KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka DönerŞentürk Gayrimenkul

Güncel

Çanakkale Şehitleri Anıtı Protokolü Duygulandırdı

Çanakkale Şehitleri Anıtı Protokolü Duygulandırdı

31 Ağustos 2014 Saat: 12:36
Çanakkale Şehitleri Anıtı Protokolü Duygulandırdı
Çanakkale Şehitleri Anıtı Protokolü Duygulandırdı
DAYIOĞLU KASABI

MANİSA protokolü, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Çanakkale Şehitleri Anıtı ve Atatürk Sergi Salonu ile Kurtuluş Kahramanları Anıtı’nı ziyaret etti. Ulu Önder Mustafa Kemal önderliğindeki Türk Halkının kurtuluş mücadelesinin anlatıldığı ziyarette, protokol üyeleri duygu dolu anlar yaşadı.

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin kente kazandırdığı ve kentin sembolü haline gelen Çanakkale Şehitleri Anıtı ve Atatürk Sergi Salonu ile Kurtuluş Kahramanları Anıtı, 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında Manisa protokolü ve askeri erkanı konuk etti. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün ev sahipliğini yaptığı ziyarete, Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Tugay Komutanı Tuğgeneral Yavuz Ekrem Arslan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, Genel Sekreter Yardımcısı Fuat Uzun, daire başkanları ve şube müdürleri katıldı. Ziyarette ilk olarak, Manisa Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Ekibi, Çanakkale Şehitleri Anıtı ve Atatürk Sergi Salonu önünde bir gösteri sergiledi. Gösterinin ardından, protokol üyeleri anıta geçti. Burada öncelikle Atatürk Sergi Salonu gezildi. Celal Bayar Üniversitesi Öğretim Üyesi Kenan Kozak tarafından da protokole Ulu önder Mustafa Kemal önderliğindeki Türk Halkının Çanakkale Savaşı’nda gösterdiği mücadele, diyaramalar gezilerek anlatıldı. Çanakkale Şehitleri Anıtı ve Atatürk Sergi Salonu’ndaki üç boyutlu ve sesli savaş canlandırmaları protokol tarafından ilgiyle incelendi.

Manisalı Kahramanlar rahmetle anıldı

Protokol üyeleri, Çanakkale Şehitleri Anıtı ve Atatürk Sergi Salonu’nu ziyaretlerinin ardından Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin geçtiğimiz yıl kente kazandırdığı Kurtuluş Kahramanları Anıtı’nı ziyaret etti. Manisa’da, Kurtuluş Savaşı döneminde kahramanlık göstermiş kişilerinin isimlerinin yaşatmak için düzenlenen anıt hakkında protokol üyelerine bilgiler veren Başkan Ergün, “Geçtiğimiz yıl çalışmaları tamamlayarak kente kazandırdığımız anıta, Manisa’da kahramanlıklara imza atmış Atalarımızın isim ve özgeçmişlerini konumlandırdık. Ayrıca daha önceleri âdeta kaderine terk edilmiş Atatürk heykelini de restore ederek Çanakkale şehitleri ve Atatürk Sergi Salonu’nun yanındaki anıtımıza yerleştirdik” dedi.

Vali’den Büyükşehir’e tebrik

Ziyaretin ardından Manisa Valisi, kente Çanakkale Şehitleri Anıtı ve Atatürk Sergi Salonu ile Kurtuluş Kahramanları Anıtı gibi eserleri kazandırdığı için Manisa Büyükşehir Belediyesi’ni tebrik etti. Savaş, “Manisa’da ilk defa, resmi bir bayramda yer aldım. Manisalılarla beraber 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı coşkuyla kutladık. Etkinlikler çerçevesinde Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin kente kazandırdığı Çanakkale Şehitleri Anıtı ve Atatürk Sergi Salonu’na da bir ziyarette bulunduk. Sesli savaş canlandırmaları ile duygulu anlar yaşadık. Büyükşehir Belediyesi kente güzel bir eser kazandırmış. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. 30 Ağustos Zaferimiz de milletimize kutlu olsun” dedi. Vali Bektaş konuşmaların ardından anı defterini imzaladı.

Zaferimizi Coşkuyla Kutluyoruz

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 92. yıl dönümünü coşkuyla kutladıklarını dile getiren Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Türk ulusunun geleceği için kahramanca mücadele vermiş başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmetle anarak “Türk ulusu için çok önemli günlerden olan 30 Ağustos Zafer Bayram’ımızın 92. Yıl dönümünü coşkuyla kutluyoruz. Her şeyden önce bu memleket uğruna kanını vermiş, şehit düşmüş, başta Mustafa Kemal Atatürk ve bütün silah arkadaşlarını bir kere daha minnetle anıyorum. Huzur içinde yatsınlar. Bugün aldığımız görevi yarın da çocuklarımızda devretme noktasında üzerimize düşeni bugüne kadar nasıl yaptıysak, onların ruhunu geleceğe aktarabilme noktasında bu çalışmaların içerisinde olacağız. Bugün Çanakkale Şehitleri Anıtı ve Atatürk Sergi Salonu ile Kurtuluş Kahramanları Anıtı’nı ziyaret ederek kahraman şehitlerimizi bir kere daha yâd etme fırsatı bulduk. İnşallah, sağlık ve sıhhat içerisinde, 30 Ağustos Zafer bayramlarımızı daimi kılmak için elimizden gelen çabayı göstereceğiz. Bundan kimsenin şüphe duymaması lazım” diye konuştu.

 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız