KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka DönerŞentürk Gayrimenkul

Sağlık

Bayramda Tatlılar korkulu rüyanız olmasın

Bayramda Tatlılar korkulu rüyanız olmasın

25 Temmuz 2014 Saat: 16:42
Bayramda Tatlılar korkulu rüyanız olmasın
Bayramda Tatlılar korkulu rüyanız olmasın
DAYIOĞLU KASABI

Özel Doğuş Hastanesinde geçtiğimiz günlerde danışan kabulüne başlayan Diyetisyen Gizem Topal, Ramazan Bayramı için önerilerde bulundu. Topal;

Ramazan boyunca vücudunuz günde iki öğün yemeye alışmıştır. Üstelik Ramazan ayının sonra ermesiyle kişilerde aşırı yeme isteği görülmektedir. Kültürümüzde yer alan aşırı yağlı ve tatlı besinler de şüphesiz bayramda sindirim, hazımsızlık, tansiyon yükselmesi gibi sorunlara yol açacaktır. Bu nedenle eski yeme alışkanlığına dönmek için bayram günleri bir geçiş dönemi olmalıdır.

Kahvaltı             

Ramazan ayında en çok özlenen öğün kahvaltıdır. Çoğu ailenin kahvaltıda birlikte çok zengin sofralar kurma alışkanlığı vardır. Diğer sıradan günlerde olduğu gibi bayramda da en önemli öğün aslında kahvaltıdır. Vücudunuzu yoğun ikramlıklarla geçirilecek bir gün için hafif bir kahvaltıyla hazırlamalısınız. Kahvaltının içeriğinde peynir, zeytin, domates, çiğ sebzeler, tam tahıllı ekmek, süt bulunabilir.

Tatlı Tüketimi

Bayram ziyaretleri sırasında sizi çok zorlayan diğer bir konu da ikramlardır. Yağ ve şeker miktarları çok yüksek olan tatlı ve çikolatalar kan şekerinizi hızlı yükseltirler ve kalorileri çok yüksektir. Aşırı miktarda tatlı tüketimi ise sindirim sisteminde hazımsızlık, yanma gibi sorunlara yol açabilir. Bu nedenle özellikle ağır tatlılardan kaçınmak gereklidir. Örneğin bu bayram kendinize ve misafirlerinize bir iyilik yapıp sütlü tatlı, meyve salatası ve dondurma gibi hafif tatlılar ikram edebilirsiniz.

Suyu Unutmayın

Ramazan boyunca yavaşlamış metabolizmanızı çalıştırmanın en iyi yolu su içmektir. Sıcak havaların etkisiyle artmış olan su ihtiyacı, üzerine bir de yoğun beslenme planı eklenince daha da artmaktadır. Günde en az 2-2,5 litre su tüketmeye özen göstermelisiniz.

Bayram süresince kafeinli, asitli ve gazlı içeceklerin de tüketimi artmaktadır. Bu içecekler fazla miktarda alındığında uykusuzluk, kalpte ritim bozukluğu, huzursuzluk etkileri görülebilmektedir. Bu nedenle bayram boyunca çay, kahve, kola gibi gazlı içeceklerin yerine, ıhlamur, rezene, ayran, komposto gibi içecekler tercih edilmelidir.

Öğün Sayısı

Her sağlıklı diyetin bir parçası olan ana ve ara öğün kavramları bayramda da devam etmelidir. Az öğün yapıp fazla miktarda yemek yemek yerine, öğün sayısını arttırarak içeriği hafifletmek bayramdaki sindirim sistemi ve kilo problemleri için en uygunudur.

Fiziksel Aktivite

Siz her ne kadar sınırlamaya çalışsanız da, reddedemeyeceğini ikramlar mutlaka olacaktır. Bu nedenle fiziksel aktiviteyi bayramda da sürdürmelisiniz. Örneğin yakın mesafedeki ziyaretlerinizi yürüyerek yapmak, asansör yerine merdiveni kullanmak bile aktivitenizi arttırmada yardımcı olur.

 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız