KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka DönerŞentürk Gayrimenkul

Güncel

Büyükşehir Sosyal Belediyecilikte Zirvede

Büyükşehir Sosyal Belediyecilikte Zirvede

15 Nisan 2015 Saat: 18:22
Büyükşehir Sosyal Belediyecilikte Zirvede
Büyükşehir Sosyal Belediyecilikte Zirvede
DAYIOĞLU KASABI

The Çınar Residence

Sezgin Ticaret Akhisar

Akhisar Haber - Prestige İnsaat Müeahhitliği

Akhisar Fayton Hotel

Manisa Büyükşehir Belediyesi, 11 ayda 11 bin kişiye gıda, 10 bin kişiye erzak ve günlük 1300 kişiye sıcak yemek yardımı ile sosyal belediyecilikte zirveye oturdu. Ege Bölgesi’nde ilk ve tek olan, yardıma muhtaç vatandaşların para vermeden alışverişlerini yaptığı Gıda Bankası projesi de İzmir ve diğer komşu illere örnek oldu.

Manisa Büyükşehir Belediyesi sosyal belediyecilik bilinciyle yaptığı çalışmalarla, Manisalıların yüzünü güldürdü. 2013 yılında açılan Gıda Bankası’yla sadaka kültürüne son veren Belediye, Gıda Bankası çalışmalarını hızlandırdı. Para yerine kartla alışverişin yapıldığı Gıda Bankası’ndan aylık 1000 vatandaşın alışverişini yaptığı öğrenildi. Büyükşehir Belediyesi’nin temin edilen alışveriş kartları ile alışverişin yapıldığı Gıda Bankası’nda çok çeşitli gıda maddeleri ve temizlik ürünlerinin yer aldığını açıklayan Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Sosyal Hizmetler ve Engelliler Şube Müdürü Nuray Çevirmeci, “Aylık 40 kredi ile vatandaşlarımız gıda bankamıza gelip istedikleri ürünleri alabiliyorlar. Haftanın 5 günü açık olan marketimizden ihtiyacı olan ürünleri satın alan vatandaşların mutluluğuna ortak oluyoruz. En önemli yanı ise sadaka kültürünün kaldırılmış olmasıdır. Sadece Nisan ayında Şehzadeler İlçesindeki 616, Yunusemre ilçemizdeki 400 vatandaşımız burada alışveriş yaptı. 2014 yılının haziran ayından bu yana bu hizmetimizden 11 bin Manisalı faydalandı” diye konuştu.

“Örnek olduk”

EGE Bölgesinde tek olan Gıda Bankası projesi, İzmir’deki belediyelere ve komşu illerdeki birçok belediyeye örnek oldu. Manisa’da bu projenin nasıl hayata geçirildiğini ve yönetmelikleri, uygulama şeklini incelemek için birçok belediye Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin gıda bankasını ziyaret etti. Şube Müdürü Nuray Çevirmeci, “ Çalışmalarında bizi örnek alıyorlar. Çalışma şeklimizi ve yönetmelikleri inceleyerek kendi illerinde de bu projeyi hayata geçirmek istiyorlar” dedi.

1300 kişiye yemek

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin yemek yapamayan, yardıma muhtaç engelli ve yaşlıların da yardımına koştuğunu dile getiren Çevirmeci, günde 1300 kişilik sıcak yemek dağıtımı yapıldığını duyurdu. Bu yemeklerin evlere teker teker götürüldüğünü belirten Çevirmeci, “ Bizim aş evimizde günde 1300 kişilik yemek yapılıyor. Özellikle yaşlı, engelli evinden çıkamayan vatandaşlarımızın evlerine yemekleri götürüyoruz. Onların hayır duasını almak bizim için çok önemli” diye konuştu.

10 bin yoksul vatandaşa erzak dağıtıldı

Büyükşehir Belediyesi’nin Gıda Bankası’nın yanı sıra 2014 yılının Haziran ayından itibaren toplam 10 bin kişiye erzak dağıttığını açıklayan Çevirmeci, “ Manisa’nın Büyükşehir olmasından bu yana Yunusemre ve Şehzadeler ilçelerimizde 10 bin kişiye erzak dağıttık. Bu erzak kolilerimizle birçok vatandaşımızın yüzünü güldürdük. Vatandaşımız için erzak dağıtımının devam etmesini planlıyoruz” dedi.

Akhisar Haber - Özel Akhisar Hastanesi

 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız