KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Siyaset

Başkanlık Sistemi Teklifi Meclis’e Geliyor

AK Parti İl Başkanları toplantısında konuşan Başbakan Yıldırım konuşmasının sonunda bombayı patlattı."Başkanlık sistemi için adımlarımızı atacağız. kısa sürede meclise teklifi götüreceğiz" dedi.

12 Ekim 2016 Saat: 13:47
Başkanlık Sistemi Teklifi Meclis’e Geliyor
Başkanlık Sistemi Teklifi Meclis’e Geliyor
DAYIOĞLU KASABI

Sezgin Ticaret Akhisar

Akhisar Haber - Prestige İnsaat Müeahhitliği

Akhisar Soydemir Yol Yardım ve Araç Kurtarma

Başkanlık Sistemi Teklifi Meclis’e Geliyor

Haber Merkezi- Manisa Haber

AK Parti İl Başkanları toplantısında konuşan Başbakan Yıldırım konuşmasının sonunda bombayı patlattı."Başkanlık sistemi için adımlarımızı atacağız. kısa sürede meclise teklifi götüreceğiz" dedi.  Başbakan Yıldırım'ın konuşmasında öne çıkan başlıklar Genişletilmiş il başkanları toplantımızın ülkemize ve milletimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Bundan önceki toplantımızı Ağustos ayında yapmıştık. Kuruluşumuzdan bu güne kadar değişmez bir kuralımız var o da istişaredir. Ak Parti'nin en güçlü geleneği istişaredir. 15 Temmuz darbe girişimi sonrası yaşananlar, terörle mücadelede son durumu değerlendirdik, değerlendirmeye devam ediyoruz.

HEYECANLI BİR KONUŞMA YAPMAK İÇİMDEN GELMİYOR

Bugün bu toplantımızda partimizi, teşkilatımızı, yaptıklarımızı yapacaklarımızı enine boyuna konuşacağız. Toplantımızdan bugüne kadar geçen sürede hizmet aşkımızı daha da büyüterek azimle gayretle çalışmaya devam ediyoruz. AK Parti kurulduğu ilk günden itibaren biriz, iriyiz ve hep birlikte Türkiye'yiz. Bugün sakin bir toplantı yapacağız. Heyecanlı bir konuşma yapmak içimden gelmiyor. Kemal abinin bende ayrı bir yeri var. Yıllar önce tanıştık, beraber çok hatıralarımız var. Bu toplantı onun anısına daha sakin geçecek.

TERÖRLE MÜCADELE

Terör örgütü ile birlikte olan ve onların siyasi uzantılarının da maskelerini tek tek düşüreceğiz. Türkiye'nin istikrarına kast eden sadece FETÖ değilne kadar eli kanlı terör örgütü varsa ülkemize saldırıyor Millete hizmet için siyaseti hep bir araç olarak gördük. Bizler siyasetin millete hizmet için önemli bir araç olduğunun bilincinde olarak siyasi hayatımızda altın sayfalar yazan bu muhteşem kadroyu, siz yol arkadaşlarımın her birini tebrik ediyorum.  Hain terör örgütü yol arkadaşlarımızı, kardeşlerimizi alçakça, kalleşçe şehit etti. Hem de çoluk çocuğunun, eşinin gözü önünde bu alçaklığı yaptılar. Burada, milletimin, sizlerin huzurunda söz veriyorum ki dökülen her damla kanın hesabını tek tek soracağım. Teröristleri, onların destekçilerini ülkemizde nefes alamayacak hale getireceğim." "Terör örgütü üyesi de destekçisi de bu topraklardan tamamen çıkarılacak. Bundan en ufak kim şüphe ediyorsa ben de onun aklından şüphe ederim.

" YEREL SEÇİMLERE FETÖ İLE  KOL KOLA GİRDİNİZ

Yine ana muhalefet partisine geleceğim. Ben bunların haklarını savunmaya devam edeceğim diyor. Et kardeşim. FETÖ'cülerle senin muhabbetin iyiyse banane? Ben millete bakarım. Alçakların hakkı ile hukuku ile bizim işimiz olmaz. Onları mahkemeler görecek, ben değil. Diyor ki neden daha önce yapmadınız? Bunların ilk belirtileri  MİT krizi ile başladı. Gezi olayları, 17-25 Aralık'ta ortaya çıktı. Biz dedik bu bir terör örgütüdür. Adını koyduk. Peki siz ne yaptınız, yerel seçimlere kol kola girdiniz. Abiler, ablalar CHP'ye HDP'ye oy taşımak için gecesini gündüzüne kattı. Pes diyoruz bunları millete havale ediyoruz. 

"BAHÇELİ'NİN AÇIKLAMALARI CESARET VERİCİ"

Milletten yana tavır koyan Sayın Devlet Bahçeli'ye de teşekkür ediyorum. Millet için örnek bir davranış sergiledi. Dün yaptığı açıklama umut verici bir açıklama. AK Parti olarak bizim baştan beri söylediğimiz şey, Türkiye fiili durumu hukuki durum haline dönüştürmek mecburiyetindedir. Bir anayasa ihtiyacı artık acil hale gelmiştir. Sayın Bahçeli'nin beyanatları cesaret verici. Biz hazırız. Bu yolda adımları da atacağız. Kararı ya Meclis verecek ya da millet verecek. Milletin verdiği karar en doğru karardır. Kısa sürede Meclis'e yeni anayasa getireceğiz. Sürekli güçlü bir siyasi iradeyi oluşturacak bir sistem değişikliği Türkiye'nin vazgeçilmez bir ihtiyacıdır. Bu sadece istikrar için değil, Türkiye'nin birliğinin beraberliği açısından da elzemdir. Bugüne kadar anlaşılan 60 madde olmak üzere AK Parti hazırlayacak ve Meclis'in onayına sunacak. Meclis'te sonuç ne olursa olsun milletin onayına götüreceğiz. AK Parti sorunları torunlarına havale eden bir partidir. Cumhurbaşkanı ile aramıza kimse giremez. Cumhurbaşkanımız partimizin kurucusudur. Türkiye sevdalısıdır. Tabii ki Cumhurbaşkanımızla en uyumlu şekilde çalışacağız. Bizi uyumsuz gibi göstermeye çalışanlar hayal kırıklığına uğrayacak. Türkiye artık bölebilecekleri bir ülke değildir.

BAŞKANLIK SİSTEMİ

Konuşmasının sonunda bombayı patlatan Başbakan Binali Yıldırım, "Başkanlık sistemi ile ilgili adımları derhal atacağız" dedi. Yıldırım, "Meclis'e yeni anayasa teklifimizi getireceğiz. Parlamenter sistemin Türkiye'nin dertlerine çare üretmediği bir gerçektir.

 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız