KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka DönerŞentürk Gayrimenkul

Kültür/Sanat

Büyükşehir Tarihi Canlandırıyor

Büyükşehir Tarihi Canlandırıyor

18 Şubat 2015 Saat: 14:40
Büyükşehir Tarihi Canlandırıyor
Büyükşehir Tarihi Canlandırıyor
DAYIOĞLU KASABI

Sezgin Ticaret Akhisar

Akhisar Fayton Hotel

MANİSA Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yılmaz Gençoğlu, Gülgün Hatun Hamamı’nda devam eden restorasyon çalışmalarını inceledi. Çalışmaların tamamlanmasının ardından hamamın kullanılır hale geleceğini belirten Gençoğlu, “Büyükşehir Belediyesi tarafından tarihi doku canlandırılacak” dedi.

Manisa’da birçok tarihi eserin restorasyonunu yaparak ayağa kaldıran Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin, Gülgün Hatun Hamamı’ndaki restorasyon çalışmaları da hızla devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yılmaz Gençoğlu da devam eden çalışmaları inceleyerek bilgiler verdi. Proje revizyon çalışmaları için Anıtlar Kurulu’ndan onay beklediklerini ifade eden Gençoğlu, “Buradaki restorasyon çalışmaları yaklaşık 2 ay önce başladı. Restorasyon çalışmaları devam ederken de yapılması gereken farklı çalışmalar ortaya çıktı. Burada da ısıtma, su ve elektrik tesisatıyla ilgili bir takım proje değişiklikleri ortaya çıktı. Anıtlar Kurulu’nun bu konuda proje revizyonu onayını bekliyoruz. Onaydan sonra buradaki çalışmalar daha da hızlanacak. Bu onay safhasından sonra da yaklaşık 2 ay içerisinde çalışmaların biteceğini tahmin ediyoruz” dedi.

Hamam kullanılır hale gelecek

Çalışmaların tamamlanmasının ardından Gülgün Hatun Hamamı’nın Manisalıların zevkle kullanacağı bir hamam haline geleceğini de belirten Gençoğlu, “Çalışmaların tamamlanmasıyla tarihi bir dokuyu canlandıran bu hamam kullanılır hale gelecek. Hem tarihi bir doku olacak, hem de Manisa halkımızın zevkle kullanabileceği bir hamam olacak. Manisa halkımızın çok rağbet göstereceğini düşünüyorum” diye konuştu.

 

Akhisar Haber - Özel Akhisar Hastanesi








 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız