KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka DönerŞentürk Gayrimenkul

Güncel

Büyükşehir’den Alaşehir’i Uçuracak Hamleler

Büyükşehir’den Alaşehir’i Uçuracak Hamleler

29 Ekim 2014 Saat: 15:08
Büyükşehir’den Alaşehir’i Uçuracak Hamleler
Büyükşehir’den Alaşehir’i Uçuracak Hamleler
DAYIOĞLU KASABI

MANİSA Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Alaşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Değişen ve Gelişen Alaşehir Ala Şehir’ adlı toplantıya katıldı. Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin Alaşehir için yapacağı yatırım ve projelerini anlatan Başkan Ergün, asfalttan Alaşehir Ototerminaline, yeni hal binasından kavşak düzenlemesine, katı atık tesislerinden atık su arıtma tesislerine kadar birçok projenin 2015 programına alındığını müjdeledi.

Alaşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Değişen ve Gelişen Alaşehir Ala Şehir’ adlı toplantı, Alaşehir Belediyesi Sarıkız Tesisleri’nde gerçekleştirildi. Toplantıya Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün yanı sıra Alaşehir Kaymakamı Kemal İnan, Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk, Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Coşkun, MHP Alaşehir İlçe Başkanı Akif Ceylan, Alaşehir Sanayici ve İşadamları Derneği yöneticileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve yerel medya mensupları katıldı.

Karaçoban Büyükşehir Yasası’nı eleştirdi

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, Alaşehir Belediyesi’nin kurumsallaşma yönünde önemli adımlar attığını belirterek, yeni dönemde Manisa Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle değişen ve gelişen bir Alaşehir oluşturacaklarını söyledi. Toplantıya katılması nedeniyle Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e teşekkür eden Karaçoban, Alaşehir hakkında katılımcılara bilgiler verdi, Alaşehir Belediyesi’nin projelerini ve Büyükşehir Yasası’nın ilçe belediyelerinde oluşturduğu problemleri açıkladı. Karaçoban, Büyükşehir Yasası’nın yerel yönetimlerin korunması yönündeki Avrupa Birliği bildirgesine aykırı olduğunu savundu.

İlçeler nezdinde çocuk sakat doğdu

Karaçoban’ın konuşmasının ardından Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün kürsüye davet edildi. 2012 yılında çıkan 6360 sayılı yasa ile Manisa’nın artık 17 ilçesiyle büyükşehir olduğunu belirten Başkan Ergün, “Tabi gönül isterdi ki yasanın çıktığı tarihten seçimlerin yapıldığı Mart 2014 tarihine kadar olan sürede keşke alt tabanı oturmuş olsaydı. Yani Büyükşehir Yasası belki büyükşehir açısından olumlu, ancak ilçeler nezdinde baktığınızda çocuk sakat doğdu. Gelirler noktasında bugün sadece Alaşehir Belediyesi değil, tüm ilçe belediyelerinin yaşadığı sıkıntılar had safhada. Gelirleri yarı yarıya düşmüş, ancak nüfus açısından baktığınızda alanları genişlemiş ilçe belediyeleri, kısıtlı imkanlarla hizmet götürmeye çalışıyor. Yasayla İl Özel İdarelerin yetkileri, büyükşehire geçti. Tabi bu büyük projelerin hayata geçmesi için önemli. Ancak ilçeler nezdinde sıkıntı büyük. Tahmin ediyorum Kasım ayı içerisinde bunun iyileştirmelerin yapılacağı bizlere ifade ediliyor. Beklemekten başka bir çare yok” dedi.

Büyükşehir planlamasını yapıyor

Geride kalan sürecin büyükşehir açısından da sancılı geçtiğini ifade eden Başkan Ergün, “Çünkü büyükşehirin yapısı, genel sekreterlikler, yeni daire başkanlıkları bir yana, yeni baştan oluşturduğumuz MASKİ biriminin kurulması da sıkıntılı bir süreçti. Böyle bir süreç yaşadığımız gibi, merkezde kurulan iki tane yeni belediyemiz var. Şehzadeler ve Yunusemre. Onlar da bizimle aynı sıkıntıyı yaşadı. Oturacak yer yok. Biz MASKİ’yi yer bulamadık ve Gençlik Merkezi’mizin en üst katında sıkış tepiş bir yer yaparak hizmet vermeye çalışıyoruz. Keşke bu 15-16 aylık süre içerisinde mal paylaşımlarının yapılması, yeşil alanların, yolların durumu, binaların yapılması, personel dağılımı gibi işlemler yapılmış olsaydı. Bugün personel sayımız 3 bin 100’e ulaşmış durumda. Tabi bu sayının 2015 yılında il genelinde çalışacak olan taşeron, memur ve işçi toplamı bu gidişle 5 bini bulacak. Hizmet alanı geniş olduğu için bu kaçınılmaz. Bunların planlamaları yapılıyor” dedi.

17 ilçe ve 870 mahalleye hizmetler fazlasıyla gidecek

Büyükşehir yapılanmasının yüzde 90 oranında tamamlandığını da sözlerine ekleyen Başkan Ergün, “Yeni yıl itibariyle Büyükşehir, bütün hizmetlerini 17 ilçede inşallah çok daha fazlasıyla sahada bizzat yaşayarak gösterecek. 2012 yılında çıkan yasanın bize verdiği yetki doğrultusunda Manisa Belediyesi olarak yaklaşık 40 milyon TL’nin üzerinde bir yatırımı ilçe ve köylerimize sağladık. Bunların Alaşehir bacağına baktığımızda Kemaliye meydan düzenlemesi ve Killik Düğün Salonu kazandırdık. Bunların toplam maliyeti 500 bin TL’nin üzerinde. Yine Alaşehir ilçemizin belde ve köylerine yapılan asfalt hizmetlerinde de 500 bin TL’lik bir katkımız olmuştu. Diğer köylerimize de oyun parkı, durak, parke taşı, çocuk oyun grubu gibi hizmetler ulaştırmıştık. İnşallah yeni dönemde de 870 köyümüze ve 17 ilçemize hizmetleri fazlasıyla götüreceğiz” diye konuştu.

Alaşehir’in yeri ayrı

Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak 2015 yılı programlandırmasına sıkı bir şekilde hazırlandıklarını da belirten Başkan Ergün, “İnşallah bütün ilçelerimizde tabi ki Alaşehir’in yeri bizde çok farklı. Gökhan Başkanımızın bizlerle geçmişten gelen teması, önceki başkanlarımızın 3 dönem Milliyetçi Hareket Partisi’ni temsil etmesinden dolayı ayrı bir önemi vardır. Önceliği olacaktır. Bunun da bilinmesini istiyorum” dedi. Yaptıkları saha çalışmalarının ardından 30 Mart 2014 seçimlerinde vatandaşların kendilerini Büyükşehir Belediye Başkanlığı makamına layık gördüklerini de ifade eden Başkan Ergün, kendisine destek veren ya da vermeyen herkese teşekkürlerini sunarak, “Bundan sonra hizmetin siyaseti olmaz anlayışıyla hareket edeceğiz” dedi.

Asfalta dev bütçe

Büyükşehir yapılanması kapsamında ilçelerde koordinasyon merkezlerini hayata geçirdiklerini de hatırlatan Başkan Ergün, “Yaklaşık 10-15 gün içinde Alaşehir ilçemizde de koordinasyon merkezimizi açacağız” dedi. Alaşehir Belediyesi işbirliğiyle ilçe ve mahalle yollarında 110 kilometre uzunluğundaki bir yol ağında iyileştirme yaptıklarını belirten Başkan Ergün, “Bu arada tespit ettiğimiz Şahyar-Kavaklıdere Yolu, Tepeköy-Karacalar-Çarıktekke Yolu, Serinköy-Caberkamara Yolu, Karadağ Ovacık Yolu, Uluderbent-Sarıpınar-İzmir İl Sınırı arası yollara toplam 51 kilometrelik bir talep var. Yine Tepeköy-Killik-Yeşilyurt arasındaki yollarda da 12 kilometrelik bir hat söz konusu. Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak 2015’te tüm il genelinde hedef olarak belirlediğimiz köy yollarının ana arterlerine sıcak asfalt, ara yollara da satih kaplama ile ilgili yaklaşık 70-80 milyon TL arası bütçe ayıracağız” diye konuştu.

Yeni terminal ve hal binası geliyor

Yeni dönemde Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak Alaşehir Belediye Başkanı Gökhan Karaçoban ile birlikte ilçeyi hak ettiği iyi noktalara ulaştırmak için projelerinin hazır olduğunu belirten Başkan Ergün, “İlk etapta ilçemizin en büyük ihtiyaçlarından olan Oto Terminalin çalışmalarını başlatacağız. Bunun projelerinin çizimine müteakip önümüzdeki bahar sonuna doğru ihalesini yapmak üzere inşallah temel atma noktasına geliriz. 2015 yılı programımızda Alaşehir Oto Terminali başlayacak. Yeni hal binası için de 57 dönümlük bir alan var. Bunu da 2015 programına aldık. Bu alanın kamulaştırma çalışmaları şuanda başlamış durumda. Sayın Başkanımız da bize bu konuda yardımcı oluyor. Bu çalışmaların tamamlanmasının ardından üreticilerimiz için kolaylık olmuş olacak. Onların ürünlerini rahatlıkla satabilecekleri bir ortam bulacaklar” dedi.

Ölüm kavşağına önemli çözüm

Alaşehir ilçesinin girişindeki trafik kazalarının yaşandığı kavşakla ilgili projenin hazır olduğunu da müjdeleyen Başkan Ergün, “Bunun yanında 31 vatandaşımıza mezar olan ve ‘ölüm kavşağı’ olarak adlandırılan kavşağa yeni bir proje hazırladık. Bununla ilgili Karayolları Bölge Müdürlüğü ile görüştük ve Genel Müdürlükten de olurları alındı. Alaşehir’imizin yanı sıra Turgutlu, Salihli ve Saruhanlı’da da bu çalışmaları yapacağız. Bununla ilgili protokol Karayolları ile 15 gün önce imza altına alındı. Artık proje yapılması ile ilgili ihale süreci başlattık. Tabi başkanımızın da görüşüyle proje netleşecek” dedi.

Manisa’ya yapılacak modern atık tesisi Alaşehir’e de yapılacak

Alaşehir, Sarıgöl, Demirci, Gördes, Köprübaşı, Selendi, Kula ve Salihli ilçelerine hizmet verecek ortak katı atık bertaraf tesisi projesi ile ilgili de katılımcılara bilgi veren Ergün, “İnsan sağlığını ilgilendiren çevresel yatırımlara önem vermek zorundayız. Manisa Uzunburun’da yapacağımız katı atık tesisinin bir örneğini de bu bölgeye yapacağız. Kula’ya 11 km, Salihli’ye 30, Alaşehir’e 20 km uzaklıkta bir alanın tespitini yaptık. Kula ilçesine bağlı Gökçeören Mahallesi’ne yakın bir alan. Bununla ilgili de önümüzdeki hafta içerisinde Sayın Valimizin de katılacağı geniş bir sempozyum yapılacak. Bunu ihale aşamasına getirmemiz en az 1 seneyi bulur. O açıdan hızlı hareket etmemiz gerekiyor” dedi.

Atık su arıtma tesisi 2015 programında

Alaşehir ilçesinin atık su arıtma tesisinin de MASKİ kanalıyla yenileneceğini belirten Başkan Ergün, “Alaşehir ilçemizin atık su arıtma tesisleri, miadını doldurmuş durumda. Bununla ilgili projeler bizde. Manisa merkez arıtma tesisi, Turgutlu arıtma tesisi ve Alaşehir arıtma tesisi şuanda İller Bankası tarafından 2015 yatırım programına alındı. Onların ihaleleri Bakanlık tarafından yapılacak. Bu üç tanesinin ihalesini Aralık ayı veya Ocak ayında başlatacağız. Yani Alaşehir’in arıtması, Allah nasip ederse 2015 yılında başlamış olacak. Bunun da müjdesini vermiş olayım” dedi.

Alaşehirlilerin yüzünü güldüreceğiz

Alaşehir ilçesinin tarımsal açıdan Manisa’nın önemli bir ilçesi olduğunu da sözlerine ekleyen Başkan Ergün, “Ekonomisinin büyük bölümünü tarımsal üretimden sağlayan şirin ilçemiz Alaşehir, Manisa’mız için önemli bir yere sahiptir. Bunun başında da üzüm geliyor. Kırsal kalkınmayı destekleme, seracılık gibi konularda çalışmaların içinde yer alacağız. Değerli Belediye Başkanımız Gökhan Karaçoban ile birlikte Alaşehirli hemşerilerimizin yüzünü güldürecek, onların refah düzeylerini arttıran yerel yönetim hizmetlerini getireceğimizin bilinmesini istiyorum. Bize bunun için vatandaşımız oy verdi” diye konuştu.

Projeler heyecan uyandırdı

Konuşmanın ardından Başkan Ergün’ün müjdeleri, katılımcılar tarafından alkışlarla destek buldu. Başkan Ergün ile bir süre sohbet eden Alaşehir Kaymakamı Kemal İnan, açıklanan projelerin vatandaşlar açısından heyecan verici olduğunu ifade ederek, projelerin kısa sürede hayata geçmesi temennisinde bulundu. Toplantı sonunda davetliler, Başkan Ergün’le sohbet etti, Alaşehir’e yaptığı ve bundan sonra yapacağı çalışmalar nedeniyle teşekkür etti.

 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız