu dün bana söylediğinde Bursa'daydım. Bu açılışı kaçırmak istemedim. Bizim Rumeli insanı olarak dernekte yapmamız gereken iki tane şey var. İlk olarak Rumeli'yi unutmayacağız. İkinci olarak unutturmayacağız. Çocuklarımıza ve Türkiye'ye oraları unutturmayacağız. Oralarda Türkiye'de yaşandığını unutturmayağız” dedi.

Kavgayla işlerinin olmadığını dile getiren Keskinoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Keskinoğlu; “Taner Mustafaoğlu kardeşimize rica ettiğimde yarın biz sizin yanınızdayız dedi. Aynı şekilde İbrahim Dönertaş kardeşime bahsettiğimde bütün programlarımı bırakıp sizinle birlikte olmak istediğini söyledi. Onlara hepinizin adına teşekkür etmek istiyorum. Burada çok önemli olan birlik ve beraberlik. Benim babam 1921'de Drama'dan, annem 1926'da Selanik'ten bu topraklara göçmüş. Şuanda Türkiye'de ve Akhisar'ımızda birlik ve beraberlik içinde yaşıyoruz. Bu yaşayışımızın gayesi çok daha birlik ve beraberliği bir araya getirip sürekli bu aileyi büyütmek. Kavgayla işimiz yok. Bizim tek istediğimiz hep bir arada aynı çatı altında organizasyonlarımızı yapıp bu aileyi çok daha iyi yerlere getirmek istiyoruz” dedi.

Osmanlı yetimlerinin tek güvencesi güçlü Türkiye olduğunu dile getiren Ege Balkan Türkleri Federasyonu Başkanı  & Balkan Türkleri Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Kocaman; “Sakarya'da, Dumlupınar'da bu ülkeyi vatan için savaşan ulu önder Mustafa Kemal'in hemşehrileri değerli yol arkadaşlarım hepinizi saygıyla selamlıyorum. Bizler çalışmamızla ve çalışkanlığımızla bu ülkeye katkı koymalıyız. Çünkü Balkanlarda kalan Osmanlı'nın yetimlerinin tek güvencesi güçlü Türkiye Cumhuriyeti'dir. Bu duygu ve düşüncelerimle Tunay ve Hakan ekibine başarılar diliyorum” dedi. Bu birlik ve beraberliğin önemine vurgu yapan Köfteci Ramiz Yönetim Kurulu Başkanı Bircan Taşkınlar “Bizler zamanında Anadolu'dan göçüp Makedonya'ya yerleşen insanlar orasını Rumeli kültürüyle geliştiren ve Makedonya, Yugoslavya sınırları içinde kalan bugün için Üsküp merkezi olan Makedonya, Manastır, Mitola, Velez, Strunca, Radovi, İştip ve oraya kadar uzanan coğrafyada aşağı yukarı 600 yıl yaşamışız. Oradan buraya gelmişiz. Bu aynı havayı soluyan insanlar bugün bu konuşmayı bana bahşettikleri için çok mutluyum. Sizleri her zaman kucaklıyorum. Bu derneğin açılışında emeği olan insanlarımıza bizim bir tuzumuz bile yok. Bu birlik ve beraberliği kaybetmeyelim. Hep birlikte daha nice açılışlar yapalım” dedi.

Herkesin derneğe üye olması gerektiğini belirten Makedon Göçmenleri Derneği Eski Başkanı İsmet Akkaynak: Benim değinmek istediğim konu çok farklı. Az evvel Bircan ağabeyimizin ifade ettiği gibi bizler suyun öbür yakasından gelmişiz. Biz başka bir ülkeden göç etmiş Akhisar'a yerleşmiş insanlarız. Bu dernekleri yaşatmanın yegane sahibi bizleriz. Geçmişte yaptığımız istatistikler sadece Akhisar'da göçmen anlamında yüzde 51'i temsil ediyor. Yine benim araştırmalarıma göre 6-7 yıl önce sadece 37 bin seçmen sayısı vardı göçmen olarak. Üye olmayan arkadaşlarıma seslenmek istiyorum. Bu tür sivil toplum örgütlerine sahip çıkmamız gerekiyor. Başka türlü bu sivil toplum örgütlerinin ayakta durma şansı çok az. Ne yaparsak yapalım işin sonu paraya dayanıyor. Burada iş adamlarını ve patronlarla beraberiz. Neden kendi dernek binamızı satın almıyoruz ? Neden bu işi bir adım daha öne taşıyamıyoruz? Akhisar'da 50 ila 55 bin göçmen varız. Bütün arkadaşlardan ricamız ne pahasına olursa olsun gelip derneğe üye olmalarını rica ediyoruz” dedi.

Akhisar Haber - Özel Akhisar Hastanesi

 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız