KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Sağlık

Bu Habere Dikkat! Kış Ayında Dikkat Edilmesi Gerekenler Neler?

Bu Habere Dikkat! Kış Ayında Dikkat Edilmesi Gerekenler Neler?

27 Kasım 2015 Saat: 14:30
Bu Habere Dikkat! Kış Ayında Dikkat Edilmesi Gerekenler Neler?
Bu Habere Dikkat! Kış Ayında Dikkat Edilmesi Gerekenler Neler?
DAYIOĞLU KASABI

The Çınar Residence

Sezgin Ticaret Akhisar

Akhisar Haber - Prestige İnsaat Müeahhitliği

Şen Kardeşler Kasabi - Akhisar

Bu Habere Dikkat! Kış Ayında Dikkat Edilmesi Gerekenler Neler?

SAĞLIK / Akhisar Metronom Haber Ajansı (MHA)

Akhisar Bal Evi İşletmecisi Kerem Can Şahin, kış hastalıklarına karşı vücut direncini artırmak için şifalı bitkilerin kullanılması, özellikle de Ihlamur ve Bal tüketimi tavsiyesinde bulundu.

Havaların soğuması, hava kirliliğinin artması ve çeşitli nedenlerle ortaya çıkan soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıklardaki artışın, kış aylarında kendini daha çok hissettirdiğini ifade eden Akhisar Bal Evi İşletmecisi Kerem Can Şahin önemli tavsiyelerde bulundu.

Akhisar’da 1. Nakliye Caddesi Tepe Mezarı Işıklarına gelmeden sağda bulunan ve Yöresel Bal, Şifalı Otlar & Macunlar, Bitkisel Yağlar, Sular, Sabunlar, Bitkisel Cilt Bakım Ürünleri ve Aktar, Baharat Ürünlerinin Satıcılığını yapan Kerem Can Şahin genellikle vücut direncinin düşmesiyle ortaya çıkan ve halk arasında kış hastalıkları olarak bilinen hastalıklara karşı bazı önerilerde bulundu.

Kış hastalıklarına karşı vücut direncini artırmak için şifalı bitkilerin tercih edilmesi tavsiyesinde bulunan Şahin,  “Şifalı bitkilerin geçmişi çok eskidir. Doktor ve uzmanlar da şifalı bitkiler hakkında tavsiyelerde bulunmuşlar. Özellikle havaların soğuk olduğu bu soğuk aylarda vücut direncini artırabilmek için tarçın, karanfil, ıhlamur, gülhatmi ve papatyadan faydalanılabilir.” dedi

Gülhatmi ve ıhlamur bitki çayının halk arasında en fazla boğaz yumuşatıcı olarak kullanıldığını belirten Şahin, daha sonra bu bitkilerin faydalarını şöyle sıraladı: “Mide, bağırsak ağrılarına ve öksürükte müthiş balgam sökücüdür. 12 parmak ve ince bağırsak, kolit gibi ülserik iltihapları temizler. Nefes darlığı, bronşit, göğüs yumuşatıcı, balgam sökücü ve öksürük kesici etkiye sahiptir.” İfadelerine yer verdi

Akhisar Bal Evi İşletmecisi Kerem Can Şahin, akşam saatlerinde oda sıcaklığının 25 derece olmasına dikkat edilmesi gerektiğini de belirterek, “ Soğuk havalardan dolayı çocuklar ve bebekler soğuk algınlığına yakalanabilirler. Dikkat edilmediği takdirde bronşit ve zatüre olma ihtimalleri yüksek olur.  Bundan dolayı oda sıcaklığına önem verilmesi gerekir. Hastalanan çocuklara, balı sütle karıştırıp çocuklara vermeleri iyi olacaktır.” ifadelerine yer verdi.

SAÇ DÖKÜLMESİ KABUSUNUZ OLMASIN

Son dönemlerde özellikle saç dökülmesi sorunuyla mücadele eden vatandaşın ne yapacağı veya nasıl bir yöntem uygulayacağı konusunda bilgisi olmadığına yada kararsız kalındığına da dikkat çeken Kerem Can Şahin; “ Firmamız Mecitefendi Bitkisel ürünlerinin satışını da yapmaktadır. Biz burada kendimiz güvenmediğimiz ve garantisi veremeyeceğimiz ürünlerin satışını yapmıyoruz. Son zamanlarda Mecitefendi’nin bitkisel şampuanları sayesinde bir çok kişinin saç dökülmesi derdinden kurtulduğu bilgisine ulaştık. Bunları bize gelen teşekkürlerden anlıyoruz ve ürünlerin düzenli kullanılması gerektiğini söylediğimiz müşterilerimiz ürünün devamını alıyor bu da bizim doğru ürünün satışını yaptığımızı gösteriyor. Saç dökülmesi derdi olanlara kesinlikle önerimdir Mecitefendi Bitkisel şampuanlarını deneyin” dedi.

Her sabah aç karnına bir tatlı kaşığı çörek otu kullanılması tavsiyesinde bulunan Aktar Kerem Can Şahin, bu şekilde vücudun hastalıklara karşı koruma altına alındığını belirtti. Kış aylarında bronşit çayı gibi özel çayların tüketilmesi gerektiğini vurgulayan Şahin, bal, pekmez ve süzme çiçek balı tüketilmesinde de fayda olduğunu ifade etti.

Son zamanlarda vatandaşların bitkisel ilaçlara olan ilgisinin arttığını söyleyen Kerem Can Şahin, "Vatandaşlarımız bitkisel ilaçlarla tedavi olma şeklini daha çok benimsiyorlar” dedi.

Kış aylarında bol C vitamini içeren kuşburnu içilmesinde fayda olduğunu kaydeden Aktar Şahin, "kış aylarında siyah çay yerine kuşburnu içilirse bol miktarda C vitamini içerdiğinden dolayı bağışıklık sistemini güçlendir. Doğal olarak gribal enfeksiyonlara karşı da koruyucu özellik taşır" diye konuştu.

 



 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız