KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Güncel

Büyükşehirden Çevreye Duyarlı Açılış

MANİSA Büyükşehir Belediyesi’nin Yunusemre ilçesi, Keçiliköy Mahallesi’nde hayata geçirdiği prosesli paket arıtma tesisinin açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

21 Ağustos 2014 Saat: 09:41
Büyükşehirden Çevreye Duyarlı Açılış
Büyükşehirden Çevreye Duyarlı Açılış
DAYIOĞLU KASABI

MANİSA Büyükşehir Belediyesi’nin Yunusemre ilçesi, Keçiliköy Mahallesi’nde hayata geçirdiği prosesli paket arıtma tesisinin açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Göreve geldiği ilk günden beri çevreci bir belediye olmanın gereklerini yerine getirmek için çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “İnşallah, bütün il genelinde bir çevre faciasına sebep vermeden, insanlar için önemli şey olan ve büyükşehirin en önemli görevlerinden olan arıtma sistemleri il geneline yayılacak” dedi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından Keçiliköy Mahallesi’nde hayata geçirilen ve 5 bin nüfusa hitap edecek olan günlük 500 metreküp kapasiteli prosesli paket arıtma tesisinin düzenlenen törenle açılışı gerçekleştirildi. Açılış törenine, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, Genel Sekreter Yardımcısı Fuat Uzun, MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç, daire başkanları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Büyükşehir olmadan il genelinde hizmetlere başladık

Törende bir konuşma gerçekleştiren Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa Belediyesi’nin henüz büyükşehir olmadan il genelinde Manisalılar için hizmet çalışmalarında bulunduğunu hatırlatarak,” Bildiğiniz üzere Manisa, 2012 yılının son aylarında çıkan yasa ile büyükşehir olmuş ve 17 ilçe merkeziyle bütün şehir olmuştur. Henüz büyükşehir olmadan Keçiliköy Mahallemize atık su arıtma tesisi yapımı konusunda proje hazırlamış, ilgili bakanlığımızdan onayını almıştık. Şimdi bu tesisimizi hayata geçiriyor olmanın heyecanı içerisindeyiz” dedi.

Çevreci belediye olmanın gereklerini yerine getiriyoruz

Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak tüm çevresel projelerin takipçi olduklarını ifade eden Başkan Ergün,”Göreve geldiğimiz ilk günden beri çevreci bir belediye olmanın gereklerini yerine getirmek için çalışmalar yürüttük. Katı atık bertaraf tesislerinden atık su arıtma tesislerine, Gediz Nehri’ni ıslah edecek arıtma sistemlerinin hayata geçirilmesinden, yeşil alanların arttırılmasına kadar A’dan Z’ye tüm çevresel projelerin takipçisi olduk”dedi.

Katı Atık Tesisleri ve Atık Su Arıtma Tesislerinde Sona Doğru

Manisa Büyükşehir Belediyesi çevresel projeleri hakkında da bilgiler veren Başkan Ergün, “Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak Manisa’mız için büyük önem arz eden Katı Atık Bertaraf Tesisi ve Atık Su Arıtma Tesisi konusunda artık son aşamaya geldik. Uzunburun Köyü Sarıçam mevkiinde inşa edeceğimiz modern katı atık bertaraf tesislerinin prosedürlerinde artık son aşamadayız. İhale prosedürleri ile ilgili hazırlıklarımız başladı. Manisa’nın 40 senedir problemi olan çöp tesisleri, hem depolama alanı, hem ayrıştırma sistemleri, hem de kompostlama sistemi olacak tesislerin ihale süreci inşallah yılbaşına kadar tamamlanacak. Manisa’nın en az 35 milyon TL’nin üzerindeki dev yatırımının süreci başlamış olacak. Mevcut atık su arıtma tesisleri de, Manisa’nın nüfusunun 120 binlerden 360 binlere ulaşması sonucu ihtiyaca cevap veremiyordu. Kapasitesinin sıfırdan yenilenerek, 3 mislisi yani yaklaşık 600-700 bin nüfusa tekabül edecek Manisa’nın önümüzdeki 25-30 yılını karşılayacak tesisler Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından ihaleye çıkacak” dedi.

Arıtma sistemi il geneline yayılacak

İl genelinde bir çevre faciasına sebep vermeden, insanlar için önemli şey olan ve büyükşehirin en önemli görevlerinden olan arıtma sistemleri il geneline yaymayı hedeflediklerini ifade eden Başkan Ergün, “Keçiliköy Mahallemize kazandırdığımız bu tesis, Manisa’mız için önemli bir ilk. Elektro-flokülasyon metodu ile arıtma yapan bu sistem; her türlü atık suda arıtım ve geri kazanım sağlarken, hem kurulum hem işletme maliyeti oldukça düşüktür. Daha büyükşehir olmadan, bu tesisin ihalesini gerçekleştirmiştik. Bu tesis, nüfusu 5 bin olan mahallelerin, ilçelerin, nüfusu az olan köylerin birleşiminin tek bir merkezde toparlanarak, uygulanacak olan sistemin örneğini temsil ediyor. İnşallah bütün il genelinde bir çevre faciasına sebep vermeden, insanlar için önemli şey olan ve büyükşehirin en önemli görevlerinden olan arıtma sistemleri il geneline yayılacak” dedi.

Bu tesis Manisa için önemli bir adım

Bu tür arıtma tesislerinin il genelinde tamamlayarak, Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin çevreye duyarlı belediye olduğunu göstereceklerini ifade eden Başkan Ergün, “Projemiz yaklaşık 973 bin TL’ye mal oldu. 5 bin nüfusa hitap edecek ve günlük 500 metreküp kapasiteli bu tesisimiz, 80 metrekare alan üzerine kuruldu. Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak bizler, bu tür arıtma sistemlerini il genelinde tamamlayarak, çevreye duyarlı belediye olduğumuzu göstereceğiz. O açıdan bu tesisimiz, Manisa’mız için önemli bir adımdır. Tesisin Manisa’mız için, Keçiliköy sakinlerimiz için hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu. Başkan Ergün’ün konuşmalarının ardından, tesisin Manisa’ya hayırlar getirmesi temennisiyle hep birlikte dualar okundu ve kurban kesildi. Okunan duaların ardından Başkan Ergün ve beraberindekiler tesisin açılış kurdelesini birlikte kesti.

Çevreye duyarlı Büyükşehir Belediyesi

Kurdele kesiminin ardından Başkan Ergün ve davetliler tesisi inceleyerek yetkililerden bilgi aldı. Tesisin Keçiliköy Mahallesi’nin arıtmasına önemli bir katkı sağlayacağını belirten Başkan Ergün, tesiste ayda 15 bin metreküp suyun arıtılacağını ve çok az bir miktar elektrik gideriyle bunun yerine getirileceğini vurguladı. Çevresel açıdan da bu tür tesislerin önemli olduğuna dikkat çeken Ergün, yeşil bir Manisa inşa ederken, çevreye duyarlı bir Büyükşehir Belediyesi olacaklarını da sözlerine ekledi.

 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız