KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka DönerŞentürk Gayrimenkul

Siyaset

Büyükşehir Belediyespor’da Başkanlığa Güzgülü Seçildi

Büyükşehir Belediyespor’da Başkanlığa Güzgülü Seçildi

10 Haziran 2016 Saat: 09:17
Büyükşehir Belediyespor’da Başkanlığa Güzgülü Seçildi
Büyükşehir Belediyespor’da Başkanlığa Güzgülü Seçildi
DAYIOĞLU KASABI

Sezgin Ticaret Akhisar

Akhisar Haber - Prestige İnsaat Müeahhitliği

Büyükşehir Belediyespor’da Başkanlığa Güzgülü Seçildi

 Akhisar Metronom Haber Ajansı - MHA

Manisa Büyükşehir Belediyespor Olağanüstü Genel Kurulu Halil Onultmak Spor Tesislerinde yapıldı. Tek liste olarak gidilen genel kurulda, mevcut başkan Cenk Ergün, aday olmazken Mehmet Güzgülü oybirliği ile Manisa Büyükşehir Belediyespor Kulübü’nün yeni başkanı seçildi.       Kongrede tüzük değişikliği de yapılarak yönetim kurulu sayısı on beşten, yediye düşürüldü.

Manisa Büyükşehir Belediyespor Olağanüstü Genel Kurulu Halil Onultmak Spor Tesislerinde gerçekleşti. Genel Kurula Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç, Genel Sekreter Yardımcısı Yılmaz Gençoğlu, MASKİ Genel Müdür Yardımcıları Mahmut Bilgen ve Şehnaz Başaran, Başkan Danışmanları Azmi Açıkdil ve Yaşar Coşkun, MASKİ Daire Başkanları, Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları ve genel kurul üyeleri katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan genel kurulda Divan Başkanlığı’nı Mehmet Palabıyık, kâtip üyelikleri ise İsa Özdemir ve Murat Kümüştekin yaptı. Genel kurulda Ziya Elmalı ve Tolga Tunç Çalışkan tarafından okunan denetim ve faaliyet raporları oy birliği ile kabul edildi. Genel kurulda tüzük değişikli de yapılırken, yönetim kurulu sayısı 15’ten oy birliği ile 7’ye düşürüldü.

“Manisalılara Profesyonel Bir Kulüp Bırakıyoruz”

Olağanüstü Genel Kurulda seçim öncesinde söz alan eski başkan Cenk Ergün, altı yıldır kulübün içerisinde olduğunu hatırlatarak, “Sayın Ziya Elmalı başkanımız döneminde Genel Kaptan olarak bu kulübün kapısından girdim. O zaman futbol ve judo ağırlıktaydı. O dönem futbol branşında 19 maçta namağlup şampiyon olarak BAL Ligi’ne çıktık. Başkan olduğum dönemde şampiyonluk ve kupa sözleri veremem ama vatanını milletini seven, ahlaklı gençler yetiştireceğimizin sözünü vermiştik. Tesisleşme ile başladık. Bu tesisimize her yıl Büyükşehir Belediye Başkanımızın destekleriyle yeni bir şeyler kattık. TOKİ 2’de Fikri Bayrıl Tesisleri’nin kazanılmasını sağladık. Alt yapının temellerini buralarda attık. Yine Mümin Özkasap Spor Tesisi’nin yapılması noktasında adımlarımızı attık. Kapalı Spor Salonu ve Yüzme Havuzu’nu kulübümüz bünyesine kattık. Bu tesislerinin oluşumuyla branş sayımızı 11’e çıkardık. Üzüldük kahrolduk ama Manisalılara bir profesyonel kulüp bırakıyoruz. Her zaman söylediğimiz gibi koltuklar, makamlar hepsi gelip geçicidir. Allah iyilik, doğruluk ve adaleti emrediyor. Biz bu şekilde kulübü yönetmeyi çalıştık. Ben bu süreçte yanımda olan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Hepsinden Allah razı olsun. Bundan sonra da belediyespor hep var olsun” dedi.

“Camianın Yeni Başkanı Güzgülü”                      

Cenk Ergün’ün konuşmasının ardından seçime geçildi. Tek liste gidilen seçimde Mehmet Güzgülü, oy birliği ile yeşil-beyazlı camianın yeni başkanı oldu. Manisa Büyükşehir Belediyespor Kulüp Başkanı Mehmet Güzgülü gerçekleştirilen seçimin ardından kürsüye gelerek bir konuşma yaptı. Bugüne kadar Manisa Büyükşehir Belediyespor yönetimde görev yapan tüm yöneticilere teşekkürlerini sunarak konuşmasına başlayan Güzgülü, “İlin elbette bir takımı vardır. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız da, bizde bu kentin takımının Manisaspor olduğunu biliyoruz. Her zaman en yukarıda görmek istediğimiz takım Manisaspordur. Manisaspor’a ve Manisa gençliğine destek veren Manisa’nın ikinci takımı ise Manisa Büyükşehir Belediyespordur. Bu anlamda da Manisaspor ne zaman sporcu istese, yetiştirme bedeli almadan kulübe verilmiştir” dedi.

“Ağabey Olarak Burada Olmam İstendi”

Geçtiğimiz yıllarda Manisaspor kulübünde yöneticilik yaptığını da belirten Güzgülü,”Manisapor’da hem Ertuğrul başkan, hem de Cengiz başkan döneminde yönetim kurullarında bulunmuş biriyim. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımızın arzusu, daha dar ve belediye tabanlı bir yönetimdi. Ağabey olarak da kulübün başında bulunmamı iletti. Kongre üyelerimizin oylarıyla da, yönetim kurulumuzla karşınızdayız. İnşallah yönetim kurulu üyelerimizle Manisa Büyükşehir Belediyepor’u her konuda daha ileri götüreceğiz. Spor biraz şans işidir. Biliyorsunuz geçtiğimiz yıllarda şansızlıkla kulübümüz 3.lige çıkamamıştı. İnşallah bundan sonra bu şansızlıkları yaşamayız. Yönetim kurulumuza oy veren herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“Başkan Ergün Güzgülü’nü Tebrik Etti”

Daha sonra kürsüye gelen Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa Büyükşehir Belediyespor Başkanlık görevine seçilen Mehmet Güzgülü’nü tebrik etti. Kongrede bir konuşma yapan Başkan Ergün, 7 yıldır belediye başkanlığı görevini yürüttüğünü hatırlatarak, “Manisaspor sürecinde çok yıllar geçirdim. Hem içerisinde bulunduğum süreçte hem de dışında olduğum süreçte desteğimizi esirgemediğimiz yıllar yaşadık. Şöyle kısaca 1989 yılına gittim. Karaköyspor’dan başlayan bir mazimiz ve bir yıl sonra Manisaspor içerisinde görev aldığım dönemleri hatırladım. İki yıl görev yaptıktan sonra araya giren boşluk. Tarık Almış ve Önder Cider’lerin dönemi oldu. Sonra yine 1994-96 yıllarında Oğuz Sümer başkanlığında yeniden görev aldım. Sonra yine ara verdik ancak 1999-2005 yılları arasında Manisaspor’da 6 yıl başkanlık yaptım. Demirel’in bir sözü var. “6 giderim yedi gelirim” bizimkisi o hesap. Sonuçta bizde üç defa gelmişiz dört defada gitmişiz. Sonuçta buraları hizmet makamı kimseye bağlı kimseye tapulu değil. Manisa Belediyesi’nde geçmiş dönemde Zafer ağabeyler, Adil ağabeyler, Bülent Kar’lar görev yaptı bugünde bize nasip oldu” dedi.

“Yeni Heyecanlara Yeni Morallere Gerek Var”

Bazen değişikliklere ihtiyaç olduğunu ifade eden Başkan Ergün, “Sonuçta bazen değişiklikte fayda var. Yeni heyecanlar, yeni güç, yeni morallere gerek var. Nasıl belediye başkanları değişiyorsa kulüp başkanları da değişir. Kimse bu makamlarda kalıcı değil. Bugün ayrılabilirsiniz. Bir iki yıl sonra farklı görevlerde yer alabilirsiniz. Kimsenin gönül koymaya, üzülmesine gerek yok. Burası spor camiasıdır. Tek amacımız üst kulübe futbolcu yetiştirmek ve bugün sayısı 3 bine yakın evlatlarımıza spor hizmetini verebilmektir. Bu çocuklarımızı kahve köşelerinden, kötü alışkanlıklardan uzak tutabilmek tek amacımız. Şampiyonluklar olur gelip geçicidir. Sonuçta bu yapıyı aynı ivmede daha ileriye götürebilmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

“Cenk Ergün Benim Evladımdır”

Görevini devreden Cenk Ergün ile ilgili de konuşan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Cenk başkan benim öz yeğenimdir. Canımdır, kanımdır. Bugün üzülürüz, yarın birbirimizle kucaklaşırız. O benim evladım. Sonuçta onun bu son aylarda yaşamış olduğu sıkıntıları ben biliyorum” dedi.

“Yeni Tesisler Kazandırdık Kazandırmaya Devam Edeceğiz”

Başkanlık görevi sürecinde Manisa’ya yeni tesisler kazandırdıklarını hatırlatan Başkan Ergün, “Halil Onultmak Tesisleri’nin baştan aşağıya yenilenmesinin ardından, Fikri Bayrıl, Mümin Özkasap ve Kapalı Spor Salonu ile Yüzme Havuzu tesislerini Manisalıların hizmetine sunduk. Spor Lisesi yanındaki tesis ve küçük sanayi sitesinde yaptığımız tesisler ile birlikte Manisa’da tesis açığını kapatmaya çalıştık. Bugün bu tesislerden Manisaspor ve amatör kulüplerimiz başta olmak üzere binlerce gencimiz faydalanıyor. Yine Tevlik Lav tesislerini komple yenilemeyi planlıyoruz. Bu projelerimize yenilerini katarak yolumuza devam edeceğiz” dedi.

“Bu Sene Yaşadığım Sıkıntıyı Hayatımda Yaşamadım”

Bu sene futbol takımının istedikleri seviyeye gelmediğini sözlerine ekleyen Başkan Ergün, “Biraz önce spor camiasında bulunduğum ve yaşadığım sıkıntılardan bahsettim. Ancak bu sene yaşadığım sıkıntıyı hayatımda hiçbir zaman yaşamadım. Her şerde bir hayır vardır. Rabbim öyle uygun gördü yaşamamız gerekiyormuş. Nerede yanlış yapıldığı noktasında ben dâhil herkesin çuvaldızı kendine batırması gerekiyor. Sene başında hiç karışmadım. Yolunuz açık olsun dedim. Uyarımı yaptım ama beşinci haftada karşıma gelmeyin dedim. Uyarım doğru çıktı fakat bunları irdelemek istemiyorum. Bir değişim süreci yaşandı. Devre arasında bir hamle yapabilirmiyiz dedik ama tutmadı. Dedikodular aldı başını gitti. Dedikodunun olduğu yerde hiçbir şey olmaz. Tabi geride kalan süreçte tesislerin yenilenmesi, çimlerin değişimi noktasında takımımız Çobanisa’da Karaoğlanlı’da çalıştı. Bunlarda takımı etkileyen bir etkenler. Gönül isterdi ki play-off oynayalım. Nasip böyleymiş. Zorda olsa ligde kalmayı başardık. Bana göre yeni bir dönem yeni bir sayfa açılıyor. Daha kurumsal bir yapı oluştu. Yeni yönetimde bir arkadaşımız dışında yöneticilerimiz belediyede görevli. Ama hepsi sporun içerisinden gelen arkadaşlarımız. Geçmiş dönemden bugüne kadar kulübümüzde görev vermiş tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Kimse gönül koymasın. Bunlar sabır işidir. Bugün ayrılmış olabilirsiniz, bir iki yıl sonra yeniden görev alırsınız. Başka camialarda görev alırsınız. Sporun içindeyseniz zaten kopamazsınız. Bunun en büyük örneği benim” şeklinde konuştu.

“Bu Sene Hedeflerimize Ulaşmayı Temenni Ediyorum”

Yeni seçilen yönetim kuruluna hayırlı olsun temennisinde bulunan Başkan Ergün, “Allah utandırmasın. Ümit ediyorum ki bu sene istediğimiz hedeflere ulaşırız. Şampiyonluk demiyorum ama Manisa’da bugün 3 binin üzerinde evladımıza hizmet vermenin yeni tesisler kazandırmanın huzuru içerisindeyim. İnşallah yeni başarıları da buna ekleyerek huzurumuzu, mutluluğumuzu katlarız” dedi.

“Manisaspor’da Değişim Zamanı Gelmiştir”

Konuşmasının sonunda Manisaspor’a da değinen Başkan Ergün, “Manisaspor’a gelince. Tarihinde ilk kez Cumartesi kongresi yapılıyor. Herkes tatile gitsin kongreye kimse gelmesin düşüncesi var. Sonuçta Manisaspor’un kongresi de tahmin ediyorum yeni gelişmelere gebe olacaktır. Adaylar var ama resmi açıklama yok. Bu bir haftalık süreçte önemli olan Manisaspor’u da istediğimiz seviyeye taşımak. Bu sene Manisaspor’a verdiğimiz destek ve katkıyla takımımızı bir üst lige çıkmasına katkı sağladık. Basın yoluyla beni yerden vuran bir kulüp başkanı var. Herkes ektiğini biçecektir. Orada da değişim zamanıdır. Ne olur ne biter bilemiyorum ama Manisa’ya şimdiden hayırlı olsun. İnşallah güzel gelişmeler olacaktır” diyerek sözlerini tamamladı.

Yeni Yönetim Şu İsimlerden Oluştu

Mehmet Güzgülü’nün başkanlığa seçildiği Manisa Büyükşehir Belediyespor’da yönetim kurulu üyeliklerine ise Yılmaz Gençoğlu, Ahmet Uluturhan, Ersoy Arslan, Metin Memiş, Orhan Haşim Elmalı ve Tolga Tunç Çalışkan Seçildi. Yönetim kurulunda görev dağılımının önümüzdeki günlerde gerçekleştirileceği belirtildi.



 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız