KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka DönerŞentürk Gayrimenkul

Güncel

Bu Sistem Trafiği İhlal Edenlere Göz Açtırmayacak

Bu Sistem Trafiği İhlal Edenlere Göz Açtırmayacak

27 Haziran 2015 Saat: 12:30
Bu Sistem Trafiği İhlal Edenlere Göz Açtırmayacak
Bu Sistem Trafiği İhlal Edenlere Göz Açtırmayacak
DAYIOĞLU KASABI

The Çınar Residence

Sezgin Ticaret Akhisar

Akhisar Haber - Prestige İnsaat Müeahhitliği

Akhisar Fayton Hotel

Şen Kardeşler Kasabi - Akhisar

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Manisa Emniyet Müdürlüğü ile Trafik Elektronik Denetleme Sistemleri’ni (TEDES) hayata geçirmek üzere protokol imzaladı.

Manisa merkezde 59, Akhisar’da 22, Kula’da 6, Salihli’de 12, Turgutlu’da da 8 kavşak ve yol güzergahına kurulacak olan sistemle birlikte hız ve ışık ihlali yapan sürücülerin tespit edileceğini belirten Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, sistemin kurulmasındaki amacın insanları cezalandırmak değil, trafik kazalarını en aza indirgemek olduğunun altını çizdi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi ile İl Emniyet Müdürlüğü arasında TEDES protokolü imzalandı. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün makamında gerçekleştirilen protokol imza törenine Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren ve Ulaşım Dairesi Başkanı Mümin Deniz katıldı. Yaklaşık 2-3 yıldır üzerinde çalışmasını yaptıkları, Emniyet Müdürlüğü ile bakanlık nezdinde tüm çalışmalarını tamamladıkları TEDES Sistemi’nin bazı büyükşehirlerde olduğunu belirten Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Manisa Büyükşehir Belediyesi de bu şehirlerin arasına katılacak. Kural ihlali yapan araçların sensörler aracılığıyla tespit edilmesi, plakaların kaydedilmesi ve ilgili kanunda öngörülen cezaya tabi tutulması sistemine verilen kapsamlı bir çalışma TEDES sistemi. Bu tabii ki ilk olarak merkezde düşünülmüştü. Ancak Büyükşehir olmamız ile tüm ilçelerde, İstanbul ve Ankara hattı güzergahındaki büyük ilçelerimiz de kırmızı ışık ve kazalara sebebiyet veren belirlenmiş noktalarda hız koridorlarının, hız tespitlerinin ve diğer ihlallerin tespiti noktasında bir yatırım söz konusudur. Bugün bu çalışmanın protokolünü imzalıyoruz” dedi.

Amaç trafik kazalarının önüne geçmek
Sistemle ilgili her türlü çalışmanın tamamlandığını da dile getiren Başkan Ergün, “Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak Emniyet Müdürlüğü ile yapmış olduğumuz bu anlaşma ile yatırımın tamamı Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak gelirleri ve sistemin işleyişi tamamen Manisa Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılacak. Alınacak olan bedellerin yüzde 70’i Emniyet Müdürlüğümüze, yani Maliye Bakanlığı’na, yüzde 30’u da Büyükşehir Belediyesi’ne aktarılmak üzere bir paylaşım anlaşması bu. Bu çalışma ile amacımız insanlara ceza yazmak değil, trafik kazalarına ve ölümlere sebebiyet verecek kazaların önüne geçmek amacıyla yapılan bir uygulama projesidir. Hayırlı uğurlu olsun diliyorum. Emeği geçen tüm emniyet personeline ve öncelikli olarak Emniyet Müdürümüze desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

İnsan hayatına katkıda bulunacağız
İmzalanan protokolle birlikte insan hayatına daha fazla katkıda bulunmayı hedeflediklerini belirten Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren de, “Burada amaç; kazaların en çok yoğun olduğu Turgutlu, Akhisar, Kula ve Salihli yollarında denetimleri arttırmak, kazaları önlemek, insanların sakat kalması, engelli olmasını, ölmesini engellemek için Sayın Belediye Başkanımız da uygun gördüler. Genel Müdürlüğümüz kontrolünde bu proje bugün imzalanacak. Umarım bu yoğun çalışmalardan sonra insan hayatına daha fazla katkıda bulunuruz. Daha güzel bir trafik düzeni olur. Amacımız bu. Kimseye ceza yazmak veya eziyet etmek değil. İnsanların ölmesinin, yaralanmasının, engelli olmasının önüne geçmek. Bu bakımdan Sayın Başkanımıza, Ulaşım Dairesi Başkanımıza teşekkür ediyorum. İnşallah birlikte daha güzel şeyler yapacağız” dedi.

Yaklaşık 25 milyonluk yatırım
Protokolün imzalanması ile birlikte ihale sürecinin başlayacağını belirten Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, ihale sürecinin ardından 6 ile 8 ay gibi bir süre içerisinde sistemin il genelinde hayata geçmiş olacağını kaydetti. Yaklaşık olarak 20-25 milyon lira gibi bir yatırımla sistemin hayata geçeceğini de ifade eden Başkan Ergün, sistemin kontrolünün tamamen Emniyet Müdürlüğü’nde olacağını söyledi. Konuşmaların ardından Başkan Ergün ile Emniyet Müdürü Ceren, sistemin hayata geçmesini sağlayacak olan protokole imzalarını attı.

Akhisar Haber - Köroğlu Giyim

 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız