KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka DönerŞentürk Gayrimenkul

Siyaset

Başbakan Davutoğlu Manisa'da Muhalefete Yüklendi

Başbakan Davutoğlu Manisa'da Muhalefete Yüklendi

25 Mayıs 2015 Saat: 11:47
Başbakan Davutoğlu Manisa'da Muhalefete Yüklendi
Başbakan Davutoğlu Manisa'da Muhalefete Yüklendi
DAYIOĞLU KASABI

The Çınar Residence

Sezgin Ticaret Akhisar

Akhisar Haber - Prestige İnsaat Müeahhitliği

Akhisar Fayton Hotel

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu Cumhuriyet Meydanında miting yaptı. Konuşmasına Manisa'yı selamlayarak başlayan Davutoğlu, "Her geldiğimizde feyzaldığım, ilham güç aldığım, devletimizin plan şehri, devlet fidanlığı Manisa'ya selam olsun" dedi.

Manisa'nın Osmanlı Devletinin nokta kentlerinden birisi olduğunu söyleyen Davutoğlu, "Osmanlıcayı yabancı dil ilan edenler Manisa'ya gelip selam veremezler. Manisa tarihimizin sürekliğini temsil ediyor. Manisa devletin fidanlığı, AK Parti'de Cumhuriyetin Fidanlığıdır" diye konuştu.

DAVA MEZARDA BİTER

8 Haziran Genel Seçimleri sonrasında siyasete ara verecek olan Manisalı Bülent Arınç'ın her zaman yanlarında olacağını iddia eden Başbakan Davutoğlu, "Arınç bir dönem ara verecek. Ama davaya değil, sadece milletvekilliğine ara verecek. Bizim için dava doğumdan mezara kadardır. Kendisi hiç kırılmadan yeni arkadaşlarına yol açıyorlar. Başka partiler böyle mi? AK Parti devlet ahlakının zirvesidir" dedi.

FETRET DEVRİ BİTTİ

2002 öncesinde Türkiye'nin Fetret dönemi geçirdiğini bu dönemin AK Partiyle birlikte tarih olduğunu savunan Başbakan Davutoğlu, "2002 yılında devlet kendi memurunun maaşını ödeyemiyordu. Kemal Derviş gelip tüm destekleri kesmişti. Öyle ki başbakanlıktan diğer bakanlıklara yazı gidiyordu. Hazinede para kalmadı siz başınızın çaresine bakın diyorlardı. Kocaeli Depremi olduğunda devlet bölgeye 4 gün ulaşamamıştı. Tam bir fetret devriydi. Türk parasının kıymeti kalmamıştı. Bu fetret devrine biz son verdik. Devlete Osmanlı, Selçuklu aşısı yaptık. Devlet kendini topladı büyümeye başladı. 2002 yılında en küçük projeler dahi yapılamıyordu. Biz denizin üzerine dolguyla hava limanı yapan bir partiyiz" dedi.  

İKİNCİ YARI BAŞLIYOR

Türkiye'nin şahlanışının ikinci döneminin 7 Haziran sonrasında başlayacağını belirten Davutoğlu, "Daha maçın ilk yarısı bitti ikinci yarı başlıyor. Önce 12 yılda devleti derledik topladık. Şimdi de duble yolları oto yollara çevireceğiz. İzmir-İstanbul otoyolunu yapıyoruz. İstanbul-Manisa arası 3 saate kadar düşecek. Şehzadelerin şehriyle sultanların şehri buluşacak. Bizim vizyonumuz bitmez. Manisa'da 81 km yol vardı bunu 411 km'ye çıkardık. Aynı şekilde Yüksek Hızlı Trenler yapıyoruz. Ankara-İstanbul arası 1,5 saate düşecek. İzmir-Ankara hızlı trenini yapacağız. Tüm yolların durağı Manisa olacak. Yeni bir Türkiye doğuyor" dedi.

Diğer partilerin bunu istemediğini söyleyen Davutoğlu, "Birileri bundan rahatsız. CHP rahatsız, MHP rahatsız, HDP rahatsız. Bunlar legal görünen rahatsızlar. CHP'nin Manisa'da bir dikili ağacı var mı? Şurası bizim eserimiz diyecekleri bir tek şey var mı? Şimdi çıkıp bir takım vaatlerde bulunuyorlar. Bekara hanım boşamak kolay. Onlar devlet millet ne demek bilmezler. Kılıçdaroğlu milleti aldatamaz. Aynı şekilde MHP'de öyle. Milliyetçilik ifadeleriyle halka hitap etmek kolay. MHP 81 ilde miting yapabildi mi? Bu bizim 59. mitingimiz. Ben tüm illere gideceğim. 81 ile giden tek Parti biziz" dedi.

ALTIGEN OLUŞTURDULAR

Genel seçimler öncesinde diğer partilerin AK parti karşısında birleşerek ittifak yaptığını iddia eden Davutoğlu, "Anada'da Mersin'de HDP binalarına saldırıldı. HDP bunu MHP'liler yapmaz dedi ve AK Partilileri suçladı. MHP'de bunu destekledi. Hemen koalisyon kurdular. Aynı şekilde eskiden F tipinden bahseden Ulusalcı CHP bugün paralellerle görüşüyor. Birbirlerini ziyaret ediyorlar. Arka kapıda görüşüyorlar. Karşımızda MHP-CHP-HDP koalisyonu var. Bunlara Paralel çete- Kandil ve DHKP-C'de destek veriyor. HDP,DPKP-C'nin avukatıdır. Terör örgütünün avukatındın iktidar olur mu? DHKP-C'nin desteklediği bir parti demokrat olabilir mi? Ulusalcı CHP'de DHKP-C'nin bir üyesini Hatay'dan milletvekili adayı yaptı. Bu CHP'den Cumhuriyetçi olur mu? Biz bu altılı çeteye karşı AK Partiye Milli irade desteği istiyoruz. Onlar altıgen oluştursunlar biz yolumuzdan yürürüz" dedi.

ZARARLAR KARŞILANACAK

Manisa'da Şubat ayında bağları vuran don olayında üreticinin büyük zarar gördüğünü söyleyen Davutoğlu, zararların karşılanacağını söyledi. Davutoğlu, "Üzümde bir don olayı yaşandı. Buradan söylüyorum nerede afet yaşanmışsa devlet onun yanındadır. Manisa'da da üreticilere bu afetin zararları karşılanacak şekilde yardımcı olacağız" dedi.  

SOMA'YI HİÇ UNUTMADIK

301 madencinin yaşamını yitirdiği Soma Maden Faciası sonrasında hükümet olarak gerekenlerin yapıldığını savunan Başbakan ahmet Davutoğlu, "onların acılarını paylaşıyorum. O acılar hala yüreğimizde. Somanın emrindeyiz. O acıların kimsenin istismar etmesine izin vermeyiz. Facio sonrasında madencilerin tüm çalışma şartlarını değiştiren yasalar çıkardık. Her bir kardeşimize destek verdik. Özel sektör ve STK'nın da katkılarıyla her aliye konut verildi. Kazazedelerin çocuklarını burslu yaptık. 1999'da Kocaeli depremi olduğunda vatandaşlarına sahip çıkmayan Türkiye ile bugünkü Türkiye arasındaki farka bakın. İş Güvenliği yasasını çıkardık. Madencilerin en iyi şartlarda çalışmasını sağladık. Hiç bir madenci 2 asgari ücretten aşağı çalışamaz dedik. Çağdaş bir madencilik için ne gerekiyorsa yaptık yapmaya da devam edeceğiz. 78 milyon vatandaşımızın gözünden bir damla yaş düşse o bizim yüreğimize düşen bir kurşun olur. Onun için gece gündüz uyumayız. Allah bir daha böyle acı göstermesin" dedi.

YENİ BİR GELECEK

7 Haziran sonrası tüm Türkiye'ye olduğu gibi Manisa'ya da yeni bir gelecek hazırladıklarını söyleyen Davutoğlu, "Spil dağından aşağıya teleferik koyuyoruz. Üniversitemize Teknoloji Geliştirme Bölgesi kuruyoruz. Soma-Demirci ve Selendi Devlet hastanelerini yapıyoruz. 400 Yataklı Merkez Efendi Devlet Hastanesini yapıyoruz. Yunusemrede Kentsel Dönüşüm devam ediyor. Manisa'da göller ve barajlar yapıyoruz" dedi. Davutoğlu konuşmasının ardından Manisa milletvekili adaylarını kürsüye çağırdı ve Manisalılardan 9 milletvekili istedi.

Akhisar Haber - Özel Akhisar Hastanesi

 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız